elég száraz bőröm és hajam van, nekem a heti egyszer (!) mosás vált be. de ha gyakrabban mostam, mint hét nap, mondjuk 3 naponta, jóval zsírosabb lett a töve.
szerintem ez is úgy működik, mint minden a szervezetedbe - ellensúlyozással.
ha szárítod - mert azért ezekbe a termékekbe van bőven kemikália, ami szárítja a hajat (pl. az első hozzászóló az SLS-t - sodium laurithe sulfate - azaz mondhatni hideg zsíroldó - szóval az SLS-t nevezte meg, ami jól oldja a piszkot, zsírt, közben meg segít a habzásban, és jól elteríti a löttyöt a felületen - vagyis szépen habzik és terül a hajadon a sampon) szóval ami szárítja a hajat és a fejbőrt, az szépen zsírosít is - mivel a szervezeted ellensúlyozza a behatást, a szárítást.
szerintem a 3-4 naponta hajmosás éppen elég.
és ha teheted, hagyd magától száradni, vagy legalább a törölközővel tűnjön el a nagy része a víznek a hajadból, és inkább csak a hajtöveket haj-szárítózd (hogy ne legyen korpás a fejbőröd, ha esetleg a víztől, hűvöstől megfázik)
próbáld ki, hogy kitolod a hajmosási közöket 1-1 nappal...
és meglátod.
amúgy belegondolva, csak a modern világba mosnak az emberek olyan sűrűn hajat, régebben ez a dupla-samponozás, heti többször hajmosás nem játszott...
valahol legbelül én azt gondolom, nem jó ez a napi kezelés...
Köszi kedves utolsó!
Viszont. Mivel heti háromszor járok úszní így a hajam hozzászokik a sok mosáshoz ezért annyira zsíros már másnap hogy kénytelen vagyok megmosni. Viszont hétvégén kímélem a hajam, és csak vasárnap este mosom meg.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!