Hogyan legyek szép ha nincs pénzem?
Arc/hajpakolásokat tudsz készíteni házilag is (pl tojásból), az interneten rengeteg recept van. És nem muszáj a legdrágább sampont megvenni, én pl sima teszkósat is használtam már és a hajam köszöni szépen, jól van.
Sminkszerekből ajánlom, hogy próbáld ki az Essence, She, Miss Sporty márkákat, ezek olcsóbbak, de pl a She és az Astor szem alatti karikákra való korrektora közt semmi különbséget nem vettem észre (az árán kívül).
Ha ruha is érdekel, akkor a turikat ajánlom, persze nem a ronggyá hordott cuccokat. Simán tudsz akár vadi új címkés darabokat is szerezni fillérekért. Kínaiba is benézhetsz.
Elsődlegesen:
Arcápolás:
-Patikában lehet kapni pár száz (Akár 95-150, és mindegyik hasonlóan használ) forintért hidratálót, ha száraz a bőröd akkor ajánlom. (Főleg, hogy nyár van.)
-Ne aludj az oldaladon és ne támaszd az arcodat a tenyereddel / karoddal / akármivel, ágynemű huzatot pedig próbálj meg legalább hetente cserélni. (Pontosabban berakod a mosásba mondjuk egy szombat reggel, és estére megszárad.)
Hajápolás:
Csak akkor moss hajat ha feltétlen szükséges, különféle hajpakolásokat pedig otthon is el tudsz készíteni.
Ruházat:
Elsődlegesen ne az legyen a célod, hogy sok ruhát vásárolj, hanem hogy egy rugalmas szekrényt hozz össze. Az alapdarabokat nagyon sokféleképpen lehet kombinálni - és senki sem fogja észrevenni, hogy "ugyanaz van rajtad." Manapság külföldön ismét divat a "thrift store"-okba való járás (Nem használom a turkáló kifejezést, mert olyan degradáló a mai társadalomban.), ott pedig szerintem pár darabot simán ki tudsz válogatni - azonban most jön az iskolakezdés és ezáltal szoktak leárazások lenni a fast fashion üzletekben. (Feltétlen az alapdarabokra fókuszálj.)
Ha ismét szekrényt kellene építenem, akkor valami ilyesmit céloznék meg: (Srácként.)
1 hosszú ujjú ing, lehetőleg fehér.
3 egyszerű póló (Fekete - Fehér - és egy tetszőleges szín - lehetőleg ne legyen világos.)
2 kapucni nélküli pulóver (lehetőleg visszafogottabb színekbe.) és egy kapucnis.
2 chino (Nadrágokból fekete - bordó , farmerből kék / fekete szinte mindenhez megy.) - ebből 1 darabot házilag igazítanék 3/4 méretre.
1 farmer - lehetőleg valamilyen szűkebb fazon. (A fekete szín mindenhez megy - azonban a feketék színe viszonylag gyorsan is kopik és másfél év után már inkább szürke lesz...)
Cipőből pedig tudsz olyat venni, ami egyszerre megy egy "elegánsabb" outfithez, és az utcára is megfelelő emellé pedig beszerzel egy bakancsot és nagyjából meg is vagy.
(Természetesen télen szükséged lesz egy kabátra is.)
Ruházatnál arra figyelj, hogy ne egyszerre vásárolj mindent össze, mert így nagyon sok esetben beszerzel olyan darabokat is, amelyek "nem tetszenek" a későbbiekben, vagy már nem is mennek rád meg bla-bla. Azt vedd meg, ami jelenleg kell. (Aztán ha kitanultad a saját stílusodat elkezdheted a tavasz / nyár dolgaidat télen venni és fordítva - így pedig nagyon sokat tudsz spórolni.)
Boltok közül pedig a H&M és a New Yorker viszonylag olcsón árul dolgokat, tőlük alapdarabokat vásárolnék maximum - cipőhöz pedig egy kicsit jobban belenyúlnék a zsebembe, elvégre nagyon fontos hogy kényelmes cipőben vészeld át a napot.
Négyes válaszoló vagyok.
Az arcápoláshoz kihagytam azt, hogy próbálj egészségesebben táplálkozni, illetve néha-néha edzeni is. Az edzés a modern divatkultúra része és sokkal jobb lesz a közérzeted tőle. Heti 1-2 óra futás mindenkinek belefér. Vannak olyan gyakorlatok, amiket otthon is tudsz csinálni.
Én ott kezdeném, hogy étkezés. Havi kb 5 ezerrel drágább így. De ha vannak bőrhibáid, pattanások, mitesszerek, kiütések, akkor mindenképp érdemes azoknak utánanézni, milyen étel okozhatja.
De alapvetően a zsírt és cukrot, feldolgozott szénhidrátot (fehér kenyér,liszt), fűszereket (nem mindet) kerülni kell.
Magvakat kell beépíteni az étrendbe, sok zöldséget, sok sovány húst, hüvelyeseket.
Öltözködésre meg turkáló. Rengeteg jó-elfogadható minőségű ruha van, amikből csinosan lehet öltözködni.
Hajnál érdemes lenne egyszer elmenni egy drágább professzionális fodrászatba, ahol mgtanítják hogyan használd a hajadat természetesen. Ne kelljen se göndöríteni, se vasalni. Ha nincs ami tönkretegye, ha mindent megfelelő mennyiségben eszel, ami egészségessé teszi a hajat, akkor nem lehet csúnya a frizurád! 🙂
Legolcsóbb divattipp pedig az, ha megtanulsz önmagad és vidám lenni a világban, önbizalommal telve. Egy szép mosolynak senki nem tud ellenállni! 😊
én csak annyit tennék hozzá a témához:
stílust nem lehet pénzért venni
-azaz,ha van jó érzéked a stílushoz, divathoz - lehetsz "szép", s nem kell ehhez feltétlenül sokat költeni...fordítva: akár méregráda holmikból is össze lehet válogatni ízlésficam szintű öltözéket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!