Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Máris megőrülök...

Mit csináljak? Máris megőrülök, ma lett felrakva az állandó fogszabályzóm.

Figyelt kérdés
Hogyan és mit lehet enni vele?(Azt mondta az orvos h rágni nem szabad,ezért megpróbáltam kis falatokban enni egy zsömlét de a gyűrű alá bement ami hátul felvan rakva..:S inni és nyelni is alig tudok..ez mindig ilyen lesz vagy csak az elején ennyire szar?)Fogat mosni milyen fogkefével lehet és mire ügyeljek?(Az orvos azt mondta h rendes fogkefével is lehet csak vigyázni kell..de amilyen mázlim van biztos belekapnék a fogszabályzós részbe a fogkefével..)Kérlek írjátok le a tapsztalataitokat,mert előre rosszul vagyok a 2 évnyi fogszabályzómtól pedig mégcsak az első nap..beszélni se igazán tudok az is javuni fog?
2010. aug. 26. 14:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nanéá , hogy javulni fog:) Az első 3 nap rossz. Aztán már meg se érzed, hogy van a szádban valami! Ropit , meg ilyen keményebb kajákat ne egyél még. Én levest ettem, meg mondjuk krumplipüré is könnyen ehető. De én már első nap grillcsirkével szenvedtem xD.. Van direkt a fogszabályzóhoz fogkefe, azt gyógyszertárakban lehet venni. De jó a sima is amúgy.
2010. aug. 26. 14:26
 2/16 anonim ***** válasza:

Én majdnem egy éve kaptam meg a felső fogszabályzómat az alsó meg egy hetes. Amikor a felsőt megkaptam tulajdonképpen mázlim volt mert aznap egy fontos buli volt nálunk és kb 20 különböző kozosztályú gyereket kellett szórakoztatnom így gyakorlatilag nem is értem rá a fogszabályzóval foglalkozni egészen addig amíg bele nem haraptam egy sütibe. Onnantól kezdve pokolian fájt. Kb. egy hét múlva elfog múlni a fájdalom szóval emiatt ne aggódj. Nos nekem egy darabig nem tünt fel h nehezebb beszélnem de utána rájöttem h irtó idétlenül beszélek. Ne aggódj ez javulni fog. Enni azt ajánlom h ilyen "folyós dolgokat egyél pl. joghurt, tejbegríz, főzelékek. de ez is csak pár napig kell h így legyen utána már lassan meg fogsz tudni enni rendes kajákat is (nekem alsófogszabival kb 1,5 órába tellett megennem egy tál tortelinit) A fogmosásnál meg ne aggódj. Nekem még egyszer sem volt olyan hogy a fogkefével bármit ártottam volna a fogszabályzónak. De nekem anyukám vett fogszabályzósoknak való fogkefét ami annyiban különbözik a rendestől hogy kissebb a feje így könnyebb lesz megmosnod a fogszabályzót. Ami még előfordulhat az az h a fogszabályzó felsérti a szádat. Ha a fogorvostól kaptál viaszt akkor ragaszd rá a fogszabájzóra és várd meg míg begyógyul a szád. Ha elfogyott a viaszod akkor drogériában/gyógyertárban tudsz még venni vagy kérhetsz a fogorvostól is. Ha majd meghúzza a fogszabályzódat akkor már csak 1 napig fog fájni egy kicsit de amikor ív csere van akkor megint ilyen egyhetes fogfájás lesz. Remélem tudtam segíteni és kitartás nekem is 2 évet kell h fent legyen.

15/L

(bocsi az esetleges helyesírási hibák miatt)

2010. aug. 26. 14:36
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! nagyon is sokat segítettetek!Szóval 2. válaszoló,neked is később tették fel alulra?mert nekem is kell majd oda de most csak a felső van felrakva.Ezt a pár fogfájós napot meg csak kibirom vhogy..:D
2010. aug. 26. 14:41
 4/16 anonim ***** válasza:

Nekem 3 hónapja van meg az alsó, egy ívet is kaptam, tegnap pedig egy 3 rugót gyömöszöltek az arcomba -.-

2 hónap múlva kapom meg a felsőt is.

Az első napok a legrosszabbak. Én pudingot ettem.

17/L

2010. aug. 26. 14:57
 5/16 A kérdező kommentje:
Én is pudingot ettem most:DDe mitől függ h alsót és a felsőt mikor teszik fel?mármint azt észrevettem h nem rögtön teszik fel mind2-t úgy eléggé kínzás lenne de mi alapján döntik el h mennyi idő után kapod a másikat?én már azon is gondolkodtam h nekem az alsó lehet fel se lesz rakva mert nem mondta az orvos.
2010. aug. 26. 15:04
 6/16 anonim ***** válasza:
Attól függ h melyiket kell jobban korrigálni. Nemem pl nagyon eláltak fent az elsőfogaim ezért kaptam elösször felsőt az alsófogaim meg kicsit bedőlnek de azt egy év alatt is lehet korrigálni. Lehet h neked elég lesz a felsőre a fogszabi mert alul nem kell korrigálni semmit.
2010. aug. 26. 17:27
 7/16 A kérdező kommentje:
Hát alul is kicsit össze-vissza állnak de az annyira nem vészes..majd mondja akkor h kell e vagy sem alulra..mondjuk én már ha a felsők jók lennének tökéletesen meglennék elégedve..de a fogmosás az akkor se megy rendesen most próbáltam de alig tudok hozzáférni:S
2010. aug. 26. 17:54
 8/16 anonim ***** válasza:
Biztos mert még fáj. Igazából most nem tudom h mit tudnék ajánlani mert én nekem végig ilyen spéci fogkefém volt.
2010. aug. 26. 19:19
 9/16 A kérdező kommentje:
Majd én is beszerzek akkor egy olyat hátha azzal jobban menne.Köszönöm h válaszoltál:)
2010. aug. 26. 21:05
 10/16 A kérdező kommentje:
Az orvostól kaptam viszont waxot azt hova lehet kenni?az éles részekre?a nyelvemet eléggé kikezdte már ez a gyűrű vagy micsoda a szájpadlásomnál..
2010. aug. 26. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!