Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Lanyok! Mi a hajmosasi rutinotok?

Lanyok! Mi a hajmosasi rutinotok?

Figyelt kérdés
Hajpakolast hajmosasi elott, vagy utan viszitek fel? Balzsamoztok is? Hanyszor most ok hajat? Fested-e? Ha igen, akkor az egeszet vagy csak ahol szükséges?
2019. jan. 28. 20:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

3 naponta mosom, de van hogy kihúzom kicsit többre, kb heti kettő.

Hajmosás előtt beolajozom a végét argán meg mindenfélével, aztán pár órát rajta hagyom vagy egész éjszakára. Utána lemosom. Ritkán teszek a vizes hajamra balzsamot, mert sok idő még utána kimosni, de néha azt is.

Utána törölközővel kicsavarom, hagyom magától is száradni, majd teszek rá nem kimosós olajat, a hajtöveimre meg volume hővédőt fújok, és megszárítom hajszárítóval.

Nem festem.

2019. jan. 29. 00:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
4-6 naponta mosok hajat, ahogy kijön a lépés. Szoktam olajos kúrát csinálni kb. másfél hónapig utána egy hónap pihi. Ha olajozom, akkor olívát és ricinust keverek össze, és azt a fejbőrömre, ill. a haj hosszára teszem, bemasszírozon, majd két órát rajta hagyom. A mosás ilyenkor is ugyanúgy zajlik, mint olaj nélkül, tehát sima wu2-vel tisztítom, amibe teszek egy kiskanálnyi szódabikarbónát, kétszer samponozok, majd balzsam (Pantene vagy Nivea), a végén pedig almaecetes langyos vízzel öblítem, ez lehozza a felesleges sampon és balzsam maradékot és lággyá, fényessé teszi a hajam. Ezt már nem öblítem ki, törölközővel átitatom a hajam, majd langyos levegővel szárítás. A végekre rakok hajvégápolót. Ennyi. Hosszú, természetes, festetlen hajam van.
2019. jan. 29. 01:00
 13/17 anonim ***** válasza:

Nálam elég körülményes :D

Először szűz kókuszolajat rakok fel pakolásként, ez legalább 4-5 órát van rajta. Utána hajmosás szilikonmentes samponnal. 2x samponozok, és nagyon alaposan kiöblítem az olajat. Ezután hajpakolást teszek fel (Garnier Hair food), ezt rajta hagyom kb. 20-15 percet. Utána ezt is alaposan lemosom. A hajamat finoman kinyomkodom, majd törülközőbe csavarva pihen kb 15 percet. Utána hideg levegővel szárítom, csak a töveit, hogy ne fázzon meg a fejem (nyáron egyáltalán nem szárítom). A többit hagyom megától megszáradni. Amikor már teljesen száraz, akkor fésülöm csak ki, és teszek a végére argánolajat.

Ezt hetente 1x csinálom meg.

Festem a hajam, vörösre, ezért elég gyakran kell festeni,mert ez a szín gyorsan kopik.

2019. jan. 29. 12:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Mindennap megmosom és pakolok, majd fújókázom. Ennyi. Szőkére van festve.

Soha nem szárítom, nem volt még korpás.

2019. jan. 29. 13:52
 15/17 Metionin ***** válasza:
Heti 1x mosom, víz, sampon, a nyakamtól lefelé balzsam, törölközőbe csavarom, pár percet várok, kifésülöm, teszek rá hajvégápolót és megszárítom (nyáron szárad magától). Festem, felül fekete alul kék, mindig azt a részét festem csak újra, ami lenőtt/kopott. A pakolást akkor viszem fel, amikor a kék részt festem, a pakolásba keverem a festéket és úgy ülök 1-2 órát.
2019. jan. 29. 16:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Fenékig érő, nagyon sok hajam van.

Heti 1x mosom meg, víz, sampon, hajbalzsamot rajtahagyom egy kicsit, hogy beszívja aztán lemosom. A végén mindig hideg vízzel öblítem át a hajam alját. Minden alkalommal egy nagyon kevés ricinusolajat oszlatok el a hajvégeimen és hagyom magától megszáradni.

2019. jan. 29. 23:00
 17/17 A kérdező kommentje:
Koszonom. Én is az akarok allni a természetesebb olajokhoz, a drogeriasak nem valami jok..
2019. jan. 30. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!