Miért használnak sokan olyan terméket amiben sok a káros anyag?
Én most koreai kozmetikumokat rendeltem pomt azért mert elegem lett a sok drogériás kencéből. Az alverde meg azzal adja el magát hogy húú de növényi meg húú de töld. A sok ember meg pomt ezért veszi. Lehet jelen pillanatban egy normál bőrű embernek jó, de én eddig minden alverdés kozmetikumtól kipattogtam. És teli van alkohollal, ami ha jól tudom leoldja a bőr felső rétegét hogy könmyebben felszívódjanak a hatóanyagok, de ez hosszútávon öregíti a bőrt. Ja és az inci elején van... Amúgy a parabén nem káros ha használsz mellé fényvédőt. Mert a parabén elősegíti a káros uv sugarak bőröregítő hatását. És az uv sugarak felelősek 80% ban a bőröregedésért. Van egy nagyon jó cikk is erről hogy mik azok az összetevők amik nem is olyan károsak mimt gondolnánk.
Úgy vagyok vele hogy most kipróbálom ezeket a koreai kozmetikumokat (természetesen bőrtipusomnak megfelelően) de azért megtartom pár baleás kedvencemet, mert eddig csak a baleának vált be terméke, amitől nem lettem tiszta ragya. És milyen érdekes hogy a balea nem reklámozza magát úgy mint az alverde hogy hú de egészséges vagyok, még is több jó terméke van.
Az illatanyagokról meg annyit hogy ez van akit irritál van akit nem. Van akit egy mesterséges illatanyag sem irritál és van akiből még egy természetes illatanyag is irritációt vált ki.
És attól még hogy egy termék teli van természetes összetevőkkel meg gyógynövényekkel nem biztos hogy valakinek bírja a bőre.
Bocsánat a helyesírási hibákért és elírásokért
Amit írtam azt mind interneten olvastam, normális forrásból, de ha tévedtem valamiben azért elnézést
JA és légyszives senki se a femináról meg a nők lapja meg hasolnókból.fogadja meg a tanácsokat mert ott gyakran még a falióra is rákkeltő :D és bőrgyógyász és bőrgyógyász véleménye között is lehet eltérés
Személyes tapasztalat:
az alverdés cuccok többsége rajtam nem hat. A hajamra kenhetem, ha a biolobbi szerint minőségi anyagot tartalmaz, de nem hat rendesen. Eddig egy biodezodort sem találtam pl., ami rajtam tényleg hatott volna... a 200 Ft-os kínai boltos vacak is jobban működik, jobban gátolja az izzadást. Helyette bevállalom az alumíniumsósat, akkor legalább nincs nyáron 1 perccel öltözés után Kolumbia nagyságú hónaljkutyám. Samponjaik szintúgy, fabatkát nem érnek. Ráadásul a legtöbbjének gyomorforgatóan BÜDÖS a szaga, olyan szinten, hogy kb. elhányom magam használat közben. Főleg az arcra való sminktermékeik, pl. alapozó, korrektor.
De pl. örültem, hogy találtam 1 db olyan szemhéjtust, ami nem kenődik fel a szemhéjamra, azt nem fogom szarabbra lecserélni csak azért, mert mások szerint annak barátságosabb az összetevőlistája.
Plusz. Most páran terjesztik, hogy ezek jobbak. Erre vmi tudományos kutatás? Én simán használom ezeket a "Lyullllycsi, az INCI-je BOORRRRR-ZASSSSSSZ-TÓÓÓÓÓ" típusú termékeket 10+ éve, és nem tapasztaltam magamon semmilyen negatív hatást. Közben ismerősöm, aki csak biót használ, ott dicsekszik vele, hogy AZÉRT nincs pattanása, mert biót használ... ugyan. Azért, mert jó a genetikája. Nekem sincs pattanásom, pedig nem használok biotermékeket. Egészségesen étkezem, mozgok, iszom elég folyadékot, eleget alszom, ez pont elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!