Hogyan ápoljam az arcom? 17/F
Igen a serdülőkor miatt van így.
Menj el kozmetikushoz párszor és rendbe teszi.
Vagy személyes tapasztalatom:
-minden reggel-este moss arcot(meleg-hidegvízzel)
-ne tonikozz minden nap csak heti 2-3x és csak a pattanásokat,ne az egész arcodat
-heti 3x használok Garnier Pure Active 3in1 arcmaszkot(ebben szén van 5 percre felkened az arcodra majd lemososd)
-sebes pattanásokra Dermazin krémet használok(ez sebekre való igazából,de nagyon jól elhalványítja és begyógyítja a pattanást)
-ha nagyon kiszárad az arcom akkor szoktam egy éjszakára Avonos aloe verás krémet rárakni(de szerintem bármilyen testápoló tökéletes erre)
.
.
.
És ami tényleg nagyon bevált...minden reggel éhgyomorra megiszok kb 1 dl vizet 1 kávéskanál szódabikarbónával(feloldom persze a vízben) és szépen elmúlnak a pattanásaim(és még számtalan jótékony hatása van,de ne vidd túlzásba a nátrium tartalma miatt)...volt,hogy kihagytam kb 2 hétet és visszatértek aztán újra elkezdtem inni és rá pár napra sokkal szebb lett az arcom :)
Remélem segíttettem! 16/f
Szia!
Arcradírt max 2x használd hetente, és ne dörzsöld erősen.
Arcmaszkot is lecsökkenteném 1-re hetente.
Tonikot meg nem ajánlok, ha csak nem sminkeled magad :D
Amit tudok ajánlani viszont, az egy bőrtípusodnak megfelelő napi arclemosó. Reggel+ este melegvízzel megmosod, aztán hideggel leöblíted, hogy összezáruljanak a pórusaid. Azért fontos, hogy megfelelő legyen a bőrtípusodnak, mert ha zsíros arcod van, és száraz arcra valót veszel, az nem fog hatni. Ugyanígy, ha száraz arxod van, és zsíros arca valót veszel, töredezni fog a bőröd amiben mégtöbb baktérium fog letelepedni=több pattanás
Vegyél meg egy hidratáló krémet is, ezt esténként használd, mert a bőrt kell hidratálni.
Illetve arra is jöjj rá, hogy mi okozhatja. Persze tini vagy, alapból vannak/lesznek pattanásaid, de ha nagyon durvák, vagy aknéd van akkor annak belső és külső okai is lehetnek. Pl: nem mosod meg a kezeid ha megfogod az arcod, vagy a fejed rátámaszdod a kezedre stb. Lényeg hogy ne nyúlj az arcodhoz, csak ha mosod.
Ha belső ok miatt van, akkor szinte kismillió solog okozhatja, de a leggyakoribbak a tejtermékek.
Ha nagyon nem jó, akkor menj el bőrgyógyászhoz, felír arclemosót, meg kenőcsöket. Leggyakrabban a skinorent amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!