Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mennyire fontos az, hogy jól...

Mennyire fontos az, hogy jól nézz ki?

Figyelt kérdés

Mit teszel érte?

Miért (nem) tartod fontosnak?

2020. júl. 31. 10:25
A kérdező szavazást indított:
10/0-1
10/2
10/3
10/4
10/5
10/6
10/7
10/8
10/9
10/10
47 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Adok magamra, igényes vagyok és ápolt, nekem nagyon fontos hogy jól nézzek ki, mert akkor jobban is érzem magam.

Megvan a saját napi, heti, havi szépségápolásos rutinom.

2020. júl. 31. 10:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon fontos, hogy nézek ki. Ha visszataszító a külsőm, magamnak sem tetszem, akkor hogy tetszenék másoknak? Ráadásul régen nagyon sok megjegyzést kaptam a külsőmre, egyáltalán nem éreztem jól magam a saját bőrömben, rendkívül kényelmetlen volt.

Mióta adok magamra, a higiéniára, nem sajnálom a pénzt arra, hogy emberien nézzek ki, azóta milliószor boldogabb vagyok.

2020. júl. 31. 10:42
 3/10 anonim ***** válasza:
23%
Minden nő ad magára (állítólag), de 100-ból 1 az aki valóban igényes és jól néz ki. Ez pedig nem 10 kiló vakolatnál kezdődik.
2020. júl. 31. 10:57
 4/10 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos, hogy tetszem magamnak, és ezért sok mindent meg is teszek.

Egészséges vitamindús étkezést folytatok, szeretek mozogni, ápolt vagyok, ruháim kiadják az alakomat.

Nem járok se fodrászhoz, se kozmetikushoz, se körmöshöz, se kondiba, mivel, amit tudok, azt magam oldom meg.

2020. júl. 31. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Relatív, hogy milyen egy jól kinéző ember.

Ahogyan az sem feltétlenül vág egybe, hogy én mit értek esztétikus megjelenés, jó kinézet alatt, és ehhez képest milyen a társadalom aktuális, torz ideálja ezen a téren.

Természetesen fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben, hiszen ettől vagyok önazonos, a belső világomat prezentálom külső eszközökkel is, ugyanakkor nem lihegem túl.

Már nem költök egy csomó olyan dologra, amiket évekkel ezelőtt még elengedhetetlennek tartottam. Pl. körömlakk, divatos, reklámozott beauty cuccok...stb.

Egyáltalán nem érdekel az aktuális divat, nem is vásárolok fast fashion üzletekben, max. ha bőrdzseki és “rocker” szezon van ☺️.

Nem hiszek az “add el” bullshitben, rengeteg embert tévesztenek meg ezzel az eszmével. A lényeg, hogy a külső és a belső összhangban legyen.

Visszataszítónak találom, amikor egy korombeli fruska jogász kosztümbe, értelmiséginek, business bitchnek öltözik, - de már az első párbeszédnél leszűrhető, hogy az IQ-ja nem több 60-nál, csak egy maskara neki az egész, amit megtévesztésnek használ.

Én nem akarok kényszeresen másnak látszani, mint amilyen vagyok. Bárki szembenéz velem, azonnal szembetűnik, milyen nézeteket vallok. Ugyanakkor a sztereotip gondolkodás ellen vagyok. Idegesítő, amikor már a tizedik ember kérdezi meg tőlem, hogy dohányzom-e. Egyrészt, nem értem, mi olyan hihetetlen abban, hogy NEM, sőt, ezer ezrelékben szűz vagyok ezen a téren, kipróbálás szinten sem űztem soha, nem mellesleg a világ egyik legundorítóbb dolgának tartom. A másik tény pedig az, hogy azon a pályán, amire készülök, az első adandó alkalommal elutasítanának és rám vágnák az ajtót, ha bármilyen hasonló szerrel élnék. 😂

Én megtisztelem azzal az embert, hogy nem írom le pusztán külsőségek alapján. Szerintem az ember jelleme nem egy dimenziós, nem mellesleg egy életen át változhat, alakulhat és rühellem a felszínességet.

2020. júl. 31. 12:26
 6/10 anonim válasza:

Nekem fontos,mondjuk én nem teszek fel 2 kg sminket csak szempillaspirált meg szájfényt használok+ha nagyon muszály alapozót

Meg nekem inább az ápoltság a fontosabb hisz az emberek a külsőről alkotnak elsőre véleményt

2020. júl. 31. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a fontos hogy magamnak tetszek. Sokan nem gondolják jónak a külsőmet, de én így sokkal jobban érzem magam, mint amikor másoknak akartam megfelelni.

Pl régen mindig alapoztam meg korrektoroztam a bőröm, ha volt rajta pattanás. Ma egyáltalán nem költök ilyenre, helyette minőségi tisztítóra és krémre. Ha néha kijön egy egy patti, nem kenek rá semmit (korrektort), mert attól csak jobban begyullad, inkább fertőtlenítem és hagyom szellőzni. Régen magassarkút hordtam, és egy folyamatos kín volt az élet, ma inkább kényelmes félcipőt veszek fel. Régen olyan rövid szoknyákat hordtam, amiben nem lehetett lehajolni, ma hosszabb fazont választok, amiben tudok hajolni, ülni, szaladni, stb...

2020. júl. 31. 15:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Fontos számomra. Jó minőségű termékekkel ápolom a bőröm és a hajam, edzek. Viszont az utóbbi időben sokszor megyek utcára smink nélkül, régebben ilyet soha nem csináltam volna. A körmömet is többnyire már natúran hagyom, régebben mindig festettem. Ruhák tekintetében is ugyanolyan fontos már a kényelem, mint a kinézete.

Ahhoz képest, hogy sok nő kozmetikushoz, körmöshöz, fodrászhoz jár, nem költök sokat magamra, mert én ezeket nem igénylem, vagy megoldom otthon.

2020. júl. 31. 19:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem fontos egyáltalán. Régebben próbáltam jobban kinézni, mert amikor fiatal voltam, azt mondta mindenki, hogy a külső a fontos, az alapján ítélnek az emberek, az alapján máshogy kezelnek téged. De aztán tapasztalatból rájöttem, hogy ez nem igaz. Pontosan ugyanúgy kezelnek akkor is, ha semmit nem teszek a jó kinézetért, meg akkor is, ha igen, úgyhogy ezért felesleges idő és pénzpazarlásnak tartom a magam csinosítgatását.

34/N

2020. aug. 1. 10:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Csak ami ahhoz kell hogy ne legyek büdös vagy mocskos, magyarul ne legyen igénytelen. A többi divatolás meg hasonlók nem érdekelnek, mert nem másoknak öltözök meg nem másoknak élek.

24F

2020. aug. 2. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!