Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Férfiak! Hány darab és milyen...

Férfiak! Hány darab és milyen karórátok van?

Figyelt kérdés

Én ebben az évben kezdtem a gyűjtésbe.

Az első órám egy divatóra, sajnos itt még annyira nem értettem hozzá, de kinézetre nagyon tetszik, és eddig megbízhatóan működik, sokat hordom, szóval végülis nem bántam meg.

[link]

Második vételem már egy minőségibb darab, egy Lorus karóra, a szíjat lecseréltem egy erőteljesebb szövésű MESH szíjra, hogy férfiasabb legyen. Ez a kedvenc darabom.

[link]

A harmadik egy Casio. Ezt azért vettem, mert olcsó volt és egy kicsit talán hasonlít a Datejustra :DD Letisztult darab, viszont utólag vettem észre, hogy réztokos, nem acél, de ennyi pénzért nem akadtam fenn ezen.

[link]

Illetve utoljára kaptam egy Lorust egy nagyon kedves személytől ajándékba. Ez egy elég masszív darab.

[link]

Mint látható, olcsó órákból áll (de nem pár dolláros kínai vackok) az eddigi gyűjteményem, de szeretném majd kiegészíteni egy automata, minőségibb Seiko vagy Orient órával, illetve elkélne egy öltönyóra is. 100 ezer környékén néztem őket darabonként, majd talán jövő évben. Annak nem látom értelmét, hogy felhalmozzak több, 20 ezer környéki órát, mert bár megbízható minőséget lehet kapni ennyi pénzért, de azért jó lenne már valami különlegesebb darab.

Nektek milyen óráitok vannak?

2020. júl. 20. 12:46
A kérdező szavazást indított:
Komolyan gyűjtöm az órákat, sok és minőségi darab van a birtokomban
Pár darab van, de nem vagyok komoly gyűjtő, olcsóbbakat vásárolok
1-2 darabbal rendelkezem, pont amennyi a mindennapi élethez szükséges
Nem érdekelnek az órák, a telefonon megnézem az időt
22 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%

Hat, oreg, ennek a 'gyujtemenynek' a vilagon semmi ertelme nem volt.

Tucatorak, vettel beloluk otot hogy legyen mit mutogatni a haveroknak meg sznoboskodni hogy a feher utan a fekete polodhoz masik orat is veszel mert az ugy illik, es ennyi. Az igazi orab*zi az bizony az ilyen szazdollaros bazari gagyikat messzirol keruli, van 2-3 valoban minosegi oraja, es ennyi.

2020. júl. 20. 13:19
 2/15 anonim ***** válasza:
68%

Nekem van 11. Armani 4, Boss 3, Citizen 1, Mk okos óra 1, Apple watch okos óra 1,

Nem gyujtom csak valtozatosan hordom őket az alapján döntők el hogy melyik legyen hogy mit veszek föl

Ezek mind kiegészítők.

2020. júl. 20. 13:38
 3/15 TR75 ***** válasza:
78%
Nekem van egy ~40 éves Raketa karórám, oszt jó napot kívánok, a viszont látásra.
2020. júl. 20. 13:41
 4/15 A kérdező kommentje:

Pontosan az ilyen mentalitás miatt nem beszélgetek óragyűjtőkkel. Mert sajnos ti vagytok akkora sznobok, hogy akkorát a világ nem hordott a hátán.

Ti nektek az a belépő, hogy legyen 3db Rolexem, meg 3 PP-m, ha nincs, akkor beokádtok valamit, amitől nagynak tűntök, aztán kutakodtok olyanok után, aki akkora sznob legalább, mint ti. Sőt, még képet is kértek a gyűjteményről, nehogy csak bemondás legyen.

Órákkal lehet elméletben is foglalkozni, nyilván Magyarországon nem az a divat, hogy a Rolexet halmozom fel.

Nekem ez a gyűjtemény is tökéletes, a mindennapokat kiszolgálja, és igen, jól tudom variálni a különféle ruhákhoz.

Ezek az órák menni fognak 10-20 év múlva is, és a célnak tökéletesen meg fognak felelni.

Elárulom, az emberek 99%-a nem fogja tudni, hogy melyik márka jó, melyik nem. Lehet pénzed van, de eszed az nem sok. Ha fel akarnék vágni, vásárolnék kópiákat, de ezek direkt olyan órák, amelyek nem felvágásra vannak.

Jó, igaz ti míg egy 400 USD-s Seiko-ra is húzzátok a szátokat, mert hát ugye az nem a több milliós kategória.

Inkább hordok ilyeneket, mint kópiákat, a nagymellényű társasághoz egyelőre "nagy bánatomra" nem tartozhatok, hogy felpattintsam az óradobozt, melyben ott lapul 10-20 millió értékű karóra.

2020. júl. 20. 13:49
 5/15 A kérdező kommentje:
A válaszom egyébként az első nagymellényű úriemberhez szólt.
2020. júl. 20. 13:50
 6/15 A kérdező kommentje:

Vigyázz, miket írsz, mert meglátja az első válaszoló az Armanit és a Boss-t, és a végén pszichiáterhez kell küldeni :DD

2020. júl. 20. 13:51
 7/15 anonim ***** válasza:
55%
Na, hat ezzel jobban melle se lohettel volna. #1 vagyok, es egyetlen karoram sincs, mert minek, nem hordok divatcikkeket. Te viszont ugy akarsz a 'nagyok', a 'gyujtok' koze tartozni, hogy se penzed, se izlesed nincs hozza.
2020. júl. 20. 13:56
 8/15 A kérdező kommentje:

Ki határozza meg, mit jelent a gyűjtemény fogalma? Meg az ízlést? Senki sem. Főleg nem te.

Ha nincs karórád, akkor minek ugatsz be másnak? Vagy van akkora elméleti tudásod róluk, hogy te határozd meg mi jó és mi nem?

Ki akar a nagyok közé tartozni? Mondtam én valahol ilyet? Leírtam a gyűjteményem miből áll, és milyen darabokat szeretnék még belerakni.

Egyébként még a nagy gyűjtők is elismerik, hogy pl. a Lorus egy kiváló, megbízható óra, mivel Seiko szerkezet van benne, és jó eséllyel évtizedek múlva is járni fog. Nyilván ők a dobozukba nem rakják bele.

Azért ha nincs karórád, de így beugatsz egy ismeretlennek, biztosan sokat értesz hozzájuk, hogy meghatározd mi a divatcikk, meg mi nem? Vagy megnézed az árakat, aztán kategorizálsz?

2020. júl. 20. 14:08
 9/15 anonim ***** válasza:
93%
2 db. van Egy Longiness (azt sem tudom jól írom e? ) Ez 18 karátos arany, a szíja is és amikor felértékeltettem meglepődtem. 7 számjegyű és nem 1 az eleje. Ajándék egy Amcsi rokontól. Sosem hordtam, nem is fogom. Egy Decatlonos sportórát hordok,ez megy a stílusomhoz.
2020. júl. 20. 14:45
 10/15 A kérdező kommentje:
A Longines jó kis ajándék volt akkor, főleg így, hogy nem hordod, jó kis "befektetésnek" tekinthető, bár nem tudom melyik darab, de ha szerencsés vagy még jobban felugrik az ára idővel :D
2020. júl. 20. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!