Tartós hajegyenesítés?
Elsőnek igaza van, akármennyire is akarod követni az egyenes hajú divatmániát.
Mivel genetikailag vagy göndör, el kellene fogadnod.
Bocsánat a kifejezésért, de csak szarrá roncsolon, roncsolnád a hajad szerkezetét, aminek a vége nem szép eredmény lenne.
Kezelhetetlenebb hajkorona, idővel töredezés, hajhullás.
Ami sokkal rosszabb, minthogy nem egyenes a hajad.(szerintem, de szólj ha tévedek)
Nagyon sokat számít az is, hogyan kezeled a hajad pl hajmosás, szárításkor is. (ez igaz egyenes hajra és göndörre egyaránt)
Sokan csak egy tömbe fogják és borzolva átszárítják.
Holott a szárítás is hajformázás...
Megfelelő fésűvel megfelelő irányba szárítva.
Göndör hajú kollégám nem összefogja gumival, hanem megfelelő irányba feltekeri a haját ezzel a V-alakú valamivel. Aminek 1-1 szárában bekunkorodó fém van s az tartja a hajat kontyba.
Gumizni én se szeretem, meglátszik a nyoma, a rövidebb hajszálaknál pl fufru, hát idétlenül áll, de ezzel mindenki így van.
Sok mindent néztem olvastam, gyakoroltam mire az én hajamnak megfelelő fazont és technikát megtaláltam.
A leghosszabb réteg combközépig ér.
Az egyik ápolónőnek láttam, hogy seggig érő eredeti göndör haja van, az az igazi fürtös göndör.
Ő elfogadta a haját és kegyetlenül szép, a vörös színnel pedig még feltűnőbb.
De van olyan volt tanárom (faszi) akinek szint úgy olyan göndör lenne, csak felnyírja 2mm-esre.
Minden egyenesítő/modosító eljárás vagy/és termék roncsolja a hajat, de ez szín tiszta marketing.
Mivel a haj roncsolásba nem lehet bele halni így senki se áll az útjukba.
Pl a csajok egyenesítgetik a hajukat, festegetik.
Idővel elkezd töredezni, roncsolódni :
Itt jönnek képbe a hajápoló szerek/eljárások. "vegyed, vegyed, mert jobb lesz" - így mégtöbb a bevétel. 😁
S lehetne még mesélni miből mi következik... S ezzel tisztában vannak, a vevőt igazából leszarják, bevétel legyen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!