Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy babának kell személyigazol...

Egy babának kell személyigazolványt is csináltatni?

Figyelt kérdés
Vagy az csak külföldi utazáshoz szükséges?
2021. máj. 31. 18:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%
Kötelező csináltatni.
2021. máj. 31. 18:58
 2/18 anonim ***** válasza:
78%
Születéstől kötelező. Majd' 20 éves törvény alapján.
2021. máj. 31. 19:03
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
Kell csinàltatni, mondjuk èn ugy tudtam 2007 òta LEHET.
2021. máj. 31. 19:08
 4/18 anonim ***** válasza:
89%
1 eves lesz a kislányom, mentünk 2 hete lakcímet átírni, neki is. Erre mondja az ügyintéző h ehhez kell a babának is szem.ig. Úgyhogy előbb azt kellett intézni, szerencsere mindkettem ott voltunk, a 2 szülő kell ugyanis aláírni. De nekem soha senki nem mondta, a kórhazban sem, amikor a többi iratot csinálták, hogy ez kell. Azt tudtam hogy ha utaznánk külföldre akkor csináltatni kell. De ha nem lett volna a lakcímkártya csere, sosem jutott volna eszembe.
2021. máj. 31. 19:37
 5/18 anonim ***** válasza:
77%

Elméletben születésétől kell hogy legyen

Viszont mi hívtuk a kormányablakot, azt mondták, ha nem sürgős (nem utazunk vagy ilyesmi) akkor kb fél éves kora körül csináltassuk, mert akkor már szépen tartja magát

2021. máj. 31. 19:52
 6/18 anonim ***** válasza:
10%
Két éves a lányom, nincs neki, nem is mondták születésnél, hogy kellene és soha senki nem kérte. Ellenben a lakcím, tb, adó kártya kellett azonnal. A fiam januárban született, neki sem mondták, hogy kell, ezért neki sincs. Csak akkor kellene, ha külföldre járnánk. Úgyhogy aki azt mondja, kötelező, téved.
2021. máj. 31. 20:09
 7/18 anonim ***** válasza:
81%
Elméletileg kötelező, gyakorlatilag a kutyát sem érdekli. Egy anyuka ismerősöm csináltatott, mert mentek külföldre.
2021. máj. 31. 20:20
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Fő szabály szerint köteles állandó személyazonosító igazolvány kiadását kérni az a Magyarországon élő magyar állampolgár, aki nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel.

Ez alapján a kötelező igénylés nem a 14. életév betöltéséhez kötött, hanem életkortól függetlenül minden magyar állampolgárnak rendelkeznie kell személyazonosításra alkalmas okmánnyal (személyi igazolvány, kártya formátumú jogosítvány, útlevél).

6-os hülyeséget ne terjessz!

9/18 anonim ***** válasza:
85%

Igen.

(bár a nagyobbnak mi is csak akkor csináltattunk, amikor 6 éves volt, addig sehol nem kérték)

10/18 anonim ***** válasza:
31%
Amúgy én is kérdeztem annó a védőnőt, kell-e valami iratot intézni és azt mondta nem. Uh nem is tudtam róla hogy kéne
2021. máj. 31. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!