Mi az oka a kora vén arcnak?
Tehát nemtől függetlenül vannak akik 25 évesen, 5-20+ évvel idősebbnek néznek ki.
De elmondhatom ezt akár 30-ra akik 40-50 néznek ki, vagy 40-esekre akikről azt lehet hinni hogy 60 éves.
Míg vannak nők/férfiak akik 50 éves korig megőrzik a viszonylag fiatalos arcot
Mi az oka tehát a nagyon korai/kora vén mamás/papis arcnak?
Nem használnak fényvédőt/napkrémet. Plusz genetika.
A genetika meghatározza a dolgokat, de ha az emeber odafigyel az arcápolásra, akkor azzal sokat lehet tenni.
Leginkább genetika.
Cigit, drogot stb. ki sem próbáltam, alkoholt összesen kb. 1 litert fogyasztottam egész életem során. Fényvédelmet sosem hagyhattam ki az én bőrtípusommal. Napi két 1,5 literes palacknyi víz mindig elfogy, ezen felül a 3in1 kávé az egyetlen "problémás" folyadék, amit fogyasztok, amúgy tejet sem, üdítőnek csúfolt lötyiket sem, 100%-os gyümölcsleveket sem. Alszom eleget, normális időpontban. Az étkezésem sem annyira rettenetes azért, nincs tele nasival, rágcsával, junk fooddal, nehéz, zsíros, "magyaros" ételekkel stb. Persze lehetne sokkal jobb így is.
A fentiek ellenére: 33 vagyok, mostanra kb. mint egy mazsola. Ráncos, aszalódott, fonnyadt, változott az arcformám (a sima hosszúkásból mostanra valami behatárolhatatlan, amorf izé lett), egyre öregesebbek a vonásaim.
Anyám, anyai nagymamám ugyanezek. Ennyi. Én olyan pontosan be tudom lőni, hogy melyik szarságom honnan jön (+ biosz-kémia tagozatos is voltam egy nem éppen harmatgyenge gimiben), hogy a világon senki meg nem győz arról, hogy a genetika nem kb. mindenható.
Nő vagyok, de mivel ilyen gyalázatosak az adottságaim, a saját bőrömön tapasztaltakból kiindulva eléggé egyet tudok érteni a black pillel... (Majd mindjárt le is pontoznak meg hurrognak érte.)
Ital, cigi, gyakori napozás, kevés folyadék, cukor!
Ezek öregítik látványosan a bőrünket!
Meg persze van aki elhízik és attól nehézkesebb a mozgása, ez öreges.
Görbe testtartástól is öregebbnek tűnik valaki.
Egyik munkatársam azt hittem 50, kiderült hogy 62 éves.
Másik munkatársam azt hittem hogy legalább 55 erreföl 45!
Az egyik alkoholista, elhízott, az első pedig csupa izom, de vékony is, arcbőre is jobb állapotban van.
Nekem mindenki azt mondja hogy maximum 30-nak néznek, de 43 vagyok!
Pedig cigizek.
Nekem genetika, apámnak is fiatal az arcbőre, anyám meg idősebbnek néz ki a koránál.
Sok minden számít.
Ha nem alszom ki magam, 43nak nézem a tükörképem 🙃
Szerintem igazad van 5-ös mármint a blackpillel kapcsolatban (főleg a férfiaknak minden a külső a fiatalság) de nyilván nőknek is fontos csak nem mindenható kritérium mint egy férfinál.
Az általad leírt tipus láthatatlan a férfiak számára, élőben sosincs leszólítva pl. De gondolom te is tapasztaltad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!