Hogy legyen önbizalma?
A húgom most lesz 14 éves. 155cm és 63kg. Semmi önbizalma nincs, nem sportol. Nagyon dagadtnak érzi magát, és szerintem biztos, hogy leakar fogyni. Én már nem otthon élek, de ha megyünk látogatni a barátommal, mindig tömve a szekrény chipssel, csokival, és hiába mondom anyának, nem tesz semmit, persze a húgomon is múlik, mivel ez akarat kérése. Amikor ott vagyunk, mindig törekszünk minél egészségesebb dolgokat főzni/sütni. De mást nem tudom, mit tehetnék.
Plusz az is probléma, hogy nem szereti a haját. Simán oldalra van elválasztva. Szeretne valamit kezdeni vele, de nem akarok hülyeséget mondani, fodrászhoz meg nem viszem el, hogy ajánljon neki valamit. Kerek arca van.
Szeretnénk neki segíteni. Hogy fogyhatna kicsit az egészségtelen kaják elhanyagolásán kívül? Mit mozoghatna? (mindig azt mondja, azért nem akar sportra járni, mert ott csak csinos lányok vannak, és szarul érezné magát.)
Valakinek van ötlete a haját illetően?
Önbizalom növelés?
Az életmódváltáshoz akaraterő és kitartás is kell. Amíg annyira sem motivált valaki, hogy elhagyja legalább a felesleges nasikat és ne vigyen be (jóval) több kalóriát a szükségesnél, addig folyamatosan hízni fog és még jobban ki fog lógni a csinos lányok közül. Nem kampányszerűen kell lefogyni, hogy most 'ledobok magamról tíz kilót és utána jöhet vissza az édesség annak örömére hogy végre eltűnt a tokám', mert ettől csak jojózni fog a súlya. Ha valaki változtatni akar magán, akkor el kell döntenie, kezdenie és tartania magát is a kitűzött célhoz. Viszont siránkozni a súlyon miközben megvan a bevitt napi chips és csoki adag, az tényleg csak a síráshoz elég.
Jobb esetben majd rájön, hogy a fiúk rá sem néznek, vagy nyáron a térdéig ér az izzadságfolt a hóna alatt, és talán van annyi esze, hogy nem depibe süllyed és önsajnáltató zabába, hanem majd magától is tenni akar ellene. Az mondjuk elég nehéz egy olyan környezetben, ahol nem támogatják, és a rossz példa van előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!