Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért nem tartós a parfüm rajtam?

Miért nem tartós a parfüm rajtam?

Figyelt kérdés
Vettem egy Versace Eros parfümöt, ami eredeti, biztosan. Viszont 3-4 óra elteltével nem igazán érzik a mellettem levők, pedig elvileg ez a parfüm a tartósságáról is híres. Csajoknál érdekes tovább illatosak maradnak a parfümök, legalábbis évfolyamtársam női Edt-je (nem Edp), erősen érezhető sokáig, pedig ő csak 2-3-t fúj magára, míg én 4-5-öt. Mi lehet a baj?

2020. febr. 28. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Nem lehet hogy megszokod?

Én sem érzem 4 óra múlva már, viszont kaptam már rá dícséretet hogy milyen jó illatom van. Pedig én nem éreztem már.

Meg általában másnap, vagy amikor moson a ruhát akkor is érzem rajta.:)

2020. febr. 28. 11:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Pont az, hogy megkérdeztem egy két embert, hogy mennyire érződik és csak közelebb hajolva érezték.
2020. febr. 28. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek bőrének egyedi kémiája van. A tied sajnos úgy tűnik, hogy épp gyengíti ezt a parfümöt, nem vagytok “kompatibilisek”. Ezért célszerű legközelebb a vásárlás előtt több óráig viselni az illatot.
2020. febr. 28. 17:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Befújtam előtte a csuklómat...valami 2,5'napig éreztem ha megszagoltam, és közben fürödtem is. Csak valahogy messzebbre nem hat.
2020. febr. 28. 21:50
 5/5 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
100%

Egy dolog a tartósság, és más az ún. "sillage", azaz hogy mekkora csíkot húzol magad után, mennyire érzik a körülötted lévők.

Vannak parfümös adatbázisok, mint pl. a BaseNotes vagy a Fragrantica, ahol írják, milyen erős a tapasztalatok alapján a sillage, ezeket megnézheted, de igazán csak a tapasztalat segít. Sok helyen lehet venni illatmintákat, kezdj ezzel mindig, mielőtt vennél egy teljes üveget.

2020. márc. 14. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!