Száraz bőr a körömágyon és az egész köröm körül.
Tipp?
Figyelt kérdés
Géllakkozok magamnak és mindig lekezelem olajjal is a köröm körüli részt, plusz naponta sokszor kremezem a kezem, mégis olyan száraz a körmöm körül a bőr, hogy nagyon. Van valakinek valami tippje, hogy lehet kezelni ezt a bőrszarazsagot?
2019. máj. 27. 16:35
1/8 anonim válasza:
Igyál több folyadékot, szedj vitamint.
ÉS kend gyakrabban a bőrt az olajjal. Én is kenem kb napi 2-3x is, különben azonnal kiszárad. Ez van sajnos.
2019. máj. 27. 20:02
2/8 A kérdező kommentje:
Hát napi egy liter folyadéknal többet nem bírok meginni, úgyhogy inkább kenegetem.
2019. máj. 28. 04:16
3/8 anonim válasza:
A napi 1 liter folyadék még egyéni preferenciától függetlenül is nagyon nagyon kevés, ezért száraz a bőröd.
Próbálj meg többet inni, mert max nem akarsz/lusta vagy többet inni, de így a szervezetednek ártasz hosszabb távon, ezt jelzi a körmöd körüli bőr is. :S
2019. máj. 28. 15:49
4/8 A kérdező kommentje:
Nem bírok tobbet inni, mert ha nem vgyok szomjas nem tudok inni. Ha erőltetem az ivást meg hányingerem lesz.
2019. máj. 28. 17:15
5/8 anonim válasza:
Ha az ember szomjasnak érzi magát, az azt jelenti, hogy extrémen kevés folyadékot iszik. Nyugodtan nézz utána.
Az, hogy elég folyadékot igyál, nem azt jelenti, hogy egyszerre bevedelsz fél liter vizet, hanem azt, hogy megiszol pl óránként 2 deci vizet, ami egy kisebb pohárnyi mennyiség. Azért ez nem erőltetés, és szüksége van a szervezetnek erre.
De csináld csak magadnak, jó hamar ráncos is leszel a folyadékhiánytól. :S
2019. máj. 28. 19:45
6/8 A kérdező kommentje:
De vannak emberek, akik nem bírnak óránként két deci vizet meginni. Én pl ilyen vagyok. No meg a munkám sem engedi meg, hogy az egész napot pisilni futkosassal töltsem, pedig ha óránként két decit valaki megiszik akkor várható. Én pl ha valami sosabb kaját eszek és utána kívánom a folyadékot, negyed óránként pisilni járok. Szóval nem, sajna fizikailag képtelen vagyok ennyi vizet meginni egy nap.
2019. máj. 29. 03:25
7/8 anonim válasza:
en hiaba tartottam be anno a folyadekmennyiseget, hiaba kenegettem, plusz vitamint is szedek, semmit nem tett a koromagyborrel...azota is csunya :/// ezzel akkor nem vagyok egyedul
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!