Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tényleg létezik, hogy a haj...

Tényleg létezik, hogy a haj nem nő vissza vágás után?

Figyelt kérdés

Anyum traktálja ezt belém, mióta közöltem vele, hogy le szeretném vágatni a hajam egy eléggé rövid fazonra a most vállig érőből.

Az van, hogy jól áll a mostani, de nagyon sok bajom van vele, de ő ezt nem érti meg, és nem akarja engedni, hogy vágassam. Azt mondja, nem fog visszanőni. Szerintem ez hülyeség, de be kell vallanom, kezd elbizonytalanítani.. Szerintem a haj visszanő, szóval ha le is vágatom nem kell félnem, hogy ha nem állna olyan jól akkor utána már lehetetlen lenne visszanöveszteni.. Nem?

2017. máj. 23. 23:25
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fiú, a kulcsszavakban 'fiús'-t írtam eredetileg.
2017. máj. 23. 23:27
 2/20 anonim ***** válasza:
83%

Ez akkora b..romság, hogy csak na. Nyugi, a haj folyamatosan nő, az, hogy milyen gyorsan azt befolyásolja az, hogy mennyi vitamint fogyasztasz, mennyire élsz stresszes boldogtalan életet.

Komolyan, az ilyen önző egoista nők miért szülnek gyereket? Már bocsánat. Ez csak egy hajvágás, nem pl. egy tetoválás, ami egy életre szól.

Ne hallgass anyukádra, meg fog nőni a hajad, úgyhogy ha szeretnéd, akkor nyugodtan vágasd le. :)

2017. máj. 23. 23:39
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bátorítást, de konkrét fenyeget, hogy felfogja hívni az összes fodrászt a faluban, hogy nem vághatják le a hajam.. Azt mondja, ballagásra, tablóképre hosszúnak kell lennie, hogy szépen meg lehessen csinálni (ami szerintem hülyeség, minek túlcsicsázni?). Viszont még csak most vagyok hetedik év végén, és rosszul érzem magam így, és még egy évet várni.. :/
2017. máj. 23. 23:41
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

A haj csak akkor nem nő újra, ha maga a hajhagyma végleg tönkremegy. Ugyanis minden a hajhagymából nő ki.

Voltaképpen a haj nem más mint szőrzet az emberi fejen.

Attól,hogy levágod a hajad, akár kopaszra is nyírnéd, magát a hajhagymákat nem sérted, nem károsítod. Így a haj mindig nőni fog.

Olyan viszont elfordulhat, hogy bizonyos hosszúság után a haj töredezik, roncsolódik,így, hogy kíméld levágsz a végéből, ezért szokták mondani, hogy nem nő tovább.

Nekem például életemben egyszer volt olyan hosszú hajam, hogy a fenekemet is takarta. Egyszer bubifrizurára levágattam, és azóta képtelen vagyok fenékig érő hosszú hajat növeszteni. Mindig törik a vége. De ez nem a hajvágás miatt van, hanem a hajam sérül egyéb külső hatások miatt.

2017. máj. 23. 23:44
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, de tényleg szánalmas anyukád van. Nagyon sajnállak érte.

Az ilyenek a tipikus önző szülők, akik a saját akaratukat próbálják ráerőltetni a gyerekükre, el akarják őket nyomni, és azt se tudják, hogy ezzel csak kárt tesznek a későbbiekben a gyermek lelkében.

Mond meg neki, hogy szabad ember vagy, a hajad felett te rendelkezel, hisz te hordod, nem ő, a te felelősséged is egyben.

Ne akarjon téged birtokolni. Nem vagy a tulajdona.

Fogalmazd meg ezeket a gondolatokat, amiket ide leírtam neked, és beszélgess el vele nyugodt hangnemben, próbáld a tudtára adni, hogy tisztában vagy a döntésed következményekkel és szeretnéd levágatni.

Érvelj az álláspontod mellett.

2017. máj. 23. 23:45
 6/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek az értelmes, kedves választ.

Próbáltam érvelni, nagyon sokáig. Veszekedtünk is miatta eleget, és tudom, hogy azt akarja, hogy olyan legyek, amilyennek ő akar. Talán közrejátszik, hogy a nővéremnek is rövid haja van, neki is alig akarta engedni, most meg ő néz neki fazonokat (bár így is mindig a nőieseket keresi), az a baj, hogy borzasztóan utálja a férfiakat megfigyeléseim szerint, és szerinte rövid hajjal nem lehetek lány.

2017. máj. 23. 23:52
 7/20 anonim ***** válasza:

A hajad újra nő.

A tetoválás már eltávolítható.

(Az egész testű tetko, már kétes.)

2017. máj. 23. 23:56
 8/20 A kérdező kommentje:
Nem kérdeztem, de azért kösz az infót. :D
2017. máj. 23. 23:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeséget mondott anyukád, nyilván azért hogy lebeszéljen a neki nem tetsző frizuráról.

Az első válaszoló is baromságot írt, a boldogtalanság nem befolyásolja a hajnövekedést.

Jelentem boldogtalan, nagyon stresszes életem van, szorongó és magányos vagyok, de a hajam úgy nő mint a villám és mindenféle pakolás nélkül is fényes és egyáltalán nem töredezett.

2017. máj. 24. 00:03
 10/20 A kérdező kommentje:
Ezt én is alátámaszthatom, mert nekem is nő, mint a gomba, pedig az utóbbi időben, hogy is fogalmazzak.. 'Kissé' magam alatt voltam. Kitartást neked, és köszönöm. :)
2017. máj. 24. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!