Kinek hogy néz ki a teljes bőr- és hajápolási rutinja?
Hat, reggel megmosom hideg vizzel az arcom, este meg a furdokadban meleggel. A hajamat 2-3 naponta mosom csak samponnal.
Regebben tonikoztam, radiroztam, minden hulyeseget rakentem a fejemre de semmit nem ert. Most meg semmit nem csinalok es tokeletesen szep a hajam es borom is.
Leírom az enyémet, de érdekel a tiéd is, kérlek oszd még velem! :)))
Minden reggel hideg vízzel arcot mosok,ha nagyon száraz a bőröm, akkor hidratálot használok. Ezután sminkelek.
Este az aktuális gél állagú lemosoval megmosom, majd hidratalok. Tulajdonkeppen ennyi. Havonta egyszer radirt használok, illetve néha valamilyen pakolást. Én is azt vettem észre, hogy a kevesebb több. Mar en sem kenek annyi vackot az arcomra, mint régen, bár azt tudni kell, hogy jelenleg nem annyira problémás a bőröm. A szemfesteket külön lemosoval mosom le, ez két fázisú, véletlenül sem kenem az arcomra, csak a szememre.
Na a haj az más tészta. Szódabikarbónas vízzel szoktam hajat mosni, ez a 'sampon'. Es utána almaecetes vízzel oblitem le, ez a 'balzsam'. Minden sampontol nagyon viszket a fejem, korpás és sebes lesz egy idő után, egyszerűen semmi nem vált be, csak ez. Ettől viszont szép fényes, egészséges a hajam, a zsírosodast is mérsékli. Ja az almaecettol nem lesz budos a haj, mert hihetetlen, de elillan a szag, es utána egy ilyen tisztaság illat marad.
Arcmosás fürdés elején, lekenem Solutio acidi borici-vel.
Később indulás előtt szolid smink:
színezett arckrém, púder, karikára korrektor, szempilla alatti részt kihúzom fek. szemceruzával.
Este: Arcmosás, leecsetelem megint a folyadékkal rá kb 1 órával testápoló.
A testápolót egész nap többször is kenem kezemre és könyökömre.
A folyadék bevitelemet is számon tartom, mivel rengeteg mindenhez kell a szervezetnek, köztük a bőrnek is. Sokan erre nem figyelnek...
Hajnál jó géneket örököltem - 6 év alatt a kulcscsonttól lenőtt combközépig. Rengeteg frizurát csináltam már pl a leghosszabb alsó réteget befonom sálnak 10-es fonásba, de szoktam hajpántnak is hordani.
Kb 2 hónaponta mosás előtt bekenem testápolóval a fejbőröm.
Amikor van diófánkon levél - azt kiáztatva kapott elszineződött vizzel öblítem át a hajamat.
Fényesíti s ápolja.
Sampon: "nah kézre áll most ez a tusfürdő" 😂
Balzsam: Csak a hajam végeire és tarkómra kenek keveset fésülés könnyítésnek.
Reggel sima vizes arcmosás. Aztán hidratàlo krém, mert huzódik a bőröm arcmosás utàn.
Aztán szolid smink. BB krém, púder, szempillaspiràl, pirosító, ajakápoló.
Hajat egy héten 2-3x mosok. Sima samponnal. Ritkàn balzsam. Szàritàs után hajvégápoló olaj.
Zuhànyzás közben szappanmentes arcra való Lipacid szappant használok. Ezzel mosom le a sminket is. Utana estére szintén hidratáló.
Testápolót nem használok, csak sarkamat szoktam kenni. Havi 1x lábfürdőzök.
Reggel micellásvízzel áttörlöm az arcomat és fényvédős hidratálókrémet használok. Este ha ki voltam sminkelve akkor szintén miccellásvíz, utána gél állagú arctisztító, 3 naponta bőrradír, utána alkolmentes tonik, végül hidratáló, van hogy még lefekvés előtt is felkenek egy adag hidratálót.
A hajam konkrétan csak a H&S sampont bírja, abból az amlásat használom, az össze többi amit eddig próbáltam, mind szétcseszte a fejbőrömet. Utána vagy mézes garnier balzsamot vagy hairfood pakolást teszek a végekre.
Reggel arcmosással kezdek, ezután hidratáló krémet használok (legtöbbször a Lidl sajátmárkás Cien baba krémet,szépek az összetevői és nem okoz allergiát pedig én nagyon hajlamos vagyok rá)
Este szintén megismétlem ugyanezt, heti 1 x bőrradírt is szoktam használni.
Hajápolás.. hát nálam az macerásabb mert göndör nehezen kezelhető a hajam.😄
Én heti 1 x mosom a hajam, max 2 x, Garnier Botanic Therapy ricinusolajos samponját használom, ezután mindenképp kell egy hajpakolás is ami szintén ugyanaz a ricinusolajos.
Hajvégápolót Pantene Intensive Repair keratinosat használom.
Kifésüléshez az Avonos Supreme Oils terméket használom.
Szárítani úgy szoktam hogy nagyobb hajcsavarókra becsavarom a hajam ez kihúzza egy kicsit a göndörséget(göndör hajúaknak ezt ajánlom) ezután ki szoktam vasalni.
Igazából ennyi. :D
A bőrápolás reggel arcmosás utána ilyen gyors arctisztító pakolás ami csak felkenek lemosok. Hajmosás, sampon majd hajerősítő hajpakolás 10-15 percig. Ettől gyönyörű csillogó fényes és puha a hajam, néha argán olajat kenek bele.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!