Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért elfogadott a beszólogatá...

Miért elfogadott a beszólogatás a vékonyaknak?

Figyelt kérdés

168 cm 52 kg nő vagyok, és állandóan kapom a megjegyzéseket.

Ma munkahely ami kiborított:

Egyik kollégának szülinapja volt, reggel fél 9kor torta. Na most én amúgy vegán vagyok 1 éve, de ettem a tortából hogy ne legyek bunkó,stb. Ennyit megengedhetek. De erre rá 2 órára közlik hogy megyünk fagyizni. Elmentem velük de nem ettem, mert nem esett volna jól. A torta megfeküdte a gyomrom.

Na amit emiatt kaptam. Hogy milyen kicsi volt az a torta, meg biztos éheztetem magam ezért vagyok ennyire vékony, meg egyek rendesen, nehogy elfogyjak. Stb. Stb. Ez miért oké?

Ha 120 kg lennék és zabálnék akkor beszólnának hogy hé, 3 gombócot eszel? Nagyon kövér vagy, ne egyél inkább többet.

Elég kellemetlenül éreztem magam. Én igenis odafigyelek arra amit megeszek, és sportolok, sokat mozgok, egészségesen élek.

Egy kövérnek is beszólnának?

jún. 6. 14:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

Egyik sem elfogadottabb szerintem.

Mármint érted,mióta fogadjuk el hogy másokat a kinézetük miatt basztatnak?

jún. 6. 15:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Pedig elfogadott sajnos, annak aki vékony annak rengetegen beszólnak, miközben a többség tudja hogy túlsúlyosnak beszólni bunkóság.

#kérdező

Az oka sajnos számomra is rejtély, de átérzem, mikor 50 kg voltam évekig (170 centihez) akkor undorító megnyilvánulásokat kaptam én is…

jún. 6. 15:24
 3/12 Metionin ***** válasza:
100%
Valamiért sokan nem veszik bunkóságnak, pedig ugyanúgy az, mintha egy kövérnek szólnának be. Én a mai napig nem vagyok 50 kiló, egész életemben hallgattam hogy csontváz, gebe, az iskolában többek között anorexinek csúfoltak és terjesztették, hogy otthon nem kapok enni. Később szinte az összes diákmunkás helyemen kötelességét érezte valaki közölni, hogy egyek már mert sovány vagyok, sőt az egyik főállású helyen is utánam szólt valami random nő, hogy mikor akarok már hízni. Ha én tettem volna ezeknél sokkal finomabb megjegyzést a nagyobb súlyúakra, már el lettem volna átkozva, az ő lelkükre vigyázni kell. Normális közegben persze az lenne az alap, hogy nem foglalkozik senki a másik súlyával, de megvannak azok a helyzetek, amikor kevésbé normális közegben kell lennünk.
jún. 6. 16:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Én 165 cm magassághoz 47 kiló vagyok. Nem vagyok sovány, csak vékony, nagy különbség, de 30 éve, harminc kerek éve azt hallgatom, hogy egyél többet, miért nem eszel, mit eszel, elfogysz, éhenhalsz, jaj de sovány vagy, egyél még, hogy lehet valaki ilyen és ezek végtelen kombinációja. Igenis ugyanúgy elfogadhatatlan ez is, mint akit túlsúly miatt bántanak. Engem már nem zavar, mert odaszólok, sértődés ide, vagy oda, csak azt nem tudom felfogni még mindig, hogy emberek hogy jönnek ahhoz, hogy engem (meg bárki mást) a súlya miatt basztassanak. Hányinger.
jún. 6. 19:32
 5/12 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit, hogy mindegy, hogy nézel ki, aki bunkó, az úgyis megjegyzéseket tesz. A kollégáidat meg ideje elküldened a búsba.
jún. 6. 19:33
 6/12 Metionin ***** válasza:
Katzenmalz, pontosan ugyanezek az adataim vannak csak pár éve még kevesebb kiló voltam. Most tök egészségesen nézek ki, meg gondolom te is, csak az átlagemberhez viszonyítva vagyunk vékonyak. Nem mintha ez feljogosítana bárkit a pofázásra, csak észrevettem, hogy általában aki nagyobb darab és a családja is az, annak egy teljesen normál súlyú ember is sovány és annak is beszól.
jún. 6. 20:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Persze, egészségesen nézek ki, de sosem tudtam sokat enni, már gyerekként sem, soha nem tudtam hízni sem. Ráadásul egészségesen étkezek, alig eszem húst, csak csirkét, nem eszek tejterméket, mert laktózérzékeny vagyok és cukrot sem nagyon fogyasztok. Erre is kaptam kommentet, de hát mit csináljak, a laktózintolerancia nem egy kitalált valami. Mára már megtanulták, hogy itt a "csak egy kicsi van benne" elve nem működik. Szóval erre utaltam, hogy mindegy, aki szemét, az bármibe beleköt.
jún. 6. 21:29
 8/12 Metionin ***** válasza:
7. A laktózintolerancia is stimmel, tavaly egy coop-ban "anorexes fitneszkrvázott" le az eladó amikor a laktózmentes tej holléte iránt érdeklődtem :D ami azért poén,mert a nemhízásom jelentős része azon alapult gyerekként is, hogy nem tudtam emészteni a tejet. De amúgy elég, ha valami "fogyikajának" titulált dolgot eszek és meglátják, jön azonnal a komment, hogy aha, ezért nem hízol, egyél rendes kaját stb. holott az, hogy van saláta is a tányéromon a hús meg köret mellet, az biza rendes kaja.
jún. 6. 21:39
 9/12 anonim ***** válasza:

Ezt egy magyar embernek magyarázhatod, aki húst eszik hússal és a reggelije bableves hidegen... :D

Tőlem is mindig kérdezik, hogy "Ééés miiiit eszeeeeeel?" Én csak a fejemet fogom, mert nagggyon sokan nem látnak túl a fehér kenyér/sertéshús/cukor háromszögön... És ezek mind hozzám közel álló emberek a családban, olyan attrocitás még nem ért, mint téged szerencsére így is kevés a laktózmentes termék és jó drága.

jún. 7. 09:17
 10/12 anonim ***** válasza:
És így is kevés*
jún. 7. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!