Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért terjedt el az a téveszme...

Miért terjedt el az a téveszme, hogy a magyar nők a legszebbek?

Figyelt kérdés

Az alábbi cikk szerzője a maga mámoros-boros áhítatában le merte írni a következő sorokat:

"Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy hazánk méltó az „Európa egyik legdögösebb nemzete” címre."

Lásd itt: [link]

A mítosszal ellentétben azonban magyarok korántsem a legszebbek. Korábban olvastam egy felmérést, ami az európai országokat az alapján rangsorolta, hogy hol élnek a létszebb nők. Magyarország még az első tízben sem volt benne, úgy emlékszem, hogy a svédek nyertek, de mivel a cikk kb. 10 éves, így nem sikerült megtalálnom. Mindenesetre a reddit felhasználók szerint (2019-es cikk) a magyar nők nincsenek a legszebbek közt, de itt is a svédek nyertek:

[link]

Egy 2008-as felmérés alapján, az utazók szerint Stockholm-ban élnek a legszebbek nők, ami ugye Svédország fővárosa:

[link]

A svéd nők még egy meglehetősen komolytalan (FHM) szavazásban is megállták a helyüket, a 2.-ok lettek:

[link]

Mindent összevetve a hazai média mindent megtesz azért, hogy elhitesse: a magyar nők a legszebbek, bár nem értem, mi szükség van erre. Annyi mindenesetre biztos, a magyar nők világszerte ismertek, dehogy milyen okból kifolyólag, arról inkább nem beszélnék, mert törölnék a kérdést...

2020. nov. 28. 11:30
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
58%

Más nemzetek pontozták más nemzetek nőit? Mert az is összefügges lehet, jogy szerintem svédországba több turista megy, több svéd nőt láttak már az emberek.

Én pályaudvaron dolgoztam, ahol sok külföldi is volt, és szerintem a magyar csajszik a legszebbek.

2020. nov. 28. 11:36
 2/33 anonim ***** válasza:
80%
Ez csupán egy vélemény. Másnak más a véleménye, neked megint valami más. Szerintem igenis szépek a hazai lányok,nekem pl. a Svédek egyáltalán nem...
2020. nov. 28. 11:36
 3/33 A kérdező kommentje:
Csak Magyarországon terjed az a mítosz, hogy a mi lányaink a legszebbek. Ez azért nem lehet véletlen, hogy rajtunk kivül egyetlen hivatalos statisztika sem ismeri el.
2020. nov. 28. 11:38
 4/33 Noren1989 ***** válasza:
42%
#3, én is így gondolom. Tudod, minden szentnek maga felé...izé.
2020. nov. 28. 11:42
 5/33 anonim ***** válasza:
76%
Minden nemzet ugyanezt mondja magáról. Román lakótársam mondta, hogy mindenki tudja, hogy a román nők a legszebbek erre én mondtam, hogy nem, nem igaz, mert a magyar nők. Na ilyen ovis szinten van ez a vita férfiak között és ennyire kell komolyan is venni.
2020. nov. 28. 11:54
 6/33 anonim ***** válasza:
9%
Te vagy Donát Anna tesója, hogy a saját hazád ellen szövegelsz?
2020. nov. 28. 11:56
 7/33 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki az nő. Én csak a statisztikát ismertettem.
2020. nov. 28. 12:03
 8/33 anonim ***** válasza:
51%

#3: miféle hivatalos statisztikáról beszélsz???? :-DDDD

Ami nem mérhető objektíven, azt hogyan lehet "hivatalosan" kimutatni...???

LOL

2020. nov. 28. 12:35
 9/33 anonim válasza:
29%

Persze a statisztika... mindig azt mutatja hogy a készítője/készíttetője mit akar látni.

Ha van elég pénzed olyan statisztikát csináltatsz amilyet akarsz, még akár hivatalossá is teheted...

2020. nov. 28. 13:09
 10/33 A kérdező kommentje:

Szóval szerinted a külföldi véleménykutatók pénzükkel a meghuberálták a véleményeket, és ez a magyarázat. 😂

Szánalmas, hogy egyek mennyire nem tudnak veszíteni.

2020. nov. 28. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!