Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Elkezdtem géllakkozni, és...

Elkezdtem géllakkozni, és válik fel a bőrömről a körmöm. Ezt mi okozhatja?

Figyelt kérdés
Crystalnails lakkokat használtam, előírás szerint tettem fel, mostam le. Mégis úgy érzem, hogy elvékonyodtak a körmeim, fájt a köröm alatti bőr rész, aztán egy idő után, amikor már szüneteltettem a lakkozást, véres csíkok jelentek meg a körmöm alatt, és elkezdett fellevegősödni az a körömrész, ami eddig összeért a bőrömmel. És fájt is nagyon az ujjam vége. De ekkor már nem volt rajtam lakk jó ideje. Egy hónapig lakkoztam, addig nem volt ilyen tapasztalatom, amikor abbahagytam, akkor lett ilyen rossz. A húgomnak ugyanez lett a tapasztalata az én lakkjaimmal, amiket ő használ, azoktól viszont soha nem lett ilyen neki. Mi okozhatja ezt? Allergia? Nem éreztem semmi ráutaló jelet. Esetleg azt, hogy picit meleg volt, amikor meglámoáztam a lakkot, de nem égetően, épp csak éreztem, hogy meleg. Beleöltem több 10 ezer forintot, jó lenne, ha nem lett volna az egész felesleges. 😅
okt. 2. 18:56
 1/9 anonim válasza:
22%
Nemrég egy rádióműsor témája volt. Volt ott bőrgyógyász stb.. Ezek kemikáliák, mint az összes kozmetikum. A szépségipar ránevelt erre is a reklámokkal meg az ideális férfi-nő képpel. Hogy ezek hosszú távon mit okoznak, sokszor meg se vizsgálják.
okt. 2. 20:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez nekem nem segít most, bocsi...
okt. 3. 08:03
 3/9 anonim válasza:
Csak eszembe jutott a kérdésedről, én bocsi!
okt. 3. 08:38
 4/9 anonim válasza:
Viszont a lepontozást nem értem. Ezeknek csak utánna kell. Nézni..
okt. 3. 08:39
 5/9 anonim válasza:
-n
okt. 3. 08:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Pontosan mi az, amit csinálsz? Ha jól értem, nem tanultad, hogyan kell. Leírnád a pontos folyamatot, és hogy miket használsz?

Fertőtlenítés történik előtte? Eszközöket is? Manikűrözés hogy történik? Bőrre nem kerül anyag? Milyen erősségű reszelőket használsz? Erősített géllakkot készítesz, vagy hagyományosat?

okt. 4. 22:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Megreszelem az előző lakk felszínét, és amit használtam lakkot, ahhoz való lemosóval áztatott alufóliás pamacsot teszek a körmöm köré, várok 10 percet ere narancsfapálcával könnyen leszedem a lakkot. Megmosom a kezem. Formázom a körmöm reszelővel, feltolom a körömágyam az erre való eszközzel, bufferrel bolyhosítom a körmöm, teszek rá ilyen szárító Nail Prepet. Aztán egy átlátszó rubber base alaplakk, egy szín és egy fedőlakk. Mindegyik között 120 mp-et lámpázom a körmöm. Nem fertőtlenítem az eszközöket, de ha attól esik le a körmöm, mert nem fertőtlenített körömreszelővel reszelem a körmöm tetejét, akkor megeszem a kalapom. :D
okt. 5. 07:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Leírás alapján itt több hiba is van, ami a felválást okozhatja.

Az első, hogy nem bufival bolyhosítunk, az túl sima lesz úgy, minimum 180-as reszelőt használj, de akár a 140-es is jó lehet, annál erősebbet inkább ne.

Utána mindenképpen NAGYON alapos portalanítás szükséges.

A nail prep után kimaradt a primer, ez fontos lenne. Mivel nem vagy szakképzett körmös, csak savmentes primert használj, a savassal elég nagy kárt tudsz tenni a bőrödben. Az esetek 99%-ában elég a savmentes is.

A base gél milyen márka? Lehet, hogy nem a rubber base a legjobb választás, egy compact base gél jobb lenne hagyományos géllakkozáshoz, mert ha jól értem, ez az, és nem erősített, szóval csak simán rahuzol egy réteget a base-ből, utána C-ív nem készül.

A másik, milyen lámpád van? UV lámpa, vagy ledes? Milyen teljesítményű? Mert ha nagyobb teljesítményű, ledes lámpád van, akkor a 120 mp sok lehet, az se jó, ha túl van köttetve az anyag.

okt. 7. 08:42
 9/9 A kérdező kommentje:

Ha túl sima lesz, akkor legfeljebb nem lesz olyan tartós, de csak nem szakad le a körmöm. A tartóssággal nekem nem volt problémám.

[link]

Ezt használtam alapnak, azt hittem, hogy ez betölti a primer szerepet. De akkor lehet, hogy ez a probléma, megpróbálom ezt lecserélni primerre. Nem tudom, hogy mi az a C ív.

[link]

Ilyen lámpám van.

Köszönöm a segítséget, ha még a lámpára rá tudnál nézni, hogy nem használom - e túl sokáig, azt nagyon megköszönném, de akkor valószínűleg a primer hiánya volt a probléma. Mire való a base gel akkor, ha nem lakk alapnak? Én nem akarom hosszabbítani a körmöm, csak lefesteni.

okt. 7. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!