Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan ápoljam az arcom? 17/F

Kis István Balázs kérdése:

Hogyan ápoljam az arcom? 17/F

Figyelt kérdés
Szinte mindenhol pattanásos,és vannak rajta vöröses foltok. Már jó ideje ápolgatom arcmaszkkal,arcradírral. Cient és Garniert használok illetve mitesszer eltávolító tonikot. A tonikot mindennap. A Garniert(arcradír) hetente 3-4x, a Cient(Arcmaszk) hetente 2x. Mégse múlik el. Ez a serdülőkor miatt vagy mi?
2018. máj. 6. 11:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen a serdülőkor miatt van így.

Menj el kozmetikushoz párszor és rendbe teszi.

Vagy személyes tapasztalatom:

-minden reggel-este moss arcot(meleg-hidegvízzel)

-ne tonikozz minden nap csak heti 2-3x és csak a pattanásokat,ne az egész arcodat

-heti 3x használok Garnier Pure Active 3in1 arcmaszkot(ebben szén van 5 percre felkened az arcodra majd lemososd)

-sebes pattanásokra Dermazin krémet használok(ez sebekre való igazából,de nagyon jól elhalványítja és begyógyítja a pattanást)

-ha nagyon kiszárad az arcom akkor szoktam egy éjszakára Avonos aloe verás krémet rárakni(de szerintem bármilyen testápoló tökéletes erre)

.

.

.

És ami tényleg nagyon bevált...minden reggel éhgyomorra megiszok kb 1 dl vizet 1 kávéskanál szódabikarbónával(feloldom persze a vízben) és szépen elmúlnak a pattanásaim(és még számtalan jótékony hatása van,de ne vidd túlzásba a nátrium tartalma miatt)...volt,hogy kihagytam kb 2 hétet és visszatértek aztán újra elkezdtem inni és rá pár napra sokkal szebb lett az arcom :)

Remélem segíttettem! 16/f

2018. máj. 6. 12:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:D
2018. máj. 6. 12:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Arcradírt max 2x használd hetente, és ne dörzsöld erősen.

Arcmaszkot is lecsökkenteném 1-re hetente.

Tonikot meg nem ajánlok, ha csak nem sminkeled magad :D

Amit tudok ajánlani viszont, az egy bőrtípusodnak megfelelő napi arclemosó. Reggel+ este melegvízzel megmosod, aztán hideggel leöblíted, hogy összezáruljanak a pórusaid. Azért fontos, hogy megfelelő legyen a bőrtípusodnak, mert ha zsíros arcod van, és száraz arcra valót veszel, az nem fog hatni. Ugyanígy, ha száraz arxod van, és zsíros arca valót veszel, töredezni fog a bőröd amiben mégtöbb baktérium fog letelepedni=több pattanás

Vegyél meg egy hidratáló krémet is, ezt esténként használd, mert a bőrt kell hidratálni.

Illetve arra is jöjj rá, hogy mi okozhatja. Persze tini vagy, alapból vannak/lesznek pattanásaid, de ha nagyon durvák, vagy aknéd van akkor annak belső és külső okai is lehetnek. Pl: nem mosod meg a kezeid ha megfogod az arcod, vagy a fejed rátámaszdod a kezedre stb. Lényeg hogy ne nyúlj az arcodhoz, csak ha mosod.

Ha belső ok miatt van, akkor szinte kismillió solog okozhatja, de a leggyakoribbak a tejtermékek.

Ha nagyon nem jó, akkor menj el bőrgyógyászhoz, felír arclemosót, meg kenőcsöket. Leggyakrabban a skinorent amúgy.

2018. máj. 6. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!