Miért gondolják azt az emberek, hogy a luxus elérhetetlen?
A luxus nem elérhetetlen, abszolut relatív. Például attól is, hogy ki mit tart annak. A képzelet határtalan, a valóság meg jövedelemfüggő. Még azt sem merem kijelenteni, hogy van ami értelmetlen, mert egy igazán luxuscikknek számító abszurd "bármi" is értelmet nyer, ha eléri a célját.
Az emberek könnyen rámondják azokra a dolgokra, hogy luxus, amit nem tudnak elérni. Manapság már az igényességre is azt mondják luxus, pedig nem az.
Én nem gondolom azt, hogy elérhetetlen, de tenni is kell érte.
Szerintem elsősorban az idősebb korosztálynál jellemző ez a szemlélet.
Itt van pl. anyám, aki keres 140 ezret. Nincs diplomája, nyelvvizsgája, csak OKJ-s képzése. 45 éves koráig eltartotta apám. Most, 50 évesen már nem fog egyetemre járni, nyelveket tanulni (nem azért mert nem lehetne, egyszerűen nincs kedve hozzá). Ilyen végzettséggel és legfőképpen hozzáállással senki nem fogja vezető beosztásba rakni, ahol 800 ezret keresne.
Amúgy sokan belefásultak a hétköznapokba, örülnek annak, ha kitudják fizetni a számlákat és van ennivalójuk. Nem azon agyalnak, hogyan lehetne 200 millás házuk és sportkocsijuk.
Hát.. :D
Nekem most az a luxus, hogy mindig veszek öblítőt (mert a ruhák mindig tönkre mentek puhaságilag, és viszkettem tőlük), tusfürdőt (amint elfogy), 3 havonta fogkefét. Meg hogy néha elmegyek pizzázni (600ft/pizza) a barátommal.... kinek mi... :D
"sokaknak már az is annak mondható, ha valaki bemegy a douglasba és vesz magának 15-20 ezerért egy parfümöt havonta"
Miért, szerinted nem luxus egy átlagfizetésből? Ha nem is a minimálbért nézzük, hanem mondjuk 120 ezer Ft-ot, elég nagy luxus a fizetés 1/6-át parfümre költeni.
Persze, hogy lehet, csak aztán hó végéig b*szhatja, hogy nem marad pénze kajára, meg a számlákra.
Anyám is megkereste a 140ezret havonta, amíg volt munkája, mégsem engedhette meg magának a luxust. Pedig nem költött "felesleges" dolgokra.
És nem Ő az egyetlen.
A szilikoncici, és egyéb plasztikai beavatkozások, rendszeres szoli, műköröm, 3 naponta fodrász, naponta ruhavásárlás, vagyis ezek a csajok, akiknek ez az élet, többnyire nem maguk keresik meg a pénzt a "luxusra", de apuci, vagy a f@szija sem biztos, hogy legálisan jut hozzá. Vagy ha maguk keresik meg a rávalót, hogy meglegyen a "luxus", hát lehet elképzelés, hogy hogyan teszik mindezt...
Kinek mi éri meg, így is fel lehet fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!