Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Lehet hosszú távon valami...

Lehet hosszú távon valami baja a hajamnak, ha sosem szárítom meg?

Figyelt kérdés

Kulcscsontig érő hajam van és esténként szoktam megmosni, ami után nem szoktam megszárítani. Ilyenkor télen jó meleg van itthon, így megszárad magától, nyáron pedig tényleg pár perc csak. Hidegebb időben figyelni szoktam rá, hogy sapkát hordjak és korábban mossak hajat, hogy reggelre biztosan megszáradjon.

A kérdésem egészen pontosan arra vonatkozik, hogy önmagában attól, hogy szinte sose szárítok hajat lehet-e baja a hajamnak/hajhagymáimnak?

2023. febr. 28. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hajszárító feltatálása előtt szerinted a nők hajának volt valami baja? Sissi se szárította sose a haját és gyönyörű haja volt.

Sőt, mondok jobbat, pont a hajszárító nem tesz jót a hajnal.

2023. febr. 28. 20:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Jav. hajnak
2023. febr. 28. 20:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem maga az, hogy nem szárítasz hajat, az nem baj. Mármint, alapból nem tesz jót a hajnak, ha az ember folyton nagy hőnek teszi ki (persze ha az ember most heti párszor megszárítja a haját, nem lesz baja a hajnak, szóval most nem is ezt mondom), alapjáraton véve az a természetes, hogy a haj a levegőn majd megszárad. Annyi, hogy maga az, hogy teljesen vizes hajjal fekszel a párnán, az nem jó, mert elősegíti a gombás fertőzés kialakulását a fejbőrön, meg aztán maga a párna is a gomba és baktériumok melegágya tud lenni, szóval na, az nem jó.
2023. febr. 28. 20:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mire a lefekvéshez jutok, addigra többnyire száraz szokott már lenni a hajam, de köszi, hogy felhívtad a figyelmet erre is! :)
2023. febr. 28. 20:21
 5/9 anonim ***** válasza:
47%

Nem feltétlen baj, de nem is jó sajnos.

A hajhagymák igen érzékeny pontunk, hamar megfáznak így alakul ki legtöbb esetben a hajhullás.

A haj vizesen, a leggyengébb, tehát ha nem is használsz hajszárítót, legalább hagyd rajta a törcsit felcsavarva egy jó ideig, és ne… a törcsivel nem szárítunk hajt mert töredezik.

A hajszárítót is okosan kell használni, nem káros.

Távolról szárítsd a hajad, célszerübb a hajtövektől elkezdeni. ( a hajhagymák miatt, mivel hajhullás, a haj betegsége, stb.)

2023. febr. 28. 20:39
 6/9 anonim ***** válasza:
46%
Jah és célszerű be ruházni egy jobb minőségű hajszárítóra, ha mégis szárítanád
2023. febr. 28. 20:40
 7/9 anonim ***** válasza:
19%
Mindenképp kell hajszárító, mert a víz összeugrasztja a hajat, és megtörik a szerkezete.
2023. febr. 28. 21:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Utoljára kiskamaszként szárítottam a hajamat, semmi baja sincs. Hosszú, egészséges, csak arra kell vigyázni, hogy ne fázzon meg a fejbőröd
2023. febr. 28. 22:36
 9/9 NTBS ***** válasza:
Szerintem nem.
2023. márc. 1. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!