Miért mondják hogy a szépség szubjektív?
Nem-e? :D
Van egy férfi aki 10ből 8 nőnek bejön. Az szerintem elég sok. A másik meg mondjuk 10ből 2-nek... (és még az is egész jó)
Itt nem azon van a hangsúly hogy 1-2 ember mit gondol, vagy mit tart szépnek, vagy mi a perverziója...hanem az emberek TÖMEGE! Az emberiség.
Dehogynem!
Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
A nők többségének (50% felett) a magasabb férfiak jönnek be (180-200cm között). A férfiak többségének (szintén 50% felett) a homokóra alkatú nők tetszenek. (90-60-90-hez hasonló). A nők többségének (50%<) a széles vállú férfiak tetszenek.(most itt nem fogok konkrét számát írni) A férfiak többségének az alacsonyabb nők tetszenek. (náluk alacsonyabb) Szóval akikre csak ez a néhány jelző igaz, azt garantálom hogy külsőre "szépnek" vagy legalábbis vonzónak, jónak, neki tetszőnek fogja találni a férfiak és nők több mint 50%-a!!
Értem, miről beszélsz, és persze, sokakról meg lehet mondani, hogy a többségi társadalom követelményei szerint szépnek mondható-e a külseje (bár az is inkább skálán, mert nem csak szép meg csúnya van).
De az említett szólás nem erről szól, hanem a vonzalomról és az egyéni ízlésről, ami egyrészt csak részben fedi a közízlést (nekem pl sokszor jobban tetszik egy szerethetően "hibás" külső, mint a tökéletes), másrészt pedig egy csomó minden befolyásolja. Öltözködés, illat, viselkedés, mimika, hangszín és még ezer dolog a visszájára fordíthatja azt, hogy személy szerint én (vagy te, vagy bárki) kit látok szépnek.
Van is az a kategória a hétköznapi életben, mikor valaki "szép, de nem jön be" (másnak meg igen), vagy "nem igazán szép, mégis bejön" (másnak meg nem). Erre mondják, hogy a szépség szubjektív.
"hanem az emberek TÖMEGE! Az emberiség."
Az emberiség része a kisebbség is, nem csak a tömeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!