Pattanásos arc, megoldás? (Képpel,18/f)
Sziasztok!
18 éves fiú vagyok (mindjárt 19), és kb. 9.-es korom óra kezdődött az egész pattanásos ceremónia... azóta sok mindent kipróbáltam, most 5-6 hónapja egy bőrgyógyász ajánlására: zinery-t reggel és differin este. Elején volt egy kis némi változás, voltak reményeim, de mostmár visszaállt minden a régi állapotokra... sajnos.
Amit rólam kell tudni:
-7-8 évet fociztam, most egyetemen vagyok ezért nem tudok annyira, szóval egészséges vagyok fizikailag (ha érdekes: ~172-5cm magas/~70-5kg)
-már 1-2 éve, hogy nem eszem "finomságokat", de látható, hogy nem segített. Mostanában néha sütit eszem, chipset, de kb. havi 1-2x maximum
-nincs: alkohol, cigi, drog... stb. (talán cigi volt 9 évesen egyszer apámmal :D, de 1 csepp alkohol sem nem drog)
-alszom rendesen, és alvás előtt nem tűröm magam (legalább) zuhany (de inkább fürdés) nélkül -> tehát higénia pipa :)
Szüleimről (mert sokan mondják, hogy genetika, öröklés stb.)
Megkérdeztem őket, hogy velük mi volt a helyzet, apámnak ritkán anyámnak még annál is ritkábban voltak pattanásai. Anyám szerint havi 2-3 kisebb pattanás volt az arcán vagy a nyakán, de nem több. Ugyanez a testvéreimmel, náluk volt egy kevés, de nem annyira mint nekem
Képet tudok privátban küldeni: főleg az arcom két oldala és az orrom körül + az állam
Január elején végzem a vizsgáimmal, azután gondoltam arra, hogy elmegyek valami megbízható/jó/okos/tapasztalt..stb.. orvoshoz/kozmetikushoz/emberhez aki tudja mi lenne a legjobb megoldás nekem. Szóval jöhetnek tippek az előző mondatnak megfelelő ember megtalálására :)
(Budapest körül)
Köszönök minden segítséget előre is.
Boldog Ünnepeket!
Ja és az eddigi használt mód-gyógyszerek:
-zinerit+differin
-fogkrém
-szalicilsav (volt egy doki, aki.. inkább nem is mondom)
-betadin
-akneroxid
-mindenféle házi trükkök, pl. gőzölögtetés, citrom+szódab./élesztő
-teafaolaj
-vitaminok (ezt már csak néha az íze miatt szedtem tovább, néhány olyan, mint egy cukorka)
-stb.
-következő már komolyan mondom kénsav lesz :D
De ne értsetek félre, türelmesen vagyok és mindet és ami 1 hónap alatt tényleg semmi változást nem hozott, azt kukáztam.
Jaj és napi 1-2 liter folyadék (víz) is simán megvan.
Nekem az rengeteget segitett, hogy kozmetikushoz jartam 2 hetente arckezelesre meg egy nap legalabb 3x megmostam az arcom meleg vizzel. Szolarium is rengeteget segitett, borgyogyasz ajanlotta.
Nem artana endokrinologiara is elmenned, lehet valami hormonzavarod van.
#4:
Próbálok minél több gyümölcsöt enni, zöldséget talán nem annyira szoktam, max valami ebéd/reggeli mellé.
Elfelejtettem írni, az első doki egy doxycycline-t tartalmazó (vagy talán ez volt a neve) gyógyszert adott, ez nem kenőcs/krém.
Annyira nem durva, mint a második linkelt kép, kb. mint az első. Kipróbálom ezt a fekete cuccost is :) Köszönöm.
#5:
Megkérdezhetem, hogy melyik kozmetikushoz? (Ha Bp körüli), vagy endokrinológiára hol tudnék menni? Gondolom beutalós? :/
Szolizni nem szeretnék :), de ha nem marad más, persze beülhetek egyszer-kétszer. Neked is köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!