Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért vagyok még mindig...

Miért vagyok még mindig nagyon pattanásos?

Figyelt kérdés
Használok/használtam rengeteg féle kenőcsöt, krémet, maszkot, olyat is amit bőrgyógyász írt fel, szedtem gyógyszert is amit ő írt fel, nem eszek cukrosat, csokit, csipszet, magvakat, diót, mogyorót, nem iszok üdítőt, megiszok napi 3liter ásványvizet, sportolok, eszek zöldséget gyümölcsöt, és még mindig tiszta pattanás és piros gyulladt az arcom.. Nyilván régebben ezek előtt rosszabb volt de még mindig eléggé olyan vagyok.. Mit tegyek? Teljesen el vagyok már keseredve.. 16/F

2019. ápr. 30. 20:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Tehát a pekaru pattanást okoz? Már semmit se ehetek..
2019. máj. 1. 22:38
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

Egyáltalán nincs bizonyítva, hogy az ételek okoznak pattanásokat. Jól írták előttem, leginkább hormonzavarok állnak mögötte. Persze előfordulhat, hogy bizonyos elétektől kipattoghatsz, ha valamiből nagyon sokat eszel, de akkor sem okoznának annyi pattanást, amivel az ember bőrgyógyászhoz megy. Nézd, még csak 16 éves vagy, ilyenkor szinte "természetes" hogy az ember küzd a pattikkal. Nem tudom mióta szedsz gyógyszert, de azok se tüntetik el egyik napról a másikra. Akár hónapokba is telhet. Legyél türelmes és fogadd meg az orvos utasításait, azzal nem fogsz rontani a helyzeten. Semmiképp se használj szappant mert az szárítja a bőrt és a hiedelemmel ellentétben a zsíros bőrt sem szabad agyon szárítani. Azzal csak többet ártasz, mint használsz. Hidratálni kell és muszáj is! Ha szeretnél használni valamit pluszban, mindenképp illatmentes és érzékeny bőrre való dolgokat válassz. Nekem a Garnier és társai nem váltak be, csak rontottak a helyzeten.

Kitartást!

2019. máj. 2. 02:04
 13/21 A kérdező kommentje:
Már egy éve voltam a bőrgyógyásznál és azóta..
2019. máj. 2. 13:54
 14/21 qborka ***** válasza:

Remélhetőleg kinövöd, fiatal vagy még. Szerintem ez hormonális.

Nekem néha jött ki nagy ragya, de mióta kerülöm a tejtermékeket, elmúlt.

A kozmetikus jó ötlet.

2019. máj. 2. 15:30
 15/21 A kérdező kommentje:
Kozmetikus se segít, szoktam járni..
2019. máj. 2. 16:19
 16/21 anonim ***** válasza:
Irass fel borgyogyasszal A-vitamint. Ugyanezt vegigeltem, mint te, sot nekem lila mely akneim is voltak. 15 eves koromban elkezdtem szedni kuraszeruen. 20 eves vagyok, azota maximum mesntruacio kornyeken jon ki egy-ket kisebb.
2019. máj. 5. 22:07
 17/21 A kérdező kommentje:
Gyógyszer helyett inkább eszek olyan ételt amibe van, utánanézek
2019. máj. 8. 17:43
 18/21 anonim ***** válasza:
Aloevera gél nekem mindig segített a gyulladáson, levisgi a pirosságot. Bár ez csak tüneti kezelés...
2019. máj. 15. 07:37
 19/21 anonim ***** válasza:
*leviszi
2019. máj. 15. 07:37
 20/21 A kérdező kommentje:
Voltam kozmetikusnal és egy hét alatt megint tiszta ragya vagyok.. Lett fogszabályzóm alig ehetek valamit már.. Tonikot használok arcomra meg este maszkot de semmi, nem hiszem el, nem tudom mitol van már 😭
2019. máj. 21. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!