Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Férfiak! Hány darab és milyen...

Férfiak! Hány darab és milyen karórátok van?

Figyelt kérdés

Én ebben az évben kezdtem a gyűjtésbe.

Az első órám egy divatóra, sajnos itt még annyira nem értettem hozzá, de kinézetre nagyon tetszik, és eddig megbízhatóan működik, sokat hordom, szóval végülis nem bántam meg.

[link]

Második vételem már egy minőségibb darab, egy Lorus karóra, a szíjat lecseréltem egy erőteljesebb szövésű MESH szíjra, hogy férfiasabb legyen. Ez a kedvenc darabom.

[link]

A harmadik egy Casio. Ezt azért vettem, mert olcsó volt és egy kicsit talán hasonlít a Datejustra :DD Letisztult darab, viszont utólag vettem észre, hogy réztokos, nem acél, de ennyi pénzért nem akadtam fenn ezen.

[link]

Illetve utoljára kaptam egy Lorust egy nagyon kedves személytől ajándékba. Ez egy elég masszív darab.

[link]

Mint látható, olcsó órákból áll (de nem pár dolláros kínai vackok) az eddigi gyűjteményem, de szeretném majd kiegészíteni egy automata, minőségibb Seiko vagy Orient órával, illetve elkélne egy öltönyóra is. 100 ezer környékén néztem őket darabonként, majd talán jövő évben. Annak nem látom értelmét, hogy felhalmozzak több, 20 ezer környéki órát, mert bár megbízható minőséget lehet kapni ennyi pénzért, de azért jó lenne már valami különlegesebb darab.

Nektek milyen óráitok vannak?

2020. júl. 20. 12:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%

Haszontalan tárgyakra nem szórom a pénzem így egy sincs.

F

2020. júl. 20. 15:50
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom, viccesnek vagy inkább elkeserítőnek gondoljam, hogy sokan a munkahelyi, családi vagy egyéb gondjaikat egy anonim fórumon vezessék le. Mondjuk nem sajnállak titeket, mert mindenki saját sorsának kovácsa.

Nem elég, hogy az első tudatlan válaszoló mindenféle indok nélkül beszól, erre privátban a következő gyöngyszem is megérkezik:

Az úriember egy jó kis fikázás után felsorolja, honnan kezdődik egy gyűjtemény, és milyen karórák vannak a birtokában.

2 Submariner, plusz még 2 Rolex, természetesen az egyik Hulk a másik Pepsi, amelyek külföldön is várólistás órák...

2 P.P., a ritkább darabok közül, 1 Royal OAK, plusz pár darab TAG és egy G.S.... :D

Ez így alsó hangon enyhe 25-30m biztos van.

Na most kíváncsi vagyok az ilyen ember fejében mi zajlódik le, de itt válaszolok neked:

Egyrészt, ha valóban ilyen gyűjteménnyel rendelkezel barátom, akkor gratulálok és becsüld meg a darabokat, másrészt mondj a szüleidnek ma is egy nagy-nagy köszönetet, amiért ilyen hátszeled van.

Ugyanis aki ilyen gyűjteményt elér saját önerőből, az nem fog egy anonim fórumon alázni, és nagyzolni egy anonim embernek, mert megtanulta mi az az alázat az idők során, és ha annyira lent van neki a szint, inkább továbbáll.

A kérdést egy egyszerű, beszélgetést kezdeményező kérdésként írtam ki, mindenféle nagyképűség nélkül, nem is tudom hol van ebben az, hogy felvágok ezekkel az órákkal. Direkt leírtam, hogy olcsóbb darabok.

Valahol mindenki elkezdi a gyűjtést, egyelőre huszonévesen örülök ezeknek is, sok velem egykorúnak egy fillérje nem marad hó végére, nemhogy több milliós órákkal kellene rendelkezzen....

Az már pszichológiai eset, hogy valaki 30-40 ezer forintos órákból csinál gyűjteményt, és ez annyira böki a szemét egy illetőnek, hogy nem bírja beugatás nélkül hagyni.

Persze ha felsoroltam volna itt négy csúcskategóriást, akkor azért kaptam volna az ívet, hogy mit teszem az agyam.

Tényleg nincs értelme már beszélgetésekbe bonyolódni, mert van jópár élettelen ember, akiknek az a célja, hogy mindenáron belerondítson...

2020. júl. 20. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
89%

Ne törődj ezekkel az emberekkel, nem éri meg, hogy felbosszantsd magad miattuk.

Számomra az óra egy eszköz, hogy mutassa az időt, mindig, mindenhol. Miután nincs semmi előírás vagy elvárás az öltözködésemre a munkámhoz (rendszergazda vagyok) ezért a praktikusságot szem előtt tartva van egy G-Shock órám. Vihetem magammal strandra, a gyerekekkel a játszótérre, teljesítménytúrára, stb. Levenni csak akkor kell, ha elemet cserélnek benne, ez így nekem tökéletes.

A feleségemnek van jópár divatórája, az a fajta, amit az alin kapni, pont úgy néz ki, mint az igazi, csak logó nincs rajta, viszont az ára annyi, amennyit valójában megér. Ő az alapján választja reggel, hogy éppen milyen ruhát vesz fel, milyen a kedve, stb. Az óra szerkezete és a pontos idő annyira nem számít. Neki ez a fontos. Ő is elégedett vele.

2020. júl. 21. 08:33
 14/15 anonim ***** válasza:
59%
Az utólsó választ jelöltem be, de valójában telefonon sem nézem meg, mennyi az idő. Egyáltalán nem érdekel. Az, hogy a kezemen meg legyen egy haszontalan valami egyenesen idegesít (nagyon régen volt, hordtam egy hétig, nem tudtam megszokni).
2020. júl. 21. 10:26
 15/15 anonim ***** válasza:

6# köszönöm :)

Tényleg nem akartam feltunoskodni :(

A bőrszíj és a számlap színe hoza meg a döntést hogy melyiket vegyem föl az adott ruhához.

Mindegy.

2020. júl. 22. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!