Szőkítés után festés kékre?
Kb. derékig érő sötétbarna hajam van, már 3 éve festetem, nem az egészet, csak a felét - olyan átmenet szerűen. Mindig valami extrém szín volt: kék, lila, rózsaszínes bordó, zöld. Ezalatt kb 2x max 3x lett leszívatva/szőkítve, egyszer pedig mellig érőre vágattam, barnára vissza festettem és pihentettem kb fél évig.
Most jelengleg a hajam vége így világosbarna-szőkésbarna, eddig fodrásznál csináltattam mindent, de most itthon szeretném.
Vettem festéket, Live Color XXL 96-os türkiz árnyalatát amit fehérített/világígosított (azaz kellemes árnyalatú világos szőkére) ajánlanak festeni. Ezért gondoltam leszívatom világosra, hogy biztos élénk színt kapjak.
Hogyan fogjak bele: Hány %-os hidrogénperoxid kéne? Illetve ha azzal megvagyunk, 1. egyből vigyük fel a festéket, vagy 2. szárítsam meg és utána, vagy 3. előtte kell még rá valami (a két művelet között)?
Köszi ! :)
Mindenképp gyenge (max. 6-os) oxidálóval kell szőkíteni. Ha elsőre nem elég világos, akkor mehet rá még egy kör, ekkor 3-as oxival. Ha megvan a kellő alap, mehet rá a kék.
Otthon azért necces ezt csinálni, mert nincs annyiféle anyagod, ami kellhet, az átmenet még más fején is gyakorlatot igényel nemhogy a sajáton... Egy fodrász folyamatosan figyeli a folyamatot és beavatkozik ha kell, korrigál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!