Szerintetek egy ápolt átlagos hétköznapi lánynak/nőnek mik azok a termékek amik elengedhetetlenek,mik azok a termékek amik egy ápolt,igényes nőnek alap kellék? Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Személyes véleményem szerint amik alap egy ápolt igényes nőnél átlag fizetéshez mérten tehát most nem mű nőre értem.
Tisztálkodáshoz való termékek:tusfürdő,sampon,hajbalzsam,borotva,borotvahab,intim mosakodo,testápolo,betét havi vérzéskor vagy tampon.
Szájápolás:fogkefe,fogkrém,fogselyem
Arcápolás: tonik/lemoso,arckem,szemkornyek apolo,ajakapolo.
Körmök ápoltsága érdekében körömreszelő, olló.
Ez az alap nekem, még dezodor,izzadás gatlo is bele fér,és alap a fédű is.
Szerintetek mi az alap? Egyet értetek a véleményemel vagy túl sok és én vagyok túl igényes?
Szappan/tusfürdő, sampon, fésű, szőrtelenítő krém és/vagy epilátor, körömvágó olló, körömreszelő, sarokreszelő, betét/tampon, fogkefe, fogkrém, fogselyem, fogfehérítő por, spray/golyós dezodor, parfüm.
Mindezek mellett nagyon fontos az egészséges vitamindús étkezés, rendszeres testmozgás. Ha valaki nagyon óvja fiatalságát, akkor azt a belső táplálkozással kell kezdeni.
"de hozzátenném, hogy havi egyszer fodrász, illetve kozmetikus vagy körmös is bele kell férjen."
Ezt a butaságot mégis ki mondta? Miért kell elmenni körmöshöz, fodrászhoz, vagy kozmetikushoz ahhoz, hogy ápolt legyél?
NEM KELL EGYIK SEM! Az alapápoltsághoz nem tartozik bele pl. a körömfestés (körmös), fodrász (hajfestést és hajvágást is meglehet otthon csinálni) és a kozmetikus. Ezek mind plusz extra dolgok. Az internet tele van rengeteg házipraktikákkal és ezért mondtam, hogy ha valaki fiatalosan szeretne kinézni, akkor előbb az életvitelét tegye rendbe. Nem érsz semmit az előbbi hárommal, ha az életviteled nincs rendben.
Ironikus az, mikor egy elhízott csajnak szépen ki van festve körmös által a körme. Erre van igénye, de pl. arra, hogy lefogyjon, hogy a testére is odafigyeljen, arra bezzeg már nincs igénye.
Ha őszül a hajad, akkor otthon is befestheted. De elképzelhető, hogy foltos lesz, illetve összekenheted magad és nem biztos, hogy azonnal lejön a bőrödről. A körmöst nem feltétlen színes, vagy 10cm-es műkarmokra értettem. Egy francia manikür, nőies és ápolt. A szemöldöködet is formára kell szedetni ha kiakarod otthon szedegetni magadnak a felesleges szőrszálakat. Lehet ezzel is otthon bohóckodni, de ha rossz helyen szeded ki és rosszul akkor többet nem nő oda szemöldököd. Nem azt mondom, hogy orrba-szájba kell járkálni, de el lehet menni néha.
Szerintem a testsúlyt nem feltétlen kell ide sorolni. Túlysúly ( tehát nem kóros elhízottság) nem mindig = igénytelenség. Ha én szeretek jókat enni, és eljárok mozogni is, de még így is több energiát viszek be a szervezetembe, akkor is lehetek túlysúlyos. Jó talán nem fog lógni a hurkám de igenis vastagabb leszek, ami már sok embernek igénytelenség.
Normál súlyom van a magasságomhoz képest, és vastag a combom. Sosem voltam igénytelen, de ezt a “hiányosságomat” nem tudom lefaragni. Annyit értem el, hogy izmos lett és vastag.
Abban egyetértek veled, hogy aki 200 kiló és ki van “rittyentve” , az kb. halottnak a csók. De ha épp változtatni akar, vagy csak ez adja meg az önbizalmát- hát akkor tegye. Van olyan ember akinek ő is igényes.
