Ha nem vadalom ki a hajam nagyon kócosnak és ápolatlannak tűnnik. Mit csináljak?
Múltkor elmentem így iskolába és úgy néztem ki, mint a madárijesztő...
Göndör, de nem az a szép fajta.
Nekem tincsekbe beálló göndör hajam van(tehát göndör fürtjeim vannak, olyan mintha hajgöndörítő vassal be lenne sütve, de nincs). Az első és legfontosabb dolog, hogy szárazon ne fésüld a hajad! Csak akkor szabad, amikor vizes.
Jelenleg Balea balzsamokat használok, van egy ami kifejezetten göndör hajra való, és van egy másik ami pedig olajos. Mivel a göndör haj alapból száraz haj, ezért kell neki az ápolás(bár ezt gondolom tudod). Én hajmosásnál mind a kettő balzsamból rakok rá, aztán leöblítem. A törölközőt nem hagyom sokáig a hajamon, mert sajnos nagyon gyorsan szárad a hajam, és ha nem sietek, akkor egy része megszárad mégmielőtt sikerülne az egész hajam kifésülni. Miután kifésültem a vizes hajam, az Avon Advance Techniques Instant Repair 7 nevű hajápoló sprayt (amiben van keratin is) használom, majd amint ezzel jóóó alaposan befújtam a hajam mindenhol, utána a Wella(?) Shockwaves göndörítő hajformázó habból nyomok egy maréknyit az egyik kezembe, egyik oldalra dobom a hajam aztán lentről a fejem felé elkezdtem nyomogatni a hajam. Majd ugyanezt megcsinálom úgy, hogy a hajam a másik oldalra van dobva, aztán pedig úgy is megcsinálom, hogy hátul van a hajam, és úgy nyomkodom a fejemhez. Ezt is még akkor csinálom, amikor vizes a hajam, és hagyom, hogy magától megszáradjon. Ha éjszaka szárad a hajam, akkor nem fekszek rá, hanem a fejem fölé rakom, hogy ne feküdjem el. Aztán nem fésülöm akkor, amikor száraz, és így nagyon szépek a göndör fürtjeim.
Ha pedig maradnál az egyenes hajnál, akkor vasalásnál használj hővédőt.
Remélem tudtam hasznosat mondani.
Amikor volume hullám volt a hajamban (tartós hullám, gyakorlatilag gyengébb dauer) akkor mosás után kifesultem rakentem balea göndör hajrá való krémet és vagy hagytam megszaradni vagy megszaritottam.
Tok jó állaga volt és szerintem jól nézett ki.
Vasalja a fene a göndör hajat. Nincs annál szebb.
Én csak annyit tudok hozzászólni hogyha maradsz a hajvasalásnál akkor mindenképp megéri beruházni egy jobb minőségű hajvasalóra, mert nagyon nem mindegy. Egy profi készülék nem károsítja annyira.
Másik hogy tényleg keress egy olyan hajvédősprayt ami valóban óvja a hajat. Szerintem a legjobb ha nem drogériában, hanem fodrászkellékesnél veszed, vagy kikéred egy fodrász tanácsát.
Ezek tényleg fontosak ha rendszeresen vasalod a hajad. Illetve a göndör haj alapból szárazabb, és sok hőnek is kiteszed akkor extra törődést igényel. Természetes hajpakolások, olajok nagyon jók.
De ezeket csak arra az esetre mondtam ha nagyon nem tudod kikerülni a vasalást, de tényleg jobb lenne ha találnál valami alternatív módot, a neten, youtubon biztos van sok frizuratipp. Azért igyekezz olyan keveset vasalni, amennyire csak lehetséges.
(Remélem azért valamit segítettem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!