Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Körmös kérdés! Milyen hosszú...

Körmös kérdés! Milyen hosszú legyen a köröm, amire építek?

Figyelt kérdés

Már megvan az OKJ-m, de még nem dolgozom körmösként. Nagy felelősség (nekem), nem akarok rossz lenni.

Folyamatosan gyakorlok, online képzéseket csinálok, és észrevettem valamit. A tanfolyamon azt tanították, hogy építéskor (akármilyen anyaggal), csutkára le kell reszelni a természetes köröm hosszát. Nekem emiatt a sablonnal mindig gondom volt, mert a szélein nem ér semmihez, a gél pedig befolyik a "lyukon".

Aztán látom mindenhol külföldi emberkék videoit, akik nem vágják le tövig a körmöt, csak szépen formára reszelik, és úgy építenek. Először csak azt hittem, egyedi, arra gondoltam, na ja, nekem is menne úgy a sablonfelhelyezés, ha van köröm, ami megtartja. De google keresés azt adta ki, hogy a legtöbb kérdés arra vonatkozik, túl rövid-e a köröm akrilhoz/gélhez.

Nektek mi a gyakorlati tapasztalatotok? Mennyire rövidre reszelitek az eredeti körmöt építéshez?

2023. júl. 23. 18:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

Tövig reszelem. Sok-sok gyakorlással menni fog a sablonozás.

Szőnyi István online tanfija szuper, nézd meg. Vagy menj el személyesen.

2023. júl. 23. 19:13
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Tövig szoktam de ez tényleg idő és gyakorlás. (Idén 12 éve csinálom) Eleinte belefér hagyni egy pár milimétert aztán folyamatosan rövidíteni ahogy fejlődsz. Szóval mindig a lehető legrövidebbre reszelni, ami alá még éppen be tudod tenni a sablont mindig egy leheletnyivel rövidebbre, mint az előző alkalommal és egyszer csak azon kapod magad, hogy tövig reszeled őket :) Igen úgy a szabályos ha teljesen lereszeljük, de szerintem inkább haggy rajta pár milimétert pluszba, mint hogy a sablon ne illeszkedjen rendesen és abból nagyobb gondok legyenek.

Kitartás és türelem :)

2023. júl. 23. 20:09
 3/11 A kérdező kommentje:

De máshol miért nem ezt csinálják?

Emlékszem, mikor a sablon bevágást tanultuk, arról is kerestem videokat, és azt találtam, hogy ez európai módszer, Amerikában pl nem csinálják ezt. Nem lehet ez is ilyen?

Nekem magamon is kellemesebb érzés, ha nincs tövig reszelve, az anyag nem folyik/mászik be a köröm alá, illetve ha bemászik, szépen ki tudom reszelni, mert nem bántom vele a bőrt.

Azért sem értem, mert a köröm nő folyamat, el fogja érni a pontot, amikor az egész körmön van anyag, mint sima géllakknál. Ezért nem értem. Ha minden töltésnél csutkára le kéne reszelni, és újra megépíteni, érteném, de a logika itt nekem hibádzik.

2023. júl. 23. 20:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezért kell továbbképzésre menni.

Röviden: ha tövig reszeled a körmöt, nem vezet félre a szabadszél.

Ugyanis nagyon kevés vendégnek van szavályos, egyenesen növő körme. Kisebb-nagyobb deformitása mindenkinek van, amit akkor lehet a legkönnyebben korrigálni, ha nincs szabadszél meghagyva. Így szükség szerint igazíthatod a sablont.

Az amerikaiak taknyolását meg ne hasonlítsd a magyar elvárásokhoz. Nem egy kategória a kettő. Ha nagyon hasonlítgatni akarsz, az oroszok, ukránok felé nézelődj.

2023. júl. 23. 23:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is teljesen tövig reszelem a természetes körmöt és úgy sablonozok. Az, hogy nálad ott lyuk van és befolyik az anyag, az a rossz sablonfelhelyezés miatt van. Tényleg jól jönne neked egy továbbképzés és sok-sok gyakorlás. Ezért lett volna jó tanfira kicsit problémásabb körmű modellt vinni, hogy ezt megtanuld.

4-essel egyetértve tényleg ne az amcsikat nézd, mert említésre se méltó, amit ők művelnek... Mondjuk én mindig tipragasztós videókat látok, brutál gagyi, csicsa díszítéssel és sokszor nulla előkészítéssel. Tényleg inkább oroszokat nézz.

2023. júl. 24. 16:34
 6/11 A kérdező kommentje:

[link]

Őt szoktam nézni, inkább youtubeon.

