Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért mondják hogy a szépség...

Miért mondják hogy a szépség szubjektív?

Figyelt kérdés
Szerintem rengeteg objektív szempont van, ami meghatározható hogy mikor tartunk valakit szépnek, illetve hogy miért. Ha pedig ezeket le lehet vezetni, meg lehet magyarázni, alátámasztani, akkor az már nem egy szubjektív vélemény. Rosszul gondolom?

2021. aug. 10. 18:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nem-e? :D

Van egy férfi aki 10ből 8 nőnek bejön. Az szerintem elég sok. A másik meg mondjuk 10ből 2-nek... (és még az is egész jó)

2021. aug. 10. 19:59
 12/15 A kérdező kommentje:

Itt nem azon van a hangsúly hogy 1-2 ember mit gondol, vagy mit tart szépnek, vagy mi a perverziója...hanem az emberek TÖMEGE! Az emberiség.

2021. aug. 10. 20:02
 13/15 A kérdező kommentje:

Dehogynem!

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

A nők többségének (50% felett) a magasabb férfiak jönnek be (180-200cm között). A férfiak többségének (szintén 50% felett) a homokóra alkatú nők tetszenek. (90-60-90-hez hasonló). A nők többségének (50%<) a széles vállú férfiak tetszenek.(most itt nem fogok konkrét számát írni) A férfiak többségének az alacsonyabb nők tetszenek. (náluk alacsonyabb) Szóval akikre csak ez a néhány jelző igaz, azt garantálom hogy külsőre "szépnek" vagy legalábbis vonzónak, jónak, neki tetszőnek fogja találni a férfiak és nők több mint 50%-a!!

2021. aug. 10. 20:27
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Értem, miről beszélsz, és persze, sokakról meg lehet mondani, hogy a többségi társadalom követelményei szerint szépnek mondható-e a külseje (bár az is inkább skálán, mert nem csak szép meg csúnya van).

De az említett szólás nem erről szól, hanem a vonzalomról és az egyéni ízlésről, ami egyrészt csak részben fedi a közízlést (nekem pl sokszor jobban tetszik egy szerethetően "hibás" külső, mint a tökéletes), másrészt pedig egy csomó minden befolyásolja. Öltözködés, illat, viselkedés, mimika, hangszín és még ezer dolog a visszájára fordíthatja azt, hogy személy szerint én (vagy te, vagy bárki) kit látok szépnek.

Van is az a kategória a hétköznapi életben, mikor valaki "szép, de nem jön be" (másnak meg igen), vagy "nem igazán szép, mégis bejön" (másnak meg nem). Erre mondják, hogy a szépség szubjektív.

2021. aug. 10. 22:16
 15/15 anonim ***** válasza:

"hanem az emberek TÖMEGE! Az emberiség."

Az emberiség része a kisebbség is, nem csak a tömeg.

2021. aug. 11. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!