Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valszínűleg napallergiám van?

Valszínűleg napallergiám van?

Figyelt kérdés
Egészen eddig semmi bajomat nem érzeztem, napozgattam mindig, de csak ésszel, nem is vagyok az a fehérbőrű. Pár hete kezdtem azt érezni, hogyha megmosom a kezem és megtörlöm, akkor is úgy érzem, mintha vizes lenne, mintha csöpögne rám az eső. Tegnap délelőtt muszaj volt kint lennem a napom, buszra vártam, és tartózkodtam a napon is meg hüssön is. A lábujjaimat égette a nap, azt éreztem rendesen. Hazajöttem, nem vettem észre még semmi rendelleneset. Este megfürödtem, és elkezdtem vakarozni. De csak a lábujjaim, őrületesen viszkettek és olyan pirosak voltak, de nagyon. Nem tudtam mar mit csinaljak, már a szőnyeggel vakartam, nem birtam már, olyan volt mintha összecsiptek volna a szunyogok. Aztán a hideg falnak tettem neki a lábujjaimat. Valahogy elviselhető volt aztán már és probaltam nem vakarni, valahogy elaludtam. Megnéztem a kezem is, hogy nem e piros, és bizony az is piros volt, de nem viszketett. Nem összefüggően volt piros, hanem ilyen pontokban, de ezek a pontok nem dudorodtak ki. Reggelre elmúltak, de ez a kézmosásos-hideg érzés megmaradt. Ja és arra figyeltem fel, hogy érzékenyebb a bőr a kezemen, nem birom annyira a meleget, pl mikor palacsintát sütöttem, már annyira égette a bőrömet a meleg, pedig ennyire nem szokta.Utánaolvastam a napallergianak es arra gyanakszom. Csak az a gondom, hogy legkozelebb csak szerdan (5nap mulva) tudok elmenni orvoshoz. Addig mit tudok csinálni, hogy ne legyen ilyen? Felkeltem reggel rögtön bekentem magam 50 faktoros kremmel (Avonos), nem tudom mennyire segít. Mit tudok még csinálni, hogy ne legyen ez? Ugye valószínű, hogy ez napallergia? Pedig annyira imádok a napon tenni venni....nem tudom hogy fogom kibirni, hogyha nem mehetek napra, nem mehetek strandolni.
2010. júl. 9. 10:43
 1/1 A kérdező kommentje:
Antibiotikumot szedek már 3 hete. Eszembe jutott, hogy írták, hogy bőrön elváltozásokat okozhat. Megnéztem a betegtájékoztatót és írja is, hogy napfeny hatasara fototoxikus reakciot valthat ki, bőr érzékenységet, piros dolgok jelennek meg...szóval nekem pont ilyenem van, és azota jelentkezik, amióta antibiotikumot szedek. Akkor lehetséges hogy ettől? El fog múlni vagy mostmár örökre megmarad? Mikorra ürül ki az antibiotikum a szervezetembol és mikor nem fog már ilyen tüneteket okozni?
2010. júl. 9. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!