Viszont, szerintem kevés embernek tetszik az ápolatlan törött , őszes haj. A repedezett körmök, vagy a testszag. Néha jó szakember segítségét kérni, és idővel egyedül is kordában lehet tartani a testünket.
A 6os jól írta. Aki kevésbé szerencsés, annak többet kell magával törődni.
Pl. nem kötelező hajat festeni sem, de aki festeti, annak már tök más dolgokra van szüksége. Én világosíttatom, így nekem kell a drága sampon, masz, hajvégápoló, plusz a fodrászom is megválogatom emiatt, ez így időigényes és nem olcsó. Viszont aki nem festi a haját, annak lehet elég egy sima sampon, meg esetleg egy olcsóbb balzsam.
Az ilyen cuccok, hogy intim lemosó (én pl.használok) szerintem nem számít alapvetőnek, rengetegen megvannak nélküle.
Tehát akár a csillagos ég is lehet a határ amit az ápoltságra költ valaki, de van aki kevéssel is elvan.
A legalapvetőbbek, ami viszont kötelező mindenkinek, az ennyi:
Sampon
Szappan/tusfürdő
Fogápolási szerek
Dezodor
Betét/tampon
Innentől még igény szerint szőrtelenítéshez eszközök, szemöldök csipesz, körömolló/reszelő.
Ami ezen felül van, az már egyéni döntés/szükség kérdése.
Amit én használok: sampon, hajmaszk, hajolaj, tusfürdő, testradír, testápoló, arckrém, szemkörnyékre argánolaj, arcradír, ajakápolók. A smink csak plusz és nem a higiénia körébe tartozik, de nem viszem túlzásba. Szempillaspiral, alapozó és pirosító, ajakápoló (színezett és színtelen egyaránt)..
A szemöldökom magam szedem és tökéletes, ehhez nincs szükség kozmetikusra szerintem. Szintén itthon borotválom, epilálom mindenem. Intim gyantára elmegyek időnként, de utána ami visszanő pár szál, azt magamnak epilálom folyamatosan heti rendszerességgel. Ezen kívül betét, tampon, tisztasági betét alap, de szerintem ez mindenkinél. A ruhák mosása szintén, pl felsőt, főként fehéret egyszer veszünk fel csak. Krémdeót használok, intim mosakodót nem, mert egyszer felborította a ph-mat szóval anélkül is minden rendben van személy szerint nekem ott lent. A körmöm itthon csinálom, nem vagyok a műköröm híve, sokszor csak rövid és ki sincs festve, de nekem pl megnő szép hosszúra és olyankor is dicsérik, ha lakkozva van. Viszont mivel nem szeretek ezzel macerázni, befogok ruházni egy szettre amivel itthon is készíthetek magamnak hosszú körmöket, mert szalonban ezért nem fizetnék havi szinten. A hajfestés egyéni preferencia, az én hajamnak soha nem volt rá szüksége de mivel meguntam a színét, én itthon be festettem hennával és nagyon szép lett, szóval nem értek egyet azzal a begyepesedett gondolkodással, hogy ne lehetne otthon bármit is szépen igényesen megcsinalni. A fodrász is teljesen egyéni kérdés, nekem derékig erő hajam van és egészségügyi vágásra járok csak több havonta.
3-as válaszoló eléggé el van tévedve.
Fodrász: hosszú hajam van, nem őszül és azért járok csak 3 havonta fodrászhoz, mert baromi gyorsan nő (nem is törik). Értelmetlen, felesleges dolog lenne minden hónapban.
Kozmetikus: nem tudja egyformán, úgy kiszedni a szemöldököm, ahogy én szeretném, a sajátomat én tudom a legjobban megcsinálni. Mellesleg 1 hónap alatt bozontosra nőne vissza, elég csúnya látvány lenne, ha havi egyszer nyúlna csak valaki hozzá.
Körmös: nem tetszenek a körömre ártalmas, csicsás géllakkok, itthon egy jó minőségű lakkal ízlésesen ki tudom festeni. Sokan mondják, milyen szépek a körmeim.
Úgy gondolom, valójában ezekre akkor van havonta szüksége valakinek, ha otthon lusta magával foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!