Árt a hajamnak, ha minden évben egyszer leszívatom?
Minden évben egyszer? Jó nagy lenövésed lesz, hülyén fog kinézni.
Amúgy, ha ápolod rendesen és normális a fodrászod, akkor minimálisan árt.
Azért érdekelt, mert úgy gondoltam, tavasztól őszig világos lenne a hajam, de télre megint visszafesteném sötétre.
Viszont erre eddig nem gondoltam... (sosem volt még világos hajam) Szóval minden egyes festésnél le kell szívatni?
Amúgy szürke hajat szeretnék. Jelenleg vörösre van festve, azt biztos nem fogja be. De az eredeti középbarna lenövésemet sem? Úgy tervezetem, hogy csak első festésnél mennék fodrászhoz, hogy a vörös eltűnjön. (Anyukám magának festi szőkére a barna haját, és működik)
jó eséllyel a vörös hajadból eleve nem lesz elég egy alkalom, hogy szőkét csináljanak. a vörös pigmentek számától nagyban függ mennyire szívja le a színt a hidrogén, egyértelműen a vörös hajnál ez elég sok. de ez nem baj. a fodrászok figyelnek rá, hogy ne roncsolják a hajadat túlzottan, én semmiképp sem csinálnám otthon magamnak. a szalonban balzzamozzák, hidratálják a hajat, tudják meddig szabad rajta hagyni a terméket a hajon.
ne félj tőle, ha hozzáértő csinálja és alapból egészséges a hajad, nem lehet túl rossz a végeredmény, de pár hetet 2 szőkítés között (ha esetleg elsőre nem jönne ki a vörös teljesen) mindenképp érdemes várni. nekem most kék a hajam, kétszer szőkítettem egy hónap különbséggel, és semmi baja. csak megfelelően kell kezelni.
attól függ mennyire nő gyorsan a hajad, de átlagosan 1-1,5 hónap után nagyon csúnyán világít a lenövés, így mindenképp vissza kell menni a töveket szőkíteni. de az nem kéne gondot okozzon, hiszen a "friss" hajat kezeled.
előző vagyok,
a festéstől meg még annyira sem kell félni. annál is ajánlanám hogy fodrász csinálja, mert a bolti festékek inkább roncsolják a hajat, míg a szalonban olyan termékekkel keverik be, amik puhává teszik a hajad. tapasztalatból mondom, szinte jobb minőségű lett a hajam festés után, mint előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!