Repedezett saroknak mi az oka és mivel lehet hatékonyan kezelni?
Köszi!
Az előbb olvastam, hogy a túl forró víz is okozhatja, márpedig én úgy szoktam fürödni...
Akkor erről ideje leszoknom.
Egyéb javaslatokat is várok még!
Ezeket is találtam:
"A láb szinte folyamatosan verejtékezik, ami azt eredményezi, hogy a bőr ezen a területen elveszíti nedvesség tartalmának jelentős részét, kiszárad. A láb esik legtávolabb a szívtől, így a napi folyadék bevitelből ide jut a legkevesebb. Mivel belülről a szervezett nem képes elegendő folyadékot eljuttatni, ezért a hiányzó mennyiséget kívülről kell pótolni, hidratáló lábápoló krémmel. FONTOS! A láb bőre száraz, vízre van szüksége nem zsírra! Zsíros, olajos készítmény nem oldja meg a száraz repedezett sarok problémát! Napi rendszerességgel használt hidratáló lábápoló krémekkel a sarokrepedések teljesen megszüntethetők, a repedések kialakulása elkerülhető."
Forrás: [link]
"A száraz bőr sérülékeny, a száraz bőrt hidratálni kell, hogy puha legyen. Zsíros krémet, olajat használni szigorúan tilos! A sérülékenység miatt a baktériumok és a gombák elszaporodása gyakori bőr tünet. A puha bőr nem reped ki, nem sebesedik ki."
Forrás: [link]
Több helyen olvastam, hogy hidratálni kell, nem olajozni, zsírozni, máshol pedig az olajakat, zsírokat ajánlják.
Akkor mi az igazság?
Írjatok még személyes tapasztalatokat!
Egy régebbi cipőbe engedsz vizet és úgy sétálsz benne egy ideig, akkor felpuhul a bőrkeményedés, utána lereszeled és pl: balerina cipőt hordasz, krémezed a lábad és púderozod a cipőt, nem reped ki a sarkad.
A nyitott szandálok nem védik a lábat az utcai kosztól, egyéb káros hatásoktól.
Otthon a lakásban aztán már lehet mezítláb sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!