Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy szokjak le a folytonos...

Hogy szokjak le a folytonos nyomkodásról?

Figyelt kérdés
Már régóta küzdök ez ellen, de egyszerűen nem tudom abbahagyni. Bármit meglátok az arcomon (még ha közelről bámulom akkor is) muszáj vagyok kinyomni, szétnyomkodni az egész fejem. A pattanások nyomai is halványodtak egy ideje viszont megint elkezdem nyomkodni a bőröm és megint undorítóan néz ki. Legszívesebben sírni tudnék a kinézetem miatt. 15/L

2017. júl. 8. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:
En ha otthon vagyok mindig dermofillal, vagy fogkremmel bekenek a pattikat es akkor tutko nem nyulok hozza. vagy arcpakolast teszek fel vagy ilyesmi. Ha meg elmegyek valahova eszembe se jut nyomkodni
2017. júl. 8. 20:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nézegess heges arcú emberekről képeket a neten. Akkor majd elmegy tőle a kedved.
2017. júl. 8. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Basszus, ugyanezzel küzdök! Szerintem ez bele van kódolva a nőkbe.. :D Próbáld ki a fekete szappant, csökkenti a pattanásokat/miteszereket. Nekem bevált! :)
2017. júl. 8. 21:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyanez a problémám....Az arcomról már leszoktam és szépen kis is tisztult, de a karom még mindig nagyon csúnya. Én is próbálkoztam rengeteg kence ficével és pl. a teafaolaj, a fekete szappan, a levendulás szappan is mind nagyon jól bevált, szépen kitisztítja és megnyugtatja a bőrömet, viszont azért időnként pl. menzesz környékén vagy stresszesebb időszakokban (pl. nemrég megloptak) kijönnek a pattanások és ilyenkor gyakran nem tudom megállni, hogy ne nyúljak hozzá mert olyan "jó érzés", megnyugtat. Sajnos, emiatt nem is tud rendesen rendbejönni a bőröm mert folyton piszkálom és ezek a készítmények is akkor lennének hatásosak, ha mellette békén hagynám a bőrömet, de ezt nem mindig sikerül véghezvinnem...Egyébként igen, az nagy motiváció, hogy nagyon csúnyán néz ki, ha ki van nyomkodva, ami nyáron azért nagy probléma, hiszen ilyenkor nem tudom magamat takargatni mert meleg van (rövidujjút, ujjatlant szokás hordani és ebben látszanak a karjaim) illetve a smink sem megoldás (legalábbis én ilyen melegben nem bírom elviselni magamon a korrektort, alapozót) és szégyenlem mások előtt, hogy ilyen csúnya a bőröm. Én ilyen kis határidőket szoktam magamnak beosztani, hogy "jó, akkor most ezen a héten nem nyúlok hozzá" és ezeket általában azért sikerül is betartanom, ilyenkor gyógyul egy picit, viszont előbb-utóbb "tönkre teszem", szóval igazi megoldást sajnos még nem találtam....
2017. júl. 8. 21:58
 5/5 anonim válasza:
100%
nekem is hasonló problémám volt.. egészen addig amíg teljesen szép es puha nem lett az arcom hiszen mar nem tudok mihez hozzanyulni.. ezt egy szamomra nagyon nagyon bevált krémmel sikerult elérni,patikában kapható " Effaclar K (+)" ez egy átlátszó krém esténként bekened a problémás részt és én már 1 héten belül éreztem a változást. Ezt kézre is lehet ugyanugy. És hogy az arcod szép is maradjon én már nem használok semmilyen bolti alapozot lehet az barmilyen jo marka.. alapozonak szinten patikaban lehet kapni ennek a krémnek a "párját" ami szinte ugyanez csak szinezett. Régebben rengeteg alapozot és minden féle folyos-krémes-puderes kenceficeket magamra kentem és nehezen hiszem el de most csak ez a szinezett Effaclar és a borom gyonyoru! pedig én is nagyon nagyon tonkre tettem!! én is undoritonak ereztem magam.. a kezem még mindig ilyen de az atlatszot azt lehet oda is kenni,de en a karomra mar gyogyszert szedek. Remélem tudtam segiteni,ha teheted tenyleg probáld ki! És bocsanat az esetleges helyesirasi hibakért kicsit siettem:D
2017. júl. 11. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!