Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Piercing. Hogy fogják le...

Piercing. Hogy fogják le 14 éves lányomat piercing szúráson? Ez neki az első.

Figyelt kérdés

2020. júl. 12. 21:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Előrehozta a piercinget mára az időpontot. Ketten fogtukle. Ez neki miért ciki?
2020. júl. 13. 19:34
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Fogná le a fene. Akkor szúrasson, ha képes megülni a fenekén. Ha ahhoz elég nagylány, hogy piercinget szúrasson, akkor nehogy már le kelljen fogni, mint egy kisgyereket a szurinál...
2020. júl. 13. 21:14
 13/21 A kérdező kommentje:
És akkor miért emlékszem úgy, hogy amikor gimis voltam, minden tini lányt!, lefogták a sulit oltások????
2020. júl. 13. 21:36
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Az oltások fogták le a lányokat? Mivan?

Nem tudom, amikor én voltam középiskolás, nem is rémlik, hogy másokkal együtt kaptam volna oltást, de már általánosban sem kellett senkit lefogni, állati égő lett volna a többiek előtt.

2020. júl. 13. 21:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, milyen gimnáziumi atmoszférák voltak akkoriban, de én sem éppen tegnap voltam gimis, és persze, voltak nálunk is, akik nehezen bírták a tűszúrást, de csak elvétve volt egy-egy pityergés, esetleg könyörgés, hogy hadd menjen utolsónak, de bőven volt mindenki annyira érett, hogy felfogja, hogy millió embert szúrtak már meg előtte oltással és mind túlélte
2020. júl. 14. 08:02
 16/21 anonim ***** válasza:
11%
Ilyet megengedsz a gyerekednek? Ráadásul ebben a korban? Még nem is tudja helyesen használni a kést és villát, az etikettről fogalma sincs és semmilyen téren nincs szakmai tudása, de teleszúratjuk hülyeségekkel? Gratula, így kell huligánt nevelni. A legjobb lenne úgy lefogni, hogy az ökör láncát levennétek a járomról és az ő nyakára kötnétek, aztán a másik végét egy székhez. Sose fog elszaladni, garantálom
2020. júl. 14. 13:52
 17/21 anonim ***** válasza:
85%

Én meg a felfogásodhoz tudok gratulálni. Pontosan az efféle vélemények miatt tart ott a világ, hogy az emberek többsége fél kifejezni magát akármilyen téren, mert a magadhoz hasonlók arcon köpik az összes véleményt, ami eltér a társadalmi ideáktól.

Tisztában vagy vele, hogy nem a külső teszi az ember lelkületét? Fel tudod fogni, hogy amit te írtál több ponton is bomlasztóbb, mint egy darab ékszer egy számodra vadidegen testében? Baromira nem fogja meghatározni a gyermek fejlődését sem fiziológiai, sem morális értelemben a piercing, amit most csináltatott, mégha nem is feltétlenül tartom helyesnek a történések lefolyását.

Egyáltalán semmi jogod megítélni egyetlen fiatalt sem azért, amit a saját testével önszántából tesz/tenni készül, hacsak az nem veszélyezteti a testi/lelki épségét. És ahogy elnézem, ezzel a segíteni nem kívánó, kéretlen véleményosztogatással te éppen annyira járultál hozzá az előrelépéshez, mint az általad annyira degradált ékszer megcsináltatása: semennyire.

De az is bőven kiderült mennyire konyítasz a gyermekneveléshez. 14 évesen már komoly autonómiával és integritással rendelkeznek a gyermekek. Elkezdenek gondolkodni a jövőjükön, termékenyen fogadják be a külvilágot és igyekeznek a társadalom mechanikájában megtalálni a helyüket. És ahelyett, hogy hagynánk, hogy a magadhoz hasonló felnőttekkel legyenek 0/24 körülvéve, akik kicsinylik és hátráltatják őket, talán elsőnek neked kellene felnőni a gondolathoz, hogy a gyermekek nem “tökéletlen felnőttek”.

Ember, gondolkozz már, mielőtt leülsz a billentyűzetet csapkodni.

2020. júl. 14. 23:10
 18/21 anonim ***** válasza:
21%

17-es hogy lehetsz ilyen inkopetens nagyokos? Egyrészt két gyermeket neveltem fel, nagyon jól tudom milyen egy 14 éves. Ebben a korban feszengetik a határaikat másodszor életükben, msot dől el, melyik irányt válasszák. Ebben a korban mennek líceumba, választanak egy szakirányt. Ebben a korban kapnak személyit, vállalnak felelősséget a tetteikért. Ebben a korban érik a nemi identitása, itt kristályosodik ki.

Ne kezd könyörgöm ezt a nem a külső teszi, hippi dumákat, vagy minek nevezzem a nyálas hozzáállást. Milyen kifejezés? Magadat hazuttolod meg! Ha ez nem határozza meg a személyiségét, akkor hogy fejezi ki azt, hogy ki ő? De amúgy ez nem igaz, mert semmi köze ehhez. Ez divat és a sok hülye megy is rá, mint legyek a mézre. Mert menőzni akarnak, meg akarnak felelni a barátoknak,társadalomank,divatnak.

Másrészt jössz ezzel a saját teste dumával... Van gyermeked? A gyermeket a szülő neveli, egy gyermek sem tesz azt a világban, amit csak akar. Az csak a liberális felfogásúak ideális képzelt világában létezik. Ha van gyermeked... Holnao tegyük fel kitalálja, hogy az összes ujját egymáshoz varratja, hogy egybe legyenek az ujjai, mint egy lapát. Megengeded, mert a saját teste? Vagy kitalálja a lányod, hogy pillangókat tetováltat az arcára, homlokára, ajkára, stb mert ez tetszik neki. Megengeded ezt? Ha a válaszod az hogy igen akkor sajnos rossz sülő vagy. A szülő nem attól jó szülő, hogy mindent megenged a gyereknek, sem attól, hogy végigsegíti egy úton, hanem hogy megmutat neki egy utat és felkészíti a rideg életre.

És hogy egy iylen csömör ékszer pláne nem való egy 14 évesnek, az is biztos. Pláne nem a szülei pénzén.

2020. júl. 14. 23:40
 19/21 anonim ***** válasza:
64%
Ha tényleg szeretne piercinget, tetoválást, vagy akár azt hogy összevarassa az ujjait és te nem engeded ezeket meg neki, akkor majd 18 évesen megcsináltatja amikor már nem tehetsz ez ellen semmit
2020. júl. 15. 16:41
 20/21 anonim ***** válasza:
29%
Nem, ha úgy nevelem, hogy ne tegye.18 éves koráig lehet nevelni egy gyermekeg, ha addig nem teszed, sosem tudod már.
2020. júl. 15. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!