Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Baj ha mindennap mosok hajat?

Baj ha mindennap mosok hajat?

Figyelt kérdés

2016. szept. 8. 19:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha ennyire zavar akkor inkább használj száraz sampont vagy sprayt (ezekkel eltolhatod a hajmosást). A mindennapi mosás megterheli a hajat hiába mosod több ezer Ft-os samponokkal, nem tesz neki jót. Régen én is gyakrabban mostam, ám hullott is rendesen. Ma már elég 3-4 naponta. Nekem az a tapasztalatom, hogyha minél többször mosom annál kezelhetetlenebb, zsírosabb lesz.
2016. szept. 13. 17:40
 12/13 anonim ***** válasza:

elég száraz bőröm és hajam van, nekem a heti egyszer (!) mosás vált be. de ha gyakrabban mostam, mint hét nap, mondjuk 3 naponta, jóval zsírosabb lett a töve.

szerintem ez is úgy működik, mint minden a szervezetedbe - ellensúlyozással.

ha szárítod - mert azért ezekbe a termékekbe van bőven kemikália, ami szárítja a hajat (pl. az első hozzászóló az SLS-t - sodium laurithe sulfate - azaz mondhatni hideg zsíroldó - szóval az SLS-t nevezte meg, ami jól oldja a piszkot, zsírt, közben meg segít a habzásban, és jól elteríti a löttyöt a felületen - vagyis szépen habzik és terül a hajadon a sampon) szóval ami szárítja a hajat és a fejbőrt, az szépen zsírosít is - mivel a szervezeted ellensúlyozza a behatást, a szárítást.

szerintem a 3-4 naponta hajmosás éppen elég.

és ha teheted, hagyd magától száradni, vagy legalább a törölközővel tűnjön el a nagy része a víznek a hajadból, és inkább csak a hajtöveket haj-szárítózd (hogy ne legyen korpás a fejbőröd, ha esetleg a víztől, hűvöstől megfázik)

próbáld ki, hogy kitolod a hajmosási közöket 1-1 nappal...

és meglátod.

amúgy belegondolva, csak a modern világba mosnak az emberek olyan sűrűn hajat, régebben ez a dupla-samponozás, heti többször hajmosás nem játszott...

valahol legbelül én azt gondolom, nem jó ez a napi kezelés...

2016. szept. 21. 00:21
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi kedves utolsó!

Viszont. Mivel heti háromszor járok úszní így a hajam hozzászokik a sok mosáshoz ezért annyira zsíros már másnap hogy kénytelen vagyok megmosni. Viszont hétvégén kímélem a hajam, és csak vasárnap este mosom meg.:)

2016. szept. 21. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!