Mégis mitől törik a hajam?! Igazán nem tudom mit csináljak vele. :/
Az a helyzet hogy növesztem a hajam. Sőt, igazából mindig is hosszú hajat szerettem volna...és egyeneset. Ezért mindig vasaltam. Persze totál tönkrement.. Ezt megelégeltem, és így 4 évvel ezelőtt levágattam. Kb. fülig érőre. És ezután nem nyúltam a hajvasalóhoz, csak ritkán. És örültem neki mert a hajam nagyon egészséges volt, és úgy nőtt mint a gomba. Egy darabig...Mert aztán eltelt vagy 2 év, és észrevettem hogy már megint törött...(addig nem mentem fodrászhoz) úgyhogy elmentem, vágtak a végéből, eltelt 1 év megint mentem, megint vágtak..és most most januárban voltam utoljára fodrásznál, ahol elég sokat vágott belőle, de úgy láttam akkor is maradt még töredezett vég, mert főként a végéből vágott, de nekem meg ilyen mindenhol lépcsős most a hajam, és a többi rész megmaradt törve... :/
ÉS nem tudom mit csináljak mert úgy érzem hiába növesztem, azt aztán mindig le kell vágni, és nem jutok előre. Most megint kezd leérni a mellem közepéig (ennél tovább sosem jutottam), most megint vágassam le? :/
Egyébként ápolom a hajam. Figyelek hogyan mosok hajat, nem dörzsölöm a törülközővel, igyekszem csak a fejbőrömet megszárítani, vasaló kilőve, használok balzsamot, hajolajat a végekre, ricinus és kókuszolajas pakolást... Mit kellene még tennem? És most mi tévő legyek? Vágjam l a hajam megint a mellem fölé? :S
Nektek hogy sikerült megnöveszteni a hajatokat? Ti nem küzdötök ezzel a "lassabban nő mint ahogy vágni kéne" problémával?
A haj elkezd töredezni, 2-3 hónap alatt már van egy kicsi törött rész, de ha te nem vágatod le akkor az a töredezett rész feljebb törik. Ha pl 1 év után mész csak akkor sokkal többet kell levágni mint akkor kéne ha 2-3 havonta vágatnál. Szóval gyakrabban vágass kicsit. Ha a fodrász túl sokat vág, akkor inkább vegyél egy fodrász ollót és vágd magadnak. Nem nehéz, én is ezt csinálom, pár millimétert kell vágni 2 havonta, gyorsan megnő így. A fodrász ennyire nem figyeli, hogy pont csak annyit vágjon amennyit kell. Na meg nekem is lépcsős, tépett a hajam, nekem is mindig csak a végét vágták, pedig ennél nem csak azt kellene. Hiszen a rövidebb részeknél is van törött vég, ott is le kell vágni ugyanúgy.
Amúgy az olajos pakolásokat ajánlották nekem is, de nem láttam jónak, az olajakat több samponozással kell kimosni a sampon meg szárít, utána jobban tört a hajam. Argán olajat jó használni csak, mert azt nem kell kimosni. És tökéletesen ápolja a hajat. Az még fontos hogy ha mégis olajpakolást használsz akkor olajból csak finomítatlan/szűz olajat használj. Pl a főzéshez való olcsó kókuszolaj semmire nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!