Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért kopott le ilyen hamar a...

Miért kopott le ilyen hamar a körömlakk? Tudja esetleg valaki?

Figyelt kérdés
Tegnapelőtt vettem egy Essie márkájú körömlakkot, akciósan. Másnap reggel ki is festettem vele, de estére már lekötött foltokban. Nem, nem le pattogott a körmöm végéről, hanem lekopott. Mivel állatkertben voltunk, semmit nem dolgoztam, naptejjel illetve kézfertőtlenítővel érintkeztem csak, meg ugye víz (kézmosás). Eléggé aceton szaga van a körömlakknak + nagyon gyorsan szárad. Azt gondolnám, hogy fel lett oldva, mivel elég folyékony is. Arra gondoltam, hogy a kézfertőtlenítő miatt történt, de elvileg ilyesmi nem lenne szabad, hogy előforduljon. Szerintetek?
2023. jún. 14. 15:18
 1/5 anonim ***** válasza:
A kézfertőtlenítő aékloholos?
2023. jún. 14. 15:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Vagy gagyit vettél, vagy az alkohol.
2023. jún. 14. 15:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Arra gondoltam, hogy a kézfertőtlenítő miatt történt, de elvileg ilyesmi nem lenne szabad, hogy előforduljon."

Ó, dehogyisnem! Covid alatt a kézfertőtlenítő párszori használata lemarta a "mindentbíró" wolfram gyűrűm arany bevonatát. Hidd el, leszedi lazán a körömlakkot is.

2023. jún. 14. 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is a kézfertőtlenítőre tippelek, az simán okozhatta.
2023. jún. 14. 17:53
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

És tényleg, a kézfertőtlenítő volt a lúdas. Tegnap kifestettem újra, na mondom adok neki még egy esélyt. Azóta tettem-vettem itthon, virágot is ültettem és semmi baja. Nem olvastam el, hogy van e benne alkohol, korona óta csak automatikusan használom, főleg vásárlás után a szupermarketben stb. A körmöm nagyon ritkán van festve, emiatt se tapasztaltam ilyet eddig valószínűleg. Illetve gondolom sok nem is tartalmaz alkoholt.

2023. jún. 15. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!