Ha egy lánynak ronda fogai vannak az nagyon el tudja venni
az önbizalmát?
Figyelt kérdés
Amúgy szép alakja van de a fogai genetikai okokból nagyon romlanak fiatal kora ellenére.
Mosolyogni sem mer nyitott szájjal.
Én fiú vagyok, kíváncsi lennék arra hogy egy lányt mennyire érinti ez rosszul? Engem zavarna ha nem lennék megelégedve a fogaimmal. Gondolom egy lányt még jobban zavar, mert egy szép fog sokat számít.
2022. jún. 11. 08:33
1/7 anonim válasza:
Letezik fogorvos, nem kell hagyni kirohadni a fogakat.
2022. jún. 11. 08:49
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, csak nagyon drága lenne a kezelése és nincs annyi pénze. Foganként min 100 ezer Ft lenne.
2022. jún. 11. 09:00
3/7 anonim válasza:
De eddigvmiert nem ment? Tb-re betömik amig pici a lyuk... főleg gyerekkorban.
Szolimpla kifogas h genetikailag rosszak a fogai...
2022. jún. 11. 09:12
4/7 anonim válasza:
Valószínűleg igen. Sőt, még olyan dolog is el tudja venni az ember önbizalmát, ami másnak lehet nem is szembetűnő "hiba", hát még az ha ennyire látszik. Mivel nem mer mosolyogni se, biztos hogy elég rosszul érinti, és bizony, sajnos a fogak kezelése, esztétikai rendben tartása nem olcsó dolog.
2022. jún. 11. 11:16
5/7 anonim válasza:
Nem kifogás kedves 3-as. Nekem is nagyon romlanak genetika miatt, jártam tömögetni TB-re (már akkor volt ami olyan lett, amilyen). De egy idő után nem lehet tovább tömni egy fogat, muszáj koronát tenni vagy implantátumot csináltatni (körzeti fogorvosnál is fizetni kell a koronáért anyagárat, kb 50 ezer egy darab). Az is lehet, hogy akkor kezd fájni egy fog, amikor már gyökérkezelni kell, a gyökérkezelt fog pedig egy idő után szürkül, majd eltörik. Nekem annyiban szerencsém van, hogy viszonylag tudom állni a költségeket (több mint 1 millióm van benne így 25 évesen, és ez arra volt elég hogy ne nézzen ki undorítóan és ne legyen romlott - de a széptől nagyon nagyon messze van). Igen, vesz el az önbizalomból. De nem szabadna ennyire, hogy mosolyogni sem mer. És ha most nincs is rá neki, egyszer csak lesz hozzá pénze hogy megcsináltassa. Persze kellemetlen, ha a barátok kocsira gyűjtenek te meg közben fogakra, de ha ezt dobta a gép nincs mit tenni. Te max azzal tudsz neki segíteni, hogy nem nézed, nem hozod fel semennyire, akkor hátha ő sem pörög majd annyit rajta.
2022. jún. 11. 12:43
6/7 anonim válasza:
Sztori: nekem amikor levették a fogszabályzót pár nap múlva egyszercsak fésülködve villant át az agyamon, hogy "úristen, én szép vagyok!".
És ez a fajta érzés nagyon sokunknál ritka vagy egyáltalán nincs meg. Nekem az volt az első pont az életemben amikor ezt éreztem és ehhez kellett az, hogy a fogaim rendbe legyenek. Szóval megértem ha valakinek nincs önbizalma a fogazata miatt, de változtatni mindig lehet és kell. Tömni lehet TB alapon is, 18 év alatt a fogszabinak asszem csak 30%-át kell fizetni és egyébként vannak speciális kérelmek is fogászati költségekre amikkel az állam tud segíteni.
2022. jún. 11. 14:17
7/7 anonim válasza:
Hasonló a hasonlót vonzza! Én is elől fogatlan vagyok, drága fogorvos addig fúrkálta a fogaim, hogy alig maradt vmi, utána letörtek. Koronákat csináltattam, de nem lett tartós, újból el kellene menni megcsináltatni, de nincs rávalóm. Tehát ha olyan pasival összejöhet mint ő ☺️
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!