Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hány éves kortól engednéd meg...

Hány éves kortól engednéd meg a lányodnak ezeket a dolgokat és miért?

Figyelt kérdés

• Szempilla festés/ Szempilla lifting

• Visszafogott mûköröm

• Sminkelés

• Hajfestés

• Egyedül közlekedés

• Kozmetikushoz járás

Leírhatjátok azt is, hogy nektek mikortól engedték (esetleg) ezeket meg, vagy ti hány évesen tervezitek, de most legfôképpen az Anyukák válasza érdekel, hogy ki - mit gondol :)

2021. dec. 14. 11:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

Smink az 15 visszafogotabban

Egyedül közlekedni ha látom hogy van esze az is mehet 15 vagy esetleg 14 evesen

Többi meg 16-17

2021. dec. 14. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Egyedül közlekedni: Attól függ, hol lakunk és hová menne.

Kozmetika: Ha gond van a bőrével, akkor bármikortól.

A többit 18+ -tól.

2021. dec. 14. 11:33
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Minden ilyesmit, ami smink meg szépségápolás középsuli elején. Persze az arcápolást elöbb is (lemosó, hidratáló krém).

Egyedül járni meg akár 10 évesen is, csak tudjam h merre megy. My ivan az ország másik felébe nem engedném el ennyi idősen.

2021. dec. 14. 11:47
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
12 től, ha ésszel csinálja.
2021. dec. 14. 12:06
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

• Szempilla festés/ Szempilla lifting - inkább 16-17

• Visszafogott mûköröm - 16

• Sminkelés - 6-7. osztály, de csak szolidan

• Hajfestés - iskolától is függ, mit enged, de ha nagyon nagy baja van vele akkor esetleg már 7-8.

• Egyedül közlekedés - attól függ hova és mikor.

• Kozmetikushoz járás - ha problémás a bőre, azonnal amikor jelzi hogy zavarja

2021. dec. 14. 12:28
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
12 től ekezdenek bizonyos dolgokat, ha tetszik ha nem. Szempilla, enyhe smink már megy 12 től. Sok lánynak van szőkítés 13 tól. 14 évesen,8. ba először műköröm. Egyedül közlekedés talpraesettség, ügyesség kérdése, nálunk 13 tól simán bemegy a “nagylány” a városba, ami 30 km. re van a falunktól. ( én más faluba jártam, 7 éves kortól egyedül). Kozmetikus szerintem nem kor függő, amikor van rá igény, nálunk még nincs.
2021. dec. 14. 12:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Felső tagozat kb. Kivéve a műkörmöt, szerintem amíg van neki tesi és ilyen sokat kell kézzel írnia, mint egy iskolásnak, addig nincs igazán értelme hosszabb körömnek, mert csak megsérül. De talán gimiben már az sem nagy dolog.

Kozmetikushoz nem engedném viszont. Vagy én választom ki a szakembert vagy otthon bevásárlunk megfelelő termékekből. Nem fogom hagyni, hogy a lányom arcát valami kontár tönkretegye. Van tapasztalatom kozmetikusokkal bőven és kösznem. Majd kiszedem én a szemöldökét, ahogy magamnak is, miután 6x elbszták. Majd utánajárunk, hogy az ő bőrproblémáira hogy néz ki egy rutin, de nekem ne kenegesse annak a márkának a szutykával, akinek eladta a lelkét, meg ne nyomkodja a szép fiatal arcát a gyerekemnek senki az elavult tudásával.

2021. dec. 14. 13:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszii mindenkinek!
2021. dec. 14. 19:10
 9/11 anonim ***** válasza:
Úgy, ahogy nálam. 14 éves kortól engedtek mindent, de én már 9 éves kortól egyedül közlekedtem, mert anyuék dolgoztak (kisváros, minden elérhető közelben, +mindenhol volt ismerős felnőtt). Egy kikötés volt, hogy este 9 körül érjek haza (később este is maradhattam, ha előre szóltam, hol leszek). Mondjuk 15 éves korom előtt egyedül a sminkelés érdekelt, volt pár szemceruzám, de annyira azt sem vittem túlzásba.
2021. dec. 15. 02:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Szempillafestés/lifting: kb 14

Műköröm: 12-13 ha rövis és visszafogott, de 15-től már olyan csináltatna amilyet ő akarna (persze bizonyos határokon belül)

Sminkelés: szempillaspirál, egy kis korrektor amikor ő akarja, egyéb 13-14 éves kortól

Hajfestés: Visszafogott, természetes kb 13 éves kortól de csak fodrásznál hogy ne roncsolja a haját. Extrémebb színek csak 16-17 felett.

Egyedül közlekedés: Iskolába, edzésekre stb már 9-10 éves kortól de ha közel lakunk akár korábban is. Barátokkal elmenni messzebbre, mondjuk vásárolni 13-14.

Kozmetikus bármikor, ha gondja van a bőrével.

2021. dec. 15. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!