A ricinusolaj hatása miért olyan megosztó az emberek között? Meg tudná mondani valaki hogy melyik információnak higgyek?
A két információ a következő:
-A ricinusolaj serkenti a szőr növekedését hajon, szakállon, illetve szempillán és szemöldökön is, szakáll esetében pedig sűrűséget is növelni tud.
-A ricinusolaj haj/szőrnövesztő hatása tévhit, mert csak puhítja a szőrt, így nem törik le és hosszabb marad.
És a bizonytalansági tényező: sokan ezt állítják, mások meg amazt! Viszont vannak olyanok, akik azt írták, hogy használták, és pozitív tapasztalatuk van.
Nos akkor mi a helyzet?
Mindet itt olvastam az oldalon egyébként.
(Kérem, elsősorban azok válaszoljanak, akik használták is, mert akkor hitelesebb a válaszuk, ha tapasztalatból beszélnek, köszönöm.)
Köszi a választ?
És mi az oka annak, hogy felhígítva jobb? A kókuszolajnak is jótékony hatása van, vagy éppen a ricinus sűrűségén kell javítani, mert úgy nem a legjobb?
Esetleg van ricinusolajból konkrétan olyan fajta, amit javasolni tudsz? Csak mert interneten több különböző márkát találtam.
Bocsi hogy nem tudok írni xD
A legelső kérdőjelet észre se vedd :D
Szia!
Én is használtam a ricinust; tényleg megnöveszti a hajat. Ez egy sűrű olaj azért szokták hígítani, de nem szükséges(én nem hígítottam).Minden hidegen sajtolt olajnak jótékony hatása van a hajra.Ricinusolajat ha rendelni akarsz hidegen sajtoltat válassz, de patikában olcsón kapni.Én azt hiszem két naponta használtam,hajmosás előtt 1-2 órával bekentem kis mennyiséggel. Van aki tovább hagyja rajta a haján,befolpackozva,zuhanysapját húzni(melegben jobban hat vagy egy csöppet vízfürdőben felmelegíti én ráraktam a radiátorra használat előtt) esetleg ráhajszárítóznak egy kicsit(amíg rajta van a folpack különben megéghet az olaj,de én csak simán bekentem a hajamat vele). Egész estére is rajta szokták hagyni. Én egy hónapig használtam, bevált nagyon, de max olyan 2 hónapig lehet használni kúraszerűen(hagyni kell hatni is) kb 1 hónap után újra ellehet kezdeni. Oh és érdemes kétszer samponozni, hogy rendesen kijöjjön a hajból.
Köszi!
Bár én az arcomra használnám, csak ezt nem jegyeztem meg külön, de most már mondom, mert itt a hajat ecsetelitek leginkább. :D
Viszont gondolom én, ha már haj tekintetéből jót mondtatok róla, most nem fogjátok azt mondani hogy szakállra nem jó. :)
Akkor ezek szerint jó a mindennapos használat is, akár egész éjszakán át is rajta hagyni, és 2 havonta egy hónapig hagyni hatni, ugye?
És még annyi kérdésem lenne, hogy le kell-e mosnom, illetve át kell-e mosnom az arcomat reggel. Mivel nekem rendesen beissza a bőröm, és reggelre semmit nem lehet belőle érezni, nem ragacsos, se semmi, de azért jól teszem ha megmosom, hogy mégse legyen zsíros, vagy nem fontos?
Van már egy kevés, olyan félúton járhatok a teljeshez, mindenhol van, csak a sűrűsége alacsony, úgyhogy nem a semmibe dörzsölöm bele. :)
Akkor reggelenként lemosom, mert nem olyan régen maradtak abba a pattanásaim, úgyhogy nem szeretném ha visszatérnének nagy számban.. :DD
Viszont azért amikor azt mondtad, hogy ha a semmire kenem, akkor pattanás fog kinőni, nem a szakállam, akkor azért gondolom túloztál kicsit, mert a szer jótékonyságát tekintve, nő ott az is, csak nulláról indulva minden tovább tart.
De nem nullán vagyok szerencsére, úgyhogy nekem ez nem fontos. :D
Köszönöm a segítségeket! :)
Most így két használat után (tegnapelőtt meg az előtt; tegnap kihagytam) észrevettem hogy kezd jönni sok kicsi pattanás.
Nos ez nekem nem nagyon tetszik, úgyhogy azt szeretném még kérdezni, ha figyeli valaki a kérdést, hogy az úgy jó ha nagyobb időközönként használom, és csak pár órára, nem egész éjszakára? Lehet redukálni vele a pattanások kialakulását?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!