Hogyan / mivel ápoljam a problémás arcom?
Értem ez alatt, hogy kozmetikus nélkül, mert sem időm, sem pénzem nincs rá.
A bőröm: úgy gondolom vegyes bőr típusú, de talán inkább a zsíros bőr felé húz.
Legtöbbször a teljes arcom felület zsíros, fényes, de néha egyik pillanatról a másikra szárazzá válik az arcomon a bőr (kivéve az orrom - ajkam) . Aztán persze újra zsíros lesz az egész arcom.
Pattanások: Szinte mindig van rajta 1-2 pattanás. De időnként van, hogy el burjánzik és egyszerre 10 db is van rajta. Továbbá van egy pont az alsó ajkam bal oldalán, ahol mindig kijön egy csúnya nagy duzzanat szerű, piros, fáj, de kinyomni nem lehet. Ennek ellenére sajnos szoktam nyomkodni, mert rettenetesen fáj és idegesít. KB. 3 hét alatt múlik el teljesen. Után általában 2 hét nyugi és kijön újra!
34 éves vagyok, amikor 2 évvel ezelőtt terhes voltam, akkor kaptam ajándékba egy L'Oréal nappali krémet, az gyönyörűen rendbe tette az arcom, illetve azt hittem, mert miután megszültem, minden vissza állt hiába kentem vele.
Per pillanat semmivel nem kezelem. Ezt tanácsolták, hogy ne kenegessem, hagyma, hogy "éljen" a bőr. Hát rossz ötlet volt, mert csúnyán elhatalmasodtak a pattanások, úgy nézek ki mit egy tini, plusz inkább pirosas mint rózsaszín a bőröm.
Gyesen vagyok, sem időm sem pénzem nincs kozmetikusra. A napokban elsetáltunk egy kozmetikai mellett, (az Auchan üzletsora) és rá kérdeztem. Teljes arc tisztítás + radírozás + 2 féle pakolás = 50 perc = 16800 Ft! Ez valami vicc! Bár én keresnék 50 percenként ennyit! Na meg hát ha bele is mennék, mert össze kuporgatnám rá, mi a biztosíték, hogy jól lesz? És ha igen, meddig?
Szólva örülnék a jó tanácsoknak! Köszönöm szépen a válaszokat!
Azért abban a 16800 forintban nem 100% haszon van. Ha már ennyit elkér, akkor jó minőségű termékekkel dolgozik, amik valószínűleg meg is érik az árukat. De nem is ez a kérdés.
Nekem is ilyen arcom van, bár én csak húsz éves vagyok. Nem találtam még meg a csodaszert, illetve kattos vagyok, és magamnak is állandóan nyomogatom random, amit nem lenne szabad. Ha jól akarod őket kinyomkodni, illetve csak simán kitisztítani a pórusaidat, akkor először jól le kell mosni az arcodat. Erre szerintem jó ez: [link] Ez szépen lehozza a zsírosságot, ugyanakkor nem fogja kiszárítani. Van ennek a gélnek egy társa, a lótuszvirágos, na azt ne vedd meg, mert az leszárít mindent. :D Tisztítás után ki kell gőzölni az arcot, hogy megnyíljanak a pórusok. Ekkor lehet nyomkodni, vagy felrakni egy jó arcmaszkot. A DMben szintúgy lehet venni ilyen háromszor használatos pakolást(pl.: [link] Miután ez meg van, kell egy jó pórus összehúzó tonik. Ez nekem sajnos nincs, így nem tudok ajánlani, ez krémmánián jó helyen áll ( [link] de ennek már borsosabb az ára. Bár jó márkának tartom. Ha ez is meg van, akkor utána várni kell, nem szabad egyből hidratálni, mert akkor az megy bele a pórusokba. Hidratálóból is érdemes zsíros bőrre valót venni, és a jó krémekért elkérnek szép összgeket(La roche, Clinique, stb). Illetve ajánlatos külön nappali, és éjszakai krémet használni. Ezen felül én még mindennap használok arcolajat( [link] ennek csalóka az ára, mert mostanság vitték le fixen ezer forintra, és sokáig elég, én napi 5 cseppet használok.
Én ezeket használom, és kordában tudom tartani az arcomat úgy, hogy mindennap sminkelek. :) Érdemes krémmánián szétnézni, én mindig úgy vásárolok, hogy ott megnézem, hogy a hasonló bőrtípusú emberek mit írnak egy adott termékről. Eddig minden bevált, amit így vettem. :)
Szia!
Úgy gondolom 34 évesen oka van annak, hogy ennyi pattid van, szerintem jó lenne, ha elmennél bőrgyógyászhoz.
Ennek ellenére tudok tanácsot, saját tapasztalat alapján. 19 éves vagyok, kombinált bőrű.
Én használok arckrémet, tonikot, micellás vizet, arcmaszkot és pakolást is..ezek mind beváltak nekem, és rendkívül olcsók! :) Van egy arcápolási sorrend, amit illene követni, én is ezt követem.
1. Arctisztítás
2. Tonizálás
3. Hidratálás
4. Szemkrém
Garnier Micellás vizét (rózsaszín) használom a smink eltávolítására, ha nem sminkelek akkor is. Vattapamaccsal.
2. Garnier tonik, vegyes bőrre, ilyen zöld színű flakon, szőlő kivonattal. Nagyon hatásos, nem szárít, picit mattít is.
3. Hidratálóként mindig mást használok, most éppen egy Balea arckrémet.
4. Szemkrém..a Balea Men Q10 szemkörnyékápolója zseniális. Ugyan férfiaknak van, de halványítja a karikákat és frissíti a szemkörnyéket.
Továbbá használok pórustisztítót --> [link]
Heti 2x használom az egész arcomra, a legjobb termék amit valaha használtam..szárítja a pattikat és a szalicilsav nagyon jó zsíros bőrre.
A 200 Ft-os Balea arcmaszkokat szintén ajánlani tudom.. [link]
Mattítanak, halványítanak..remélem, tudtam segíteni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!