Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért nem akarnak eltűnni a...

Miért nem akarnak eltűnni a pattanásaim?

Figyelt kérdés

Az egész 4 hete kezdődött. Akkor mondhatni szép volt az arcom, alig volt rajta pár pattanás. Viszont pár nappal később az arcom oldalán ilyen kidudorodó piros búbok, pattanások jelentek meg, ami eléggé zavart. Ezért úgy gondoltam, hogy kinyomkodom őket, sajnos megbántam, mivel sokkal rondább lett.

Eltelt egy hét és még rosszabbul nézett ki, mint ezelőtt, pedig nem csináltam vele semmit sem. Ezután kb. 3-4 napig gyógyulgattak, de valamiért a sebhelyekből ilyen apró piros pöttyök lettek, amitől még rondább lett.

Ezután csak gyógyult és most ott tartok, hogy szebbek mint voltak, viszont még mindig látszanak a csúnya piros pöttyök.

Igazából már azt sem tudom eldönteni, hogy ezek pattanások, vagy sebhelyek-e. Plusz valamiért nekem ha nem nyomkodom ki, akkor is hegesen tűnnek el a pattanásaim.

Mivel edzek, ezért tudatosan táplálkozom, van étrendem. Nap fél kiló zöldség simán lemegy, emellett eszek hüvelyeseket és antioxidánsban gazdag bogyós gyümölcsöket is. Vizet is napi 3,5-4 litert simán megiszok.

Feldolgozott, cukorban gazdag élelmiszereket szinte teljesen kilőttem, egyszerű szénhidrátok helyett lassan felszívódó komplex szénhidrátokat fogyasztok és már tejtermékeket sem fogyasztok, semmilyen formában.

Odafigyelek a cink, az omega 3 bevitelre is, tehát eléggé figyelek a kajára.

Az arcomat napi 2x szoktam megmosni, arclemosóval, arra is oda figyelek, hogy gyengéden bánjak vele, hogy nehogy irritáljam, mivel az irritáció = akné.

Nem szoktam tapogatni, a párnahuzatot is hetente 1x lecserélem. Nem szoktam nyomkodni, csak akkor ha nagyon zavar. Heti 2x használok arcradírt és arcmaszkot, viszont mivel most elfogyott, ezért helyette teafaolajt és aknesol-t tettem rá. Esténként pedig egy 2x-es kollagén tartalmú avon restore arckrémmel szoktam bekenni az arcomat.

Tehát láthatjátok, eléggé figyelek mindenre. De mégis előjönnek azok a fránya pattanások és még eltűnni sem akarnak.

A mostani pattanásaim is, amiket fentebb írtam, már 3 hete megvannak és hát hogy is mondjam, elég rondák.

Miért van az, hogy betartok mindent, figyelek a kajára, kenegetem az arcomat és mégis előjönnek a pattanások, plusz még eltűnni sem akarnak?

Köszönöm annak aki elolvassa és időt szán egy válaszra.

17/F

2019. jan. 6. 08:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Nincsen valamilyen kajára, amit eszel, érzékenységed, intoleranciád? Tejtermék, akármi?

Esetleg ha az arclemosót elhagyod, cseréled? Egyéb kozmetikumokat? Egyszer olvastam, hogy ritkán, de a rossz samponválasztás is okoz patikat.

Én is ilyen voltam, és mint kiderült, a tusfürdőm volt a ludas (a hátam volt iszonyat pattanásos). Most már semmit nem tudok használni, csak Dove-ot.

2019. jan. 6. 10:50
 2/3 anonim ***** válasza:
El kell menni bőrgyógyászhoz és kozmetikushoz
2019. jan. 6. 12:34
 3/3 anonim ***** válasza:
En 23 eves vagyok, mar miota ezekkel kuszkodom. Tele pattanas utani piros potyokkel. Nagyon csunya tud lenni:( de rajottem hogy elvileg a tejtol jon ki sok, es a nivea kencektol, es e-vitamintol..
2019. jan. 25. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!