Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szoláriumba jársz, önbarnítót...

Szoláriumba jársz, önbarnítót használsz, vagy napbarnított a bőröd?

Figyelt kérdés
2018. márc. 28. 12:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon világos bőröm van, gyerekkoromban (7 évestől 15 évesig) minden nyaramat (kb. 2 hónap hétköznapjai) a helyi strandon töltöttem úszótanfolyamon és -táborban, 8-tól 13 óráig...

Nagyobb koromban anyukám adott egy Baba krémet - ennyit a bőrvédelemről. Ha visszatekerhetném az időt, ki sem mennék a napra 11-től 4-ig... Rengeteg az anyajegyem, több száz...

Először fősulisként mentem el velük bőrgyógyászhoz. Az volt a doktornő spontán reakciója, h.: "Atya ég!" Aztán az, h. ha nem bőrrákban akarok meghalni, ne napozzak (ne feküdjek ki), soha ne menjek szoláriumba, fényvédőkrémet használjak mindig, és rendszeresen járjak bőrgyógyászati szűrésre.

Mindenkinek (főleg nőknek) azt javaslom, h. nem menjenek a napra a "csúcsidőszakban". Sokkal szebb marad a bőrük, feszesebb, egyenletesebb színű, puhább, később jönnek a májfoltok, meg a mindenféle pigmentálódási gondok, hiszen az UV sugarak a bőr struktúráját roncsolják, a barnulás meg a bőr védekező mechanizmusa az őt ért káros hatás ellen. Máig érthetetlen, h. az emberek miért okoznak szándékosan kárt magukban ("napozás", drogok, alkohol, dohányzás, túlevés, koplalás, stb.)

Üdülőhelyen lakok, ahol van termásstrand és kiépített természetes szabad strand is, minden évben (gyerekkoromtól) látom a honfitársaimat, ill. az osztrák, német, holland nyaralók rákvörösre sült hátát.

A gyerekeimet már próbálom maximálisan védeni a leégéstől.

Az önbarnítók elég érdekes 'illatúak' - többfélét próbáltam + tényleg foltot hagynak + fura színem lesz tőlük + hamar lekopnak, de hidratálónak/testápolónak jók.

2018. ápr. 23. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!