A Youtube miért kéri a személyigazolványomat mutassam be?
18+ tartalmú videót csak akkor enged megnézni, ha elküldöm nekik a személyi igazolványom fotóját, vagy a bankkártyám adatait.
Most akkor mit csináljak?
Kép a hozzászólásban
Minimum 3 kérdés volt már ezzel
Kicsit keress vissza...
Az alábbi topik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__1..
#3-as hozzászólásában írtam megoldási lehetőségeket.
A Freetube sem működik nálam, mert 64 bites Windows kell neki és csak 32 bites van nekem.
Úgy látszik minden csak egyre sz.arabb lesz !
Milyen gépről van szó?
Mert kb. 10 éve már csak 64 bites processzorokat gyártanak, amire telepíthető 64 bites rendszer.
Illetőleg ott van még a Greasemonkey (Tampermonkey/Violent monkey) + felhasználói szkriptes megoldás is.
Igen, de attól még 32 bites Windows 7-em van. És nem fogok 64 bitest telepíteni. Még megpróbálok pár ilyen szkriptet.
Állítólag már a Windows XP-n a Youtube nem engedi a videókat teljes képernyőben sem kirakni.
Bemásolom sokadszor is:
Én sosem értettem ezt a rettegést.
Onnantól, hogy Windows-t és/vagy Android-ot használsz, már többet tudnak rólad, mint te magad. Nem ezen fog múlni, hogy az általad odaképzelt háttérhatalom, pont a te milliárdokat érő születési dátumodat megszerezze.
Az elejét úgy fotóztam le, hogy a fényképre egy vizes üvegdarabkát tettem, így látszódik, de nem kivehető.
Az okmányazonosítót és CAN számot pedig egy fekete papírcsíkkal eltakartam.
A hátulját pedig úgy, hogy szintén 2 helyen az okmányazonosítót letakartam, anyám nevét letakartam, illetve a QR-kódra is tettem fekete papírdarabot.
El is fogadták.
Így milyen adatokat tudtak meg rólam?
1. Név: Ez nem titok. Simán megadható.
2. Nem: Szintén nem titok. Végképp nincs mire használni, csak statisztikához.
3. Állampolgárság: Szintén nem lehet visszaélni ezzel az infóval.
4. Lejárati dátum: Nem sokat ér vele.
5. Születési dátum: Ez az infó kell neki. De tudjuk mire. Visszaélni nem nagyon lehet vele.
6. Születési hely: Szintén nem olyan infó amivel visszaélhetnének.
7. Kiállítás dátuma: Nem sokat ér vele.
Nem kaptak olyan információt rólam, amit féltenem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!