Porcelánra festőzselé? Köttetés?
Sziasztok Kedves Körmösök!
Segítsetek nekem legyetek szívesek. Kezdő körmös vagyok és most lesz 1 hónapja hogy vizsgáztam. A suliban átvettük a dolgokat de csak nagyon felületesen legalább is a porcit. A kérdéseim a következők lennének:
Lehet-e a porcelánra festőzselével dolgozni díszítés gyanánt?
Valamint hogy a porcelánt egyszerre hagyjátok kikötni vagy rétegenként? Ezt úgy értem, hogy egy kis gombóc a szabadszélhez, kiköt, egy gombóc középre kiköt majd egy a hátsó bőrredőhöz és kiköttetés, vagy felkenitek az egészre szépen eldolgozva és utánna lehet köttetni? Nem tudom mennyire érthető az amit leírtam. Nagyon tetszik a porci ezért gondoltam hogy ha megtanulnám rendesen a használatát akkor ezzel dolgoznék.
Köszönöm szépen ha válaszolsz! :) ♡
A porci folyamatosan köt, nem kell köttetni, mint a zselét. Mehet rá zselé díszítés.
Szikszai Katinak van szuper porci alap képzése, jarja az országot, és pesten is tart tanfolyamot.
Ha nincs a közeledben, Szőnyi István online képzései is szuperek, egészen az alapoktól indul a tananyag.
Köszönöm a válaszod! A folyamatos "köttetést" úgy értettem hogy hagyom míg kiköt az első gombóc úgy rá a második majd az is kiköt és majd csak utánna kerül a harmadik.
Utánna nézek ezeknek a képzésének köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!