Ki mennyit törődik magával, otthon és máshol? Többi lent.
Na szóval. Arra gondolok, hogy ki mennyi időt tölt azzal h szépítkezzen. És mit és mivel? Meg hányzor jár el hetente, havonta, évente stb stb. Pl fodrászhoz. Kozmetikushoz stb stb. Es mennyit költ rá?
Én pl. Itthon szoktam használni arclemosókat. Néha krémet. Test-kézápoló. Fodrászhoz szoktam járni. De már gondolkoztam h jó lenne pedikűröshöz ilyesmihez is néha eljárni. Várok tippeket. Azt is írjátok le h otthon miket használtok. :)
20éves lány vagyok.
Nekem egy óra/háromnegyed óra kell, hogy kész legyek szépítkezésekkel és felöltözéssel. Általában napi sminkem nem sok alapozó (leginkább a szemem környékén) szemhéjtussal cicafarkasan kihúzva szempillaspirál.
Én megmondom öszintén, hogy tavaly május óta nem voltam fodrásznál mert magamnak vágom a hajam. Növesztem és csak kicsit vágok a végéből. Nem vasalom, hogy ne törjem mégjobban. Kozmetikushoz 5 éve nem jártam, mert a szemöldökömet kitetováltattam (mert a kozmetikus olyan jól kiszedte, hogy egy csík lett belőle a végén )
Arcomat Tonikkal arclemosoval krémekkel, amit te is írtál. Manikürt-pedikürt magamnak csinálom. Volt már műkörmöm, de nagyon hamar ledobta a körmöm. Mióta egészségügyi suliba járok azóta nem is csináltatok semmiféle körmöket mert nem engedélyezik.
Azt még kifelejtettem, hogy szemöldökömet magam szedem. Meg ugye szőrtelenítés ilyesmi.
De pl olyanra gondolok, h kozmetikusnál arcápolás, mélytisztítás. Stb.
Én ha korán kell kelni, akkor 10 perc alatt feldobok egy sminket, mert sok a bőrhibám. Ha sikerül időben felkelnem akkor 15-20 perc alatt kivasalom a hajam, ha nem akkor kb 2 perc alatt felkötöm. :D
Ha nem kell korán kelni, mert mondjuk csak délután van programom, akkor kb 2 óráig készülődök, mert közben 1000 más dolgot is csinálok :D
Amikor festve volt a hajam akkor 2 havonta mentem fodrászhoz, de most csak félévente kb.
3-4 hetente megyek kozmetikushoz, a rengeteg bőrhibám miatt. Manikűrt, pedikűrt magamnak csinálom, 1-2 hetente egy óra.
Ja és minden este használok én is arclemosót és krémet. Ez kb 5 perc.
16/L
Hétköznap mindennel együtt kész vagyok egy 30-40 perc alatt reggelente suli előtt. Ebbe beletartozik a fogmosás ,az arcom tisztítása egy tonikkal ,smink ,a hajam tőbbnyire csak megfésülün és beigazgatom ,felöltözöm ,elrakom a maradék cuccom és megyek el.
Ha délutáni programról van szó ,vagy hétvégiről esetleg buliról akkor nyilván több ideig tart. Olyankor többnyire előtte hajst mosok ,szőrtelenítek is.
Koznetikushoz néha el szoktam menni ,amikor problémásabb a bőrőm ,néha szerintem belefér ,ő azért hatékonyabban tudja az arctisztítást (pattanások es a többi eltávolítását) elvégezni. Tehát oda csak akkor megyek ha a bőröm problémásabb időszakát éli ,illetve akkor már a szemöldökömet is rendbe rakja ,mert nagyon ritkás és nem nagyon formája ,úgyhogy ilyenkor épp csak annyit szed hogy formája legyen.
Amúgy meg 2 naponta használok egy közepes erősségű arcradírt ami nagyon szépen kitisztítja a pórusaimat ,puhává teszi a bőrt stb. Most nyáron viszont mindennap használok egy finomabb szemcséjűt is ,mert nagyon felfrissít. A tonikkal való tisztítás az marad ilyenkor is reggel és este.
