Mit tegyek a pattanásokkal?
Figyelt kérdés
miteszerekkel az arcom, orrom, homlokom, fülem, halántékom, állam tele van illetve kisebb pattanásokkal az egész fejem.
16 éves fiú vagyok szárazabb bőrű. Valaki valami megoldást rá hogy tűnjön el gyorsan az összes? (Mosom redszeresen bővízzel és fekete szappannal az arcom reggel és este
2018. szept. 4. 17:41
1/2 anonim válasza:
Bőrgyógyász tud írni fel valamiféle gyógyszert, nekem azt mondta, hogy attól olyan sima fog lenni a bőröm, mint a babáknak. Csak az lett volna a feltétele, hogy előtte elmegyek vérvételre, hogy megnézzék a májértékeimet. Szóval inkább hagytam az egészet, nem akartam gyógyszert szedni ez miatt. Amúgy nekem nem vált be semmi. Írt fel krémet, az viszont szárította nagyon a bőrömet, így vártam, hogy kinőljem. Több mint 25 éves vagyok, de még most is szoktak kijönni rajta pattanások, nagyobbak, gyulladtabbak is, ez van. Talán sokat idegeskedek, vagy hormonháztartás miatt, vagy egyszerűen a genetika. Annyit mondjuk megtehetsz, hogy elmész kozmetikushoz kitisztíttatni, bár valaki azt mondja, hogy pl. az orron nincs értelme kiszedetni a miteszereket, mert nagyon hamar újra ott lesznek. Mosd gyakran az arcodat.
2/2 anonim válasza:
A fekete szappan nekem csak agyonszárította a bőrömet, aminek a következtében fokozottabb lett a zsírosodás és még több patti előjött. Vegyél kímélő, nem habzó arclemosót (pl Balea Med arclemosó gél), és ami még fontos, az a hidratálás. Pl a Bioderma krémei nagyon jók, a drogériás cuccok nagy többségét el kell felejteni. Fontos még a kémiai hámlasztás, erről neten már nagyon sok infó megtalálható. Ha pedig nagyon gáz a helyzet: akneroxid. De ennek is olvass utána mielőtt használnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!