Nagyon picike körmű modellem volt, a tesóm, mindkettőnknek kis keze, kis körme van, aminek a teteje lapos és pont olyan széles, mint hosszú. A vizsgán a modellemnek csodaszép normális méretű körmei voltak, arra könnyű volt építeni, és a sablon is odaillett, mint az álom.

[link]

Egy ilyen hosszal már tudnék dolgozni. Az a baj, hogy a rövidebbre reszeltnél fájt neki a sablon, nyomta a hyponychiumot. Akkor is, mikor megkértem a tanárt, hogy mutassa meg, hogy kell felrakni.

Van valamilyen sablon, amit preferáltok? Már többet kipróbáltam. A többször használatosak jók, vagy nem éri meg?

Csicsásakat nem szoktam, inkább ilyen absztrakt, színes, ombre, nyomda amik érdekelnek. Tipeket nem nagyon szeretnék csinálni. A tanfolyam elején úgy voltam vele, hogy hadd legyen a vizsgán tip és zselé, csak ezekkel akarok dolgozni, de nem. Hiába nem megy jól a sablonozás, úgy érzem, ha menni fog, jobb lesz, mint akármilyen tip.

2023. júl. 24. 16:57
 7/11 A kérdező kommentje:
De köszönök eddig is mindent, nagyon segítőkészek vagytok! Nem akarok olyan körmös lenni, aki szarul dolgozik.
2023. júl. 24. 16:59
 8/11 anonim ***** válasza:
37%

Nem is leszel ha ennyire alapos vagy és így a lelkedre veszed, hogy addig neki se állsz amíg nem megy jól :) Ehhez képest sokan úgy dolgoznak, hogy véresre reszelik és még ki is rakják csoportokba... Meg ne tudd meg hányszor kaptam szívrohamot, amikor új vendégem lett és leszedtem az előző gányolását. Meg amikor megdicsérnek, hogy nálam nem fáj. Mert hogy az előző azt mondta, hogy ez ezzel jár ki kell bírni...

Maradj ilyen lelkiismeretes, ezt kívánom mindenek előtt :) Sokan szerintem nem is tudnák ilyen szépen leírni a hyponychiumot :D

Sablonból nekem az egyszer használatosak jöttek be, de ez elég egyéni ízlés dolga biztos lesz aki azt írja, hogy imádja a többször használatosakat.

Amúgy amíg a szabályokat betartod az se baj ha van olyan technika ami neked jobban kézre áll és inkább azzal dolgozol. Én például imádom a porcit nekem az esik a legjobban kézre, hiába tartják sokan idejét múlt technikának. Persze szoktam zselével is építeni meg mostanában a polygél is nagyon bejön, de magamtól mindig a porciért nyúlok először.

Persze nyilván érdemes abban gyakorolni a legtöbbet ami nehezebben megy, de az se árt, ha olyasmit gyakorolsz ami jobban kézre áll. Gyűjtesz egy kis sikerélményt ami javítja az önbizalmad :) Aztán majd kialakul a saját stílusod, amivel nincs semmi baj amíg a szakma szabályain belül marad :I

(Én amúgy pont szeretem az extrém "csicsás" körmöket csak kevesen kérnek a szalonban, úgyhogy az megmarad magamnak és a versenyekre :) )

#2 voltam

2023. júl. 24. 20:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nézni is rossz volt ezeket a tiktok videókat🤦‍♀️ amit ez a nő csinál sablonfelhelyezés címszó alatt, az viccnek is rossz. Nincs formára vágva, kikönnyítve, csak felteszi, ahogy sikerül🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Tanulj meg rendesen sablonozni, akkor nem lesz rés a tk és az anyag között.

A többször használatos sablon egy kalap 💩. Azt nem alakítod a vendégre, nem való semmire.

A sima brillbird sablon pl tök jó. Nagy felületen ragad a vendég kezére, így nem mozdul el könnyen. A papírja is elég stabil, nem túl kemény, mint pl a mystic nailsé, és nem túl puha, szépen tartja a formát.

Tanfolyamot pedig ajánlottam, bár jól le lettem pontozva érte...

2023. júl. 24. 21:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Te jó ég... 9-essel egyetértek, ezt a nőt inkább ne nézd soha többet! A videó, ahol bemutatja hogyan kell felhelyezni a sablont, na pont nem úgy kell. Ilyen videóktól csak visszafejlődik az ember. Emellett a többiben is egyetértek vele, a többször használatos sablont felejtsd el, semmit nem ér. Igazából ki kell tapasztalnod melyik lesz a neked való, mert mindenkinek más fog beválni. Egy márkán belül is vannak jó és rossz sablonok.
2023. júl. 25. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!