Elkezdtem géllakkozni, és válik fel a bőrömről a körmöm. Ezt mi okozhatja?
Pontosan mi az, amit csinálsz? Ha jól értem, nem tanultad, hogyan kell. Leírnád a pontos folyamatot, és hogy miket használsz?
Fertőtlenítés történik előtte? Eszközöket is? Manikűrözés hogy történik? Bőrre nem kerül anyag? Milyen erősségű reszelőket használsz? Erősített géllakkot készítesz, vagy hagyományosat?
Leírás alapján itt több hiba is van, ami a felválást okozhatja.
Az első, hogy nem bufival bolyhosítunk, az túl sima lesz úgy, minimum 180-as reszelőt használj, de akár a 140-es is jó lehet, annál erősebbet inkább ne.
Utána mindenképpen NAGYON alapos portalanítás szükséges.
A nail prep után kimaradt a primer, ez fontos lenne. Mivel nem vagy szakképzett körmös, csak savmentes primert használj, a savassal elég nagy kárt tudsz tenni a bőrödben. Az esetek 99%-ában elég a savmentes is.
A base gél milyen márka? Lehet, hogy nem a rubber base a legjobb választás, egy compact base gél jobb lenne hagyományos géllakkozáshoz, mert ha jól értem, ez az, és nem erősített, szóval csak simán rahuzol egy réteget a base-ből, utána C-ív nem készül.
A másik, milyen lámpád van? UV lámpa, vagy ledes? Milyen teljesítményű? Mert ha nagyobb teljesítményű, ledes lámpád van, akkor a 120 mp sok lehet, az se jó, ha túl van köttetve az anyag.
Ha túl sima lesz, akkor legfeljebb nem lesz olyan tartós, de csak nem szakad le a körmöm. A tartóssággal nekem nem volt problémám.
Ezt használtam alapnak, azt hittem, hogy ez betölti a primer szerepet. De akkor lehet, hogy ez a probléma, megpróbálom ezt lecserélni primerre. Nem tudom, hogy mi az a C ív.
Ilyen lámpám van.
Köszönöm a segítséget, ha még a lámpára rá tudnál nézni, hogy nem használom - e túl sokáig, azt nagyon megköszönném, de akkor valószínűleg a primer hiánya volt a probléma. Mire való a base gel akkor, ha nem lakk alapnak? Én nem akarom hosszabbítani a körmöm, csak lefesteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!