Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Anorexiás vagyok szerintetek?

Anorexiás vagyok szerintetek?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. 167 centi magas. 50kiló voltam amikor minden tükörbenézésemet sírás követte. Elhatároztam, hogy lefogyok. Először nehéz volt megállni, hogy ne egyek, mert nagyon szerettem enni, de sikerült. Eltelt 4hónap és még mindig semmi változást nem láttam. Mérlegre álltam és láttam, hogy 47 kiló. Gondoltam magamban "rossz a mérleg, mert én kövér vagyok" Tovább fogyóztam. 42kilón már annyira bűnnek éreztem az evést, hogy nem ettem egész nap(csak ittam). Most 39kiló vagyok. Szerintetek ez anorexia? És ha az, mit csinálnátok a helyembe és a szüleim helyébe?
2010. dec. 28. 21:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Figyelj, ez nem játék :S Az én legjobb barátnőm is anorexiában szenvedett 2 évig. Nagyon súlyos következményei lehetnek. Nagyon-nagyon sokszor el is ájult és kórházba is került jó néhányszor. Én a szüleid helyében elvinnélek pszichológushoz. A barátnőm is odajárt és szerencsére segítettek neki és leküzdötte az anorexiát, bár beletelt egy időbe. Neked meg azt tanácsolnám bármennyire is nehéz, próbáld meg nem elhitetni magaddal, hogy dagadt vagy és próbálj meg enni. Ha kell, akkor ne nézz tükörbe. Sok sikert!

18/L

2010. dec. 28. 21:41
 2/23 anonim válasza:
74%
Szerintem az, mellesleg a 167 cm és 50 kiló az ideális...
2010. dec. 28. 21:41
 3/23 anonim ***** válasza:
90%
Az bizony!Én 166cm vagyok és 52kg,de még ígyis levékonyoznak,próbálok hízni.Orvoshoz kell fordulnod...és/vagy pszichologushoz szerintem
2010. dec. 28. 21:42
 4/23 anonim ***** válasza:
15%

Szia!

Szerintem ez még nem egészen anorexia. Az anorexiások szó szerint sanyargatják magukat, valamint ők nem ismerik fel azt hogy ők "betegek", a menzeszük is elmarad,megszűnik, hánytatják magukat, mindent megtesznek a fogyásért.

Szerintem próbáld hogy egészségesen hízol. Tehát nem az olajban tocsogó kaját tömöd magadba hanem saláták, csirkemell ilyenek. És ne gyorsan akarj hízni hanem heti 1 kilót szedj fel mindig. Mert ha hirtelen meghízol akkor megnyúlik a bőröd és egyéb finomságok.

2010. dec. 28. 21:45
 5/23 anonim ***** válasza:
94%
A bulémiában szenvedők hányatják magukat, nem pedig az anorexiások.
2010. dec. 28. 21:49
 6/23 A kérdező kommentje:
Mensim sajnos már nincs, és én nem hánytatom magamat.
2010. dec. 28. 21:51
 7/23 anonim ***** válasza:
42%

szerintem meg ez egy nagy kamu ^^

ha anorexiás lennél, és tényleg ennyire lefogytál, kövérnek érzed magad, akkor fel sem merülne benned ez a kérdés ...

ez egy betegség, és aki ebben szenved, sajnos még a gondolat sem merül fel benne, hogy mekkora probléma van vele, szóval, kétlem h ez igaz :)

de ha mégis, pszichológus, ha nem, akkor is ;)

2010. dec. 28. 22:22
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

A gyógyulás felé a legelső lépés a felismerés. :) Utána a segítségkérés. ÉN javaslom, hogy szólja szüleidnek, beszéld meg anyuddal, és fordulj szphiológushoz!

Remélem, hamar jól leszel. :)

2010. dec. 28. 22:40
 9/23 anonim ***** válasza:
hajrá, keress föl valakit akivel megtudod oldani a szüleidet és szakembert beleértve akiket már előttem szólók leírtak.. nehéz ez a dolog, hogy hogy nézünk ki nap mint nap, úgy megfelelni a környezetünknek a mai helyzetben, de bármit is látunk az a legjobb ha megbarátkozunk azzal amit látunk a tükörben mikor belenézünk :) sok sikert hozzá, érd el legalább a 45 körülit, ha már az 50 nagyon nem tetszett neked akkor! szurkolok neked!
2010. dec. 28. 22:59
 10/23 anonim ***** válasza:
sok szerencsét a gyógyuláshoz. :/
2010. dec. 29. 04:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!