Mit csináljak? Máris megőrülök, ma lett felrakva az állandó fogszabályzóm.
Én majdnem egy éve kaptam meg a felső fogszabályzómat az alsó meg egy hetes. Amikor a felsőt megkaptam tulajdonképpen mázlim volt mert aznap egy fontos buli volt nálunk és kb 20 különböző kozosztályú gyereket kellett szórakoztatnom így gyakorlatilag nem is értem rá a fogszabályzóval foglalkozni egészen addig amíg bele nem haraptam egy sütibe. Onnantól kezdve pokolian fájt. Kb. egy hét múlva elfog múlni a fájdalom szóval emiatt ne aggódj. Nos nekem egy darabig nem tünt fel h nehezebb beszélnem de utána rájöttem h irtó idétlenül beszélek. Ne aggódj ez javulni fog. Enni azt ajánlom h ilyen "folyós dolgokat egyél pl. joghurt, tejbegríz, főzelékek. de ez is csak pár napig kell h így legyen utána már lassan meg fogsz tudni enni rendes kajákat is (nekem alsófogszabival kb 1,5 órába tellett megennem egy tál tortelinit) A fogmosásnál meg ne aggódj. Nekem még egyszer sem volt olyan hogy a fogkefével bármit ártottam volna a fogszabályzónak. De nekem anyukám vett fogszabályzósoknak való fogkefét ami annyiban különbözik a rendestől hogy kissebb a feje így könnyebb lesz megmosnod a fogszabályzót. Ami még előfordulhat az az h a fogszabályzó felsérti a szádat. Ha a fogorvostól kaptál viaszt akkor ragaszd rá a fogszabájzóra és várd meg míg begyógyul a szád. Ha elfogyott a viaszod akkor drogériában/gyógyertárban tudsz még venni vagy kérhetsz a fogorvostól is. Ha majd meghúzza a fogszabályzódat akkor már csak 1 napig fog fájni egy kicsit de amikor ív csere van akkor megint ilyen egyhetes fogfájás lesz. Remélem tudtam segíteni és kitartás nekem is 2 évet kell h fent legyen.
15/L
(bocsi az esetleges helyesírási hibák miatt)
Nekem 3 hónapja van meg az alsó, egy ívet is kaptam, tegnap pedig egy 3 rugót gyömöszöltek az arcomba -.-
2 hónap múlva kapom meg a felsőt is.
Az első napok a legrosszabbak. Én pudingot ettem.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!