Egy világos zöld szemű nőnek és egy szürke szemű férfinak lehet barna szemű gyereke?
Figyelt kérdés
2021. nov. 25. 09:58
2/9 anonim válasza:
Nem csak a szülők szeme számít. Az enyém teljesen olyan,mint dédimé volt, a családban másnak nincs ilyen szemszíne
3/9 anonim válasza:
Igen. Anyám unokatestvérének (férfi) zöld szeme van, a feleségének kék, a másodunokatestvérem pedig barna szemű.
A zöld szem valójában a barna alacsony pigmentációjú változata.
4/9 anonim válasza:
Az én szemem zöld, a férjemé jég kék, gyereknek meg barna. Úgyhogy lehet.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
És az idő múlásával ha most kék (11 éves) bebarnulhat?
2021. nov. 25. 10:40
6/9 anonim válasza:
11 évesen már nem változik a szemszín..
Pár éves korig szokott ( talán 2?) De 11 évesen már nem.
7/9 anonim válasza:
Az idő múlásával pont, hogy világosodik a szem.
De hacsak nem valami betegség vagy sérülés áll a háttérben, nem szokott magától besötétedni.
Amúgy… egy szülő miért a szemszíne alapján ítéli meg a gyerekét? Miért nem különleges és szép neki azokkal a tulajdonságaival, ahogy van?
Légyszi, inkább mondd, hogy te vagy a gyerek!
8/9 anonim válasza:
Igen lehet. A zöld szem a barna mutációja és nem pedig a kéké, ahogyan azt sokan gondolják. Ha van a családban olyan akinek barna, akkor is van rá esély.
9/9 A kérdező kommentje:
Mondtam egy szóval, ha ez alapján ítéltem meg? Csak érdekelt.
2021. nov. 25. 15:41
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!