Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Körmös kérdés! Milyen hosszú...

Körmös kérdés! Milyen hosszú legyen a köröm, amire építek?

Figyelt kérdés

Már megvan az OKJ-m, de még nem dolgozom körmösként. Nagy felelősség (nekem), nem akarok rossz lenni.

Folyamatosan gyakorlok, online képzéseket csinálok, és észrevettem valamit. A tanfolyamon azt tanították, hogy építéskor (akármilyen anyaggal), csutkára le kell reszelni a természetes köröm hosszát. Nekem emiatt a sablonnal mindig gondom volt, mert a szélein nem ér semmihez, a gél pedig befolyik a "lyukon".

Aztán látom mindenhol külföldi emberkék videoit, akik nem vágják le tövig a körmöt, csak szépen formára reszelik, és úgy építenek. Először csak azt hittem, egyedi, arra gondoltam, na ja, nekem is menne úgy a sablonfelhelyezés, ha van köröm, ami megtartja. De google keresés azt adta ki, hogy a legtöbb kérdés arra vonatkozik, túl rövid-e a köröm akrilhoz/gélhez.

Nektek mi a gyakorlati tapasztalatotok? Mennyire rövidre reszelitek az eredeti körmöt építéshez?

2023. júl. 23. 18:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha elfogadsz egy tanácsot, ne nézz amerikai körmös videókat, minőség szempontjából nagyon mások ott az igények, mint itt. Ott eleve szinte mindenki porcelánnal dolgozik, sablonozni is sok körmös nem tud, felnyomják a tipet, aztán megy rá a porci és kész, ráadásul a legtöbb vendég a giccset preferálja díszítés terén.

Én alapvetően nem vagyok elfogult, de azt meg kell hagyni, hogy ha tanulni akarsz, kiváló magyar körmösök vannak, inkább őket nézd.

2023. okt. 22. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!