Van olyan akinek jól sikerült a kép a személyigazolványán?
Hát, én elég ronda vagyok, de a diákigazolványomon szerintem magamhoz képest nem olyan vészes a kép.
Mondjuk a buszon az ellenőr múltkor kinevetett és azt mondta anyukámnak, hogy "nagyon csinos" vagyok rajta, szóval lehet, hogy mégis gáz :D
Én a személyis képemen félig bepislogok, ezért úgy nézek ki rajta, mint aki be van állva. 🍃
De nem igazán érdekel, senki nem azt nézi, hogy szép vagyok-e az igazolványképemen.
Az a baj, hogy az okmányirodában kapkodnak, és nem figyelnek arra, hogy mi lenne az előnyös, ráadásul sokszor a képet sem ott vágják el újabban, ahol kéne - szinte már csak az ember feje van rajta, semmi nyak, stb.
A covid előtt voltam úgy, hogy visszaülök iskolapadba, elmentem diákot csináltatni. Szembe üljön, ne mosolyogjon úgy, csukja be a száját, ne biccentse a fejét, stb. Az eredmény: egy olyan fotó, amely bármely előzetesben megállná a helyét. Okmányirodában végezve bementem a szomszéd fotóshoz igazolványképért a leckekönyvhöz, ő rendesen beültetett, melyik profilom előnyösebb, biccentsek, mosolyogjak, nem áll alatt vágta le - olyan képeket kaptam, amire öröm ránézni azóta is. Pedig csak 15 perc a különbség.
Esély sem volt arra, hogy jól sikerüljön, mert alapból ronda a fejem.
21F
Én is ronda vagyok - de itt a fotóról van szó:
Nekem meg az útlevelembe csináltak olyan képet, hogy Londonban a repülőtéren az arcfelismerő rendszer kiszedett a sorból (nagyon égő volt)!
Aztán elkísértek valami főnökhöz, és nézte, aztán mutattam neki a jogsimat is: azt a szánakozó pofát látni kellett volna: fekete fehér ocsmány képek, amik nyomokban sem hasonlítottak rám... Mellettem egy chilei csávó briliáns színes-képekkel...
Aztán nagy lenézés közepette elengedtek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!