Nyáron párszok elmegyek pedikűröshöz mert versenyszerűen sportolok és az látszik azért a lábaimon de azokat is itthon ápolom alapvetően.
Körmöm magamnak festem ,ápolom.
Fodrászhoz egészségügyi vágásra szoktam menni kb. 3 havonta.
A hajam az utóbbi 3 évben sajnos elég hamar zsírosodik így ha vasárnap este megmosom ,kedd este vagy szerda reggel megint kell. Sampont +balzsamot használok rá.
Hetente igyekszem 4×-5x sportolni ,mert évek óta csinálom ,hozzámnőtt ,jó a testnek és a léleknek is ,bár ebben a melegben nem mindig jön össze.
Pont ma olvastam arról hogy a barackban (sárga és őszi is) mennyi hasznos dolog van (bár minden zöldségre és gyümölcsre igaz ez) rengeteg vitamin ,akár rákmegelőző hatású is lehet ,stb. és most itt a szezonja meg itthon is volt ,ugyhogy ma betoltam egy csomó barackot (meg ugye finom is:D).
Hirtelen így ennyi:)
Reggel 10 perc megfürdök közbe fogat mosok aztán 5 perc alatt spirál plusz szemceruza hajam nem vasalom fodrászhoz nem járok magamnak vágom heti egyszer 5-6 órás olajos pakolás van rajta.
Kozmetikushoz nem járok mert nincsen bőrbajom alapozot sem használok. Sajnos a körmöm rágom(igen a műkörmöt is lefeszitgetem addig rágom piszkálom míg lenem jön😒) viszont a lábkörmeimen kiélem a fantáziám ugy hogy az kb 3 naponta más mintás/színű de ezzel elba szok kb 45 percet. Meg amugyse birom ha valaki a lábamhoz ér csikis vagyok nagyon. Most fogok majd fodrászhoz menni mert növesztem le a szőke hajam és ombrét akarok belőle de ennyi utálom a fodrászokat magamnak vágom festem.
Szemöldököm kivan tetoválva igy azzal se kell foglalkozni.
Magamat szörtelenitem.
Minden este tonikozok plusz minden nap kenem az arcom mert ha víz éri kiszárad egyből. Testápolót pedig 2-3 naponta használok.
Hirtelen ennyi.
Én elég szerencsésvagyok a bőrömmel meg az arcberendezésemmel is, a szemöldökömet szoktam festékes kefével megigazítani és megerősíteni, ettől összeszedettebbnek nézek ki és ha nem egyetemre megyek akkor highlightert szoktam tenni mert nagyon jól áll. Szempillaspirálrégebb anapi rutin része volt de most már túl műnek találom. A ruhákat este kikészítem így reggel elindulni 25 perc étkezéssel együtt.
Fodrászhoz akkor megyek ha már törik a hajam vége és körmöshöz kb havonta, ez 4000 ft alkalmanként.
Micellás vízzel tisztítoma bőrömet és Tony and Guy termékeket használok a hajamra (azóta klasszisokkal egészségesebb).
Fontosabb események előtt, vagy ha nagyon stresszes vagyok elmegyünka párommal masszázsra.
Egész hosszú lett :D
Régebben legalább fél órát töltöttem sminkeléssel reggelente, most ez lecsökkent negyed órára. Alapozót mostanában nem használok, csak korrektort a szemem alá, szempillaspirált, rúzst és a szemöldökömet rajzolom meg, de már azon is kevesebbet kell rajzolni, mert egyre jobban nő vissza (régebben nagyon vékonyra szedtem, mikor még azt hittem az a szép...). Sminkelés előtt megmosom az arcomat hideg vízzel, majd micellás vízzel. A hajamat se nem szárítom, se nem vasalom, hagyom magától megszáradni, estére pedig vagy összefogom egy gumival vagy befonom . Reggel pedig csak hátratűzöm egy csattal (mivel göndör, fésülni se szoktam), mert zavar ha ki van engedve. Nem is szoktam kibontva hordani, max mikor megmosom. :D Mikor körmöshöz jártam, havonta mentem, most már a saját körmöm van, de mindig festem, kb. két-három naponta, és hetente-kéthetente vágom a bőrt, meg reszelem vissza, meg ilyen olyan körömápolókkal kenem. Minden második nap használok arcradírt, és mindig figyelek, hogy jól lemossam a sminket. Szerencsére most elég szép a bőröm, ezért is nem használok mostanában annyi alapozót. És rendszeresen szőrtelenítek nyaktól lefele mindent, de az változó és a kedvemtől függ, hogy mivel, de szőrt sehol nem tűrök meg magamon.
21/L
Fodrászhoz, kozmetikushoz nem járok. Magamnak szedem a szemöldököm, nem festem a hajam (amikor festettem, azt is megoldottam itthon), csak a végéből vágok pár havonta. A körmeimet is rendben tartom.
Reggelente és este arclemosó gélt, krémet vagy habot használok attól függően, hogy épp milyen kedvem vagy milyen problémám van a bőrömmel, van-e pattanás, száraznak érzem-e, utána hidratáló krémmel kényeztetem. Most a Helia D aquaboom gél nagy kedvencem. Ez után sminkelek, ami alapozó, korrektor, mattító púder, highlighter és szempillaspirál az esetemben.
Hetente kétszer mosok hajat, utána vasalom, egyébként igyekszem nem vasalni. Csak ha nagyon elfekszem alvás közben. Hajmosás után balzsamot vagy pakolást mindig használok. Hajápoló olajat is igyekszem minél többször alkalmazni.
Heti egyszer-kétszer leradírozom, ilyenkor szoktam arcpakolást is feltenni. Testápoló valamivel gyakrabban használok, kézkrémet minden nap.
Havonta fodrász + gyanta. Kozmetikushoz, szoliba, körmöshöz nem szoktam menni.
Reggelente fél óra alatt kész vagyok, de szeretem elnyújtani, közben kávézgatni szoktam, ha sietek, belefér ugyanez 15 percbe is.
Reggel zuhany, bőrápolás, utána minimális smink (arc + szempilla + szemöldök). Fényvédős kézkrém + fényvédő oda, ami kilóg a ruhából, parfüm és kész vagyok.
Körmözni keveset szoktam, munka közben engem zavar, illetve sokat mosogatok itthon meg munkában, lekopik könnyen a lakk.
Este szoktam fürdés után testápolózni, hámlasztani, arcápolás is van vagy 5 lépés, lábujjkörmöt festeni, kézkrémezni, ha olyanom van, feldobok valami arcmaszkot. Fürdéssel együtt fél óra.
Naponta: Reggel arctisztítás arclemosógéllel(Balea), hidratáló nappalikrém(Alverde). Ez után sminkelek, általában elég egyszerű a sminkem, korrektor(maybelline fit me), púder(rimmel stay matte), (ebben a melegben nem használok alapozót), szempillaspirál(astor), rúzs(mikor mi), és a szemöldökömet megcsinálom. A hajam göndör, így csak vizes kézzel megformázom.
Este lemosom géllel az arcomat, majd a szememet micellás vízzel. Bekenem esti hidratáló krémmel, és arcolajjal(alverde).
Hetente kétszer mosok hajat, egyszer a samponhoz való balzsammal(Gliss Kur), másodszor pedig pakolást(garnier) rakok fel. Hajmosás után szoktam rakni rá hajolajat, vagy hajtejet, illetve kisfésülhetős sprayt(gliss kur).
Heti egyszer tartok szépségnapot :D. Ilyenkor rakom fel a hajamra a pakolást, az arcomat kigőzölöm, leradirozom, ha kell kinyomom a mitesszereket, majd rakok fel arcpakolást. A testemet is leszoktam ilyenkor radirozni, és ilyenkor kenem be magamat tesápolóval(amúgy sose szoktam, mert utálom). Ezen a napon lemosom a körömlakkot kezen lábon, hálistennek nekem egy hétig bírják, és kenek fel újat.
Nagyjából ennyi. A hajamat növesztem, így nem járok fodrászhoz, régebben jártam körmöshöz, de a műköröm nem az én világom, a géllak pedig csak két hétig bírja, így nem éri meg nekem kéthetente 3000 forintot kiadni érte. Kozmetikust én még nem találtam jót, és nem szívesen kisérletezgetnék a szemöldökömön